Predrag Damjanović

Sindikat traži smjenu Predraga Damjanovića

BANJALUKA - Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske traži da bude smijenjen direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović zbog neodgovorne izjave o radu i platama prosvjetnih radnika u vremenu pandemije virusa korona, izjavio je danas predsjednik ovog sindikata Dragan Gnjatić.

Društvo učitelja RS: Mi smo i zaštitnici i čuvari tajni

BANJALUKA - Mi, prosvjetni radnici, radimo stvari kojima se prepuštamo sticajem okolnosti, pa smo nerijetko i pružaoci prve pomoći, ljekari, terapeuti, stomatolozi, obućari, frizeri, čuvari tajni, zaštitnici i ko zna šta sve još nismo. Ali, sve to čini istinskog prosvjetnog radnika, koji je svoj poziv birao, isključivo srcem, jer je to jedan od najhumanijih poziva, poručili su danas iz Društva učitelja Republike Srpske.

Neizvjesno produženje časova u školama u RS

BANJALUKA Još nije izvjesno da li će doći do eventualnog produženja časova u školama u RS jer se prati epidemiološka situacija.

Damjanović: Škole bezbjednije od mnogih drugih mjesta

BANJALUKA - Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović izjavio je da učenici koji su pozitivni na virus korona zarazu nisu pokupili u školi i nema potrebe da se bilo ko plaši dolaska na nastavu, te da je siguran da su obrazovne ustanove, gdje se sprovode propisane mjere zaštite, bezbjednije od mnogih drugih mjesta.

Damjanović: Sve škole u RS spremne za nastavu u klupama

DOBOJ - Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović izjavio je danas u Doboju da su sve škole u Republici Srpskoj spremne za početak nastave u novoj školskoj godini, sa učenicima u klupama.

Damjanović: Za zdravlje učenika dobro da idu u školu

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je veoma bitno da učenici idu u školu, jer je to važno za njihovu socijalizaciju, a fizička aktivnost, druženje i razvoj empatije veoma utiču na njihovo zdravlje.

"Potreban jedinstven bukvar u svim zemljama gdje žive Srbi"

BANJALUKA - Direktor Pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović ukazao je na neophodnost jedinstvenog bukvara u svim zemljama gdje žive Srbi koji će biti zajednički za sve učenike srpske nacionalnosti.

Advokat podnio krivičnu prijavu protiv direktora Republičkog pedagoškog zavoda

BANJALUKA - Advokat Dario Sandić podnio je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu protiv Predraga Damjanovića, direktora Republičkog pedagoškog zavoda, zbog Damjanovićevog dopisa poslatog direktorima banjalučkih srednjih škola da organizuju učešće učenika u osveštavanju temelja srpsko-ruskog hrama.

Damjanović: Zadovoljni smo rezultatima eksperimentalne male mature

BANJALUKA - Rezultati eksperimentalne male mature, koju su polagali učenici devetih razreda iz 21 osnovne škole u Republici Srpskoj, na nivou su rezultata svih država u okruženju u kojima se polaže mala matura, rekao je Srni direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović.

Rezultati eksperimentalne male mature u RS: Bolje znanje iz srpskog jezika

BANJALUKA - Učenici devetih razreda iz 21 osnovne škole u RS koji su prošle sedmice radili eksperimentalnu malu maturu pokazali su veće znanje iz srpskog jezika i književnosti nego iz matematike, kazao je danas Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda RS.

Najčitanije