Predoziranje

Prevelika upotreba lijekova skraćuje život

Prevelika upotreba lijekova, odnosno predoziranje, dovelo je do skraćivanja životnog vijeka Amerikanaca, navodi Nacionalni centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Dječak pobjegao od kuće pa se predozirao, pronađen bez svijesti

Četrnaestogodišnji Nišlija završio je u u subotu na Dečjoj internoj klinici usljed predoziranja za sada nepoznatom supstancom. Dječak je pronađen bez svijesti na ulici, a kada je došao sebi, nije znao kako se tu našao.

Žena optužena da je svoju bebu predozirala heroinom i kokainom

Njujorčanka iz Bronksa Dajra Santana Gontales uhapšena je zbog ubistva svog jednogodišnjeg sina, pet mjeseci nakon što je on pronađen mrtav u porodičnom stanu u kome su ona i njen suprug pakovali heroin, kokain i fentanil.

U Americi se dnevno predozira 200 ljudi, 72.000 godišnje umre

Od predoziranja narkoticima dnevno umre oko 200 ljudi u SAD, navodi se u izvještaju američke Uprave za suzbijanje droge (DEA).

Djevojka se predozirala u stanu

KRAGUJEVAC - Zbog predoziranja psihoaktivnim supstancama u jednom stanu u Kragujevcu pronađena je mrtva tridesetogodišnja devojka, dok je njen momak M.K. bio bez svijesti.

Predozirao se u kamp-prikolici

SARAJEVO - Na parkingu u sarajevskoj ulici Sutjeska u kamp-prikolici Sulje Planje, zvanog Suljo Domac, pronađeno je tijelo muškarca.

Dvije osobe preminule od predoziranja na festivalu u Australiji

SIDNEJ - Dvije osobe su umrle, a više od deset je prebačeno u bolnicu nakon predoziranja narkoticima na muzičkom festivalu u Sidneju, saopštila je danas policija.

Pisac lažnih vijesti koji je 'omogućio' izbor Trampa 'slučajno se predozirao lijekovima'

FENIKS - Vodeći pisac lažnih vijesti na internetu tokom prošlogodišnje kampanje za predsjedničke izbore u SAD, Pol Horner (38), koji je tvrdio da je Donald Tramp postao američki predsjednik zahvaljujući njemu, pronađen je mrtav u domu na periferiji Feniksa, a forenzičari smatraju da se "slučajno predozirao" lijekovima.

Majka pronašla leš sina u poluraspadnutom stanju?

VALJEVO - U jednoj kući u Valjevu pronađen je leš P.C. (25) u poluraspadnutom stanju. Leš je pronađen u kući u ulici Dimitrija Tucovića 55, ali nema indicija da je smrt mladića nastupila nasilnim putem.

Muškarac umro od predoziranja nasred sarajevske ulice?

SARAJEVO - Beživotno tijelo nepoznatog muškarca pronađeno je u Odobašinoj ulici u Sarajevu oko 14 sati.

Najčitanije