Predsjedništvo

Dodik čestitao pravoslavnu Novu godinu

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku povodom pravoslavne Nove godine, uz želju da 2022. bude srećna i uspješna.

Dodik: Stanje u BiH dovedeno do totalnog apsurda

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu rekao je da je bošnjačka strana pokrenula jednu harangu protiv Republike Srpske, nemajući legitimna sredstva.

Dodik: Politički motivisan progon, pokušaj da se sahrani Srpska

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za medije u Banjaluci je rekao da je namjera Tužilaštva BiH destabilizacija Republike Srpske.

Džaferović: Milanović postaje beznadežan slučaj

SARAJEVO - Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović je za hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o Srebrenici rekao da "sve više postaje beznadežan slučaj", zbog, kako je naveo, sramnih i nedopustivih izjave o njemu i Srebrenici koje ne priliče šefu jedne države.

Održana vanredna sjednica Predsjedništva bez Dodikovog prisustva

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH danas je, bez prisustva srpskog člana Milorada Dodika, održalo vanrednu sjednicu o Prijedlogu odluke o prihvatanju Međunarodnog sporazuma između EU i BiH o učešću BiH u programu EU "Horizont Evrope - Okvirni program za istraživanje i inovacije", koji će ponovo biti na dnevnom redu redovne sjednice u ponedjeljak, 6. decembra.

"Sastanak sa Rotom bio diplomatski, nikakvo predavanje ili suđenje"

SARAJEVO - Sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Njemačke Mišelom Rotom danas u Predsjedništvu BiH u Sarajevu bio je diplomatski sa ciljem iznalaženja rješenja o krizi u BiH i kako ponovo uhvatiti korak prema EU, a ne predavanje ili suđenje, rekla je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić.

Dodik: Srpska ima kapacitet da se bori za sebe

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da diplomatskim aktivnostima sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i drugim saradnicima pokušavaju da razbiju stereotip koji se dugo zadržava u BiH o jednom, univerzalnom krivcu, i da objasne situaciju.

Predsjedništvo US: Stevandić odličan kandidat za jednu inokosnu funkciju

BRČKO - Na današnjoj sjednici Predsjedništva Ujedinjene Srpske, održanoj u Brčkom, konstatovano je na 'osnovu analiza i anketa o rejtingu političkih stranaka' da bi Nenad Stevandić, lider te partije, bio odličan kandidat za jednu od dvije inokosne funkcije.

Dodik: Srpska nema nijedan plan o otcjepljenju, ali u RS se o tome priča

ISTOČNO SARAJEVO - Srpska nema nijedan plan o otcjepljenju, ali u Republici Srpskoj se o tome priča, kao što se priča i u BiH i regionu. Nema plana da se provede politika otcjepljenja, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

Bez odluke o angažovanju Oružanih snaga BiH u Konjicu

SARAJEVO - Na dnevnom redu vanredne sjednice Predsjedništva BiH, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić, bio je prijedlog odluke o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima u privremenom angažovanju inženjerskih jedinica Oružanih snaga BiH na području Konjica.

Najčitanije