Preševska dolina

Tači pred samit u Berlinu: Tražiću pripajanje "preševske doline" Kosovu

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio da nema velika očekivanja od sutrašnjeg samita u Berlinu, dodajući da će u Njemačkoj zatražiti pripajanje "preševske doline" Kosovu.

Preševska dolina tema razgovora Vučića i Tačija u Briselu?

BRISEL - Bekim Čolaku, savjetnik kosovskog predsjednika Hašima Tačija, kaže da će Tači i Vučić danas razgovarati o modalitetima konačnog sporazuma, prenosi RTK.

Tači: Lideri "Preševske doline" odlučni da pristupe Kosovu

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači objavio je da su "lideri Preševske doline odlučni da pristupe Kosovu", nakon sastanka koji je sa njima imao u Prištini.

Albanci s juga Srbije traže "ujedinjenje s Kosovom"

PRIŠTINA - Predstavnici Albanaca sa juga Srbije kažu da su danas, na sastanku sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem u Prištini, zatražili da kosovska skupština usvoji rezoluciju, koja bi podržala njihov zahtjev da se tri opštine s juga Srbije "ujedine sa Kosovom", javlja prištinska "Gazeta Ekspres".

Tači: Da se "ujedinimo" oko pripajanja Preševske doline

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači zahvalio je, putem Facebooka, "svim liderima i građanima" tzv. Preševske doline koji podržavaju ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, a u okviru korekcije granica između, kako kaže, Kosova i Srbije.

Nova provokacija Albanaca sa juga Srbije: “Preševsku dolinu” na sto

BUJANOVAC - Lider Demokratske partije Albanaca u Preševu Ragmi Mustafa izjavio je da bi Priština trebalo da prekine dijalog sa Beogradom u Briselu, ukoliko “Preševska dolina“, kako Albanci nazivaju jug centralne Srbije, ne bude tema tog dijaloga.

Najčitanije