Pravobranilaštvo RS

Pravobranilaštvo RS isključilo grad Banjaluku iz postupka

BANJALUKA - Loša komunikacija između grada Banjaluka i Pravobranilaštva RS u Banjaluci dovela je do isključivanja grada iz postupka u slučaju "Naš dom" i "Građa", čime je dotadašnja imovina grada privatizovana.

Pravobranilaštvo RS dobilo spor protiv UIO BiH u vrijednosti od 706.066 KM

BANJALUKA - Pravobranilaštvo Republike Srpske, koje je zastupalo Ministarstvo finansija Srpske, dobilo je pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci spor u vrijednosti od 706.066 KM protiv Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Opština Brod dobila spor vrijedan skoro 1,9 miliona KM

BROD - Pravobranilaštvo Republike Srpske je pravosnažnom presudom dobilo spor u vrijednosti od 1.879.502 KM u korist opštine Brod, a po tužbi preduzeća "Limikom" iz Banjaluke i "Termoelektro" iz Brčkog.

Pravobranilaštvo: Srpska će dobiti novac od UIO BiH

BANJALUKA - To što je Sud BiH odbacio našu žalbu ne znači da Republika Srpska neće naplatiti 28 miliona maraka od Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kažu u republičkom Pravobranilaštvu.

Ministri svjedočili na suđenju Mirku Stojčinoviću

BANJALUKA - Na suđenju Mirku Stojčinoviću, bivšem zamjeniku pravobranioca RS i njegovom nekadašnjem pomoćniku Borislavu Jeličiću, danas su svjedočili ministri Srebrenka Golić, Petar Đokić i Anton Kasipović.

Bivšem zamjeniku i pomoćniku pravobranioca RS počelo suđenje: Stojčinović odbio da potpiše žalbu

BANJALUKA - Kada je preduzeću "Naš dom" dozvoljen upis svojine nad Radničkim univerzitetom napisao sam žalbu na ovu odluku, ali je Mirko Stojčinović, bivši zamjenik pravobranioca RS sa sjedištem u Banjaluci, odbio da je potpiše i taj predmet je dva mjeseca zadržao kod sebe.

Zahtjev za Jeličićevu smjenu upućen Narodnoj skupštini

BANJALUKA - Ministarstvo pravde uputilo je Narodnoj skupštini RS zahtjev za razrješenje Borislava Jeličića, zamjenika pravobranioca RS sa sjedištem u Banjaluci, potvrdili su za ATV.

Umjesto skupih advokata Pravobranilaštvo RS će braniti javna preduzeća

BANJALUKA – Pravobranilaštvo Republike Srpske ubuduće će pred sudovima zastupati i javna preduzeća, a pravobranioca će, umjesto ministra pravde, predlagati Vlada RS. Osim ovih, novina je i to da će pravobranilac, ako njegov izvještaj ne bude usvojen u Narodnoj skupštini RS, moći da bude razriješen.

Dodik: Narod će se izjasniti da li želi u NATO

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da je NATO politička organizacija koja se miješa u unutrašnje stvari BiH i dodao da se u Srpskoj sve više razmišlja o tome da se narod što skorije izjasni da li je za ulazak u NATO, kako bi se "ta priča završila" što se tiče Republike Srpske.

Vlada RS: Odluka Ustavnog suda nema pravnog smisla

BANJALUKA - Odluka Ustavnog suda BiH u predmetu "Han Pijesak" nema pravnog, političkog ili ekonomskog smisla i sa stanovišta prava ova odluka je neodbranjiva, navodi se u tekstu objavljenom na sajtu Vlade Republike Srpske.

Najčitanije