Predrag Bjelošević

Kuprijanovljev "Snijeg" na srpskom jeziku veliki događaj za književnost

BANJALUKA - Pjesnik kao očajni prosjak/ pruža čašu od svoje lobanje/ i na ulici kamči od prolaznika/ ne bi li neko bacio u njegovu posudu/ makar malo svog čistog smisla/ da lice pjesnika prestane biti tužno, stihovi su iz pjesme "Duhovna žeđ" Vjačeslava Kuprijanova, objavljeni u knjizi "Snijeg".

Književna nagrada "Đuro Damjanović" uručena Predragu Bjeloševiću

BANJALUKA - Književna nagrada "Đuro Damjanović" za 2020. godinu uručena je juče u Banskom dvoru književniku Predragu Bjeloševiću za zbirku pjesama "Zajedno, sa zidovima".

Festival pozorišta za djecu 18. put u Banjaluci

BANJALUKA - Predstava "Izvini, mama" Dječijeg pozorišta Subotica u nedjelju (6. oktobra), s početkom u 19 časova, u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) i u organizaciji ove institucije otvoriće 18. izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za djecu.

Predrag Bjelošević: "Šušnjar" je opomena na zaborav i predugo ćutanje

BANJALUKA - Predrag Bjelošević, pjesnik i predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, ovih dana uveliko opravdava dva epiteta koja se u medijima pominju uz njegovo ime. Prvi epitet (pjesnik) koji je tu decenijama, Bjeloševića je početkom ovog mjeseca "zadužio" nagradom "Šušnjar", a drugi epitet (predsjednik) koji je tu nekoliko godina, duži ga organizacijom dvije predstojeće književne manifestacije - 54. "Kočićevog zbora" i 4. Međunarodnih susreta pisaca.

Bjelošević: Ne postoje pisci kojima su zadovoljni i narod i politika

Predrag Bjelošević, književnik koji je prošle godine proslavio četiri decenije književnog rada, na svom književnom putu nije uzeo predah. Naprotiv, ove godine u izdanju "Art scene" objavljena mu je knjiga izabranih pjesama za djecu "Kovrdžava tačka", a trenutno radi na jednom romanu i dvije knjige poezije.

Bjeloševiću uručena nagrada 'Mali princ'

BANJALUKA - U okviru 11. međunarodnog festivala dječje poezije "Dječje carstvo", književniku Predragu Bjeloševiću sinoć je u banjalučkom Gradskom pozorištu "Jazavac" svečano je uručena nagrada "Mali princ".

Odigrana 300. premijera u DP RS: "Ivica i Marica" dostojni jubileja

BANJALUKA - Izvođenjem poznate bajke o Ivici i Marici, po adaptiranom tekstu Dejana Aleksića i u režiji Dragoslava Todorovića, sinoć je održana jubilarna 300. premijera u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS).

Najčitanije