Predrag Kon

Kon: Alternativa propusnicama - zatvaranje

BEOGRAD - Epidemiolog Predrag Kon najavio da danas će se narednih dana održati sjednica Kriznog štaba, čiji je član, i dodao da je alternativa kovid propusnicama - zatvaranje.

Kon: Treća doza vakcine zaustavlja virus

BEOGRAD - Član Kriznog štaba dr Predrag Kon ocijenio je danas da će se epidemiološka situacija u Srbiji pogoršavati i da će i u naredne dvije nedjelje broj zaraženih biti u porastu, jer se, kako je naveo, ne preduzimaju djelotvorne mjere kako bi se situacija s virusom stabilizovala.

Kon: Mere na stolu, da smo se ranije opametili, sprečili bismo ovaj rast

BEOGRAD - Medicinski deo Kriznog štaba tražio je konsultacije i sednicu, i trebalo bi da se uskoro održi, a na stolu se očekuju pitanja u vezi s uvođenjem novih mera i načina održavanja nove školske godine, rekao je danas epidemiolog Predrag Kon.

Kon: Ovako ne može

BEOGRAD - Ono na šta su upozoravali epidemiolozi i infektolozi stiglo je i brže nego što su procjenjivali – Srbija je prešla broj od hiljadu novooboljelih dnevno.

Kon najavio: Postoje dva izlaza

BEOGRAD - Korona brojevi u Srbiji rastu iz dana u dan, tako da je za nešto više od nedjelju dana duplirana cifra novozaraženih.

Kon: Vreme je za nove mere

BEOGRAD - Cifra od gotovo 600 novozaraženih je iznenađenje, jer su procjene bile da će ta brojka ove nedjelje ići do 500 na dnevnom nivou i zbog toga je za očekivati uskoro i 1.000 novooboljelih dnevno, upozorio je danas epidemiolog Predrag Kon, dodajući da situacija polako prelazi u prijeteću.

Kon: Raste aktivnost virusa korona

BEOGRAD - Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se bilježi porast aktivnosti virusa korona koji se ispoljava povećanjem broja novozaraženih i dodao da je u Srbiji i dalje dominantan britanski soj, ali da se na određenom uzorku novih slučajeva ispituje prisustvo delta soja.

Kon: Postoji mogućnost uvođenja obavezne vakcinacije

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona Predrag Kon izjavio je danas da po zakonu postoji mogućnost propisivanja obavezne vakcinacije za odrasle.

Kon: Počelo punjenje bolnica, ne možemo s ovim merama

BEOGRAD - Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon upozorio je danas da je već počelo punjenje bolnica i da Srbija "ne može da dočeka četvorocifrene brojeve s istim mjerama koje su trenutno na snazi".

Kon: Evidentno pogoršanje epidemiološke situacije

BEOGRAD - Pogoršanje epidemiološke situacije je evidentno i to će se vidjeti i kroz broj novozaraženih, koji bi sljedeće nedjelje mogao da se kreće između 100 i 150, dok je prosjek posljednjih sedam dana bio 93, izjavio je večeras srpski epidemiolog Predrag Kon.

Najčitanije