Praznici

Zabrana prevoza eksplozivnih materija za praznike

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj od ponoći do ponedjeljka, 29. aprila, kao i 1. i 2. maja, na snazi će biti zabrana prevoza eksplozivnih materija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Očekuju se velike gužve na granicama i za 1. maj: Preporučuju se sporedni prelazi

SARAJEVO -Na mnogim graničnim prelazima uoči i tokom uskršnjih praznika vladale su ogromne gužve, a slična situacija se očekuje i za prvomajske praznike.

Za katolike petak i ponedjeljak neradni dani u RS

BANJALUKA - U Republici Srpskoj za katolike su neradni dani 19. april kada obilježavaju Veliki petak, kao i 21. april i 22. april, odnosno Uskrs i Uskršnji ponedjeljak, saopšteno je iz Ministarstva uprave i loklane samouprave Srpske.

Iskoristite ostatke praznične trpeze

Tokom praznika većina domaćica pripremi bezbroj ukusnih specijaliteta u kojima uživa cijela porodica.

Očistite organizam od "praznika"

Ma koliko uživali u njima, morate priznati da praznici poprilično loše utiču na vaše tijelo, ali to nikako ne znači da po njihovom završetku treba da se upuštate u stroge dijetalne programe. Naprotiv, drastične dijete odmah nakon perioda obilnog uživanja u hrani mogu donijeti više štete nego koristi.

Delicije za potpun praznični ugođaj

Badnje veče i Božić su prava prilika za isprobavanje novih kolača.

Praznična čarolija na trpezi

Lijepo dekorisan sto u vrijeme praznika je neophodan. I oni koji nemaju baš mnogo ideja niti volje da unesu praznični duh i u trpezariju, mogli bi bar malo da se potrude. Ideja je mnogo, a ne zahtijevaju velike finansijske izdatke.

Radno vrijeme za božićne praznike i Dan Republike

BANJALUKA - Gradska uprava neće raditi 7. i 9. januara zbog obilježavanja božićnih praznika i Dana Republike.

Kako očistiti organizam poslije praznika?

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika treba voditi računa da se ne pretjera sa jelom i pićem, savjetuju stručnjaci za ishranu, posebno hroničnim bolesnicima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom, dijabetesom i srčanim problemima, ali i zdravima.

U RS za katoličke vjernike neradni dani 24. i 25. decembar

BANJALUKA - Vjernici katoličke vjeroispovijesti u ponedjeljak i utorak, 24. i 25. decembra, na Badnji dan i Božić, imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Najčitanije