Predsjedništvo

Dodik: Komšić i Džaferović ne žele raspravu o gasovodu do Banjaluke

SARAJEVO - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je danas da druga dva člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, nisu dozvolili da se raspravlja o izgradnji gasovoda do Banjaluke i aerodromu u Trebinju, naglašavajući da takvo ponašanje predstavlja opstrukciju i ne stabilizuje BiH.

Dodik zatražio obrazloženje odbijenih tačaka dnevnog reda

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zatražio je danas na sjednici Predsjedništva da u dnevni red budu uvrštene tačke o potrebi pristupanja BiH inicijativi "Otvoreni Balkan", razrješavanje dužnosti predsjedavajućeg Predsjedništva Šefka Džaferovića, zauzimanje stava o neustavnom i nelegitimnom predstavljanju Kristijana Šmita i o konfliktu između Rusije i Ukrajine.

Utvrđene izmjene zakona: CIK-u se prebacuje 2,8 miliona KM

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH utvrdilo je danas na vanrednoj sjednici izmjene Zakona o budžetu institucija BiH kojom se 2,8 miliona KM, koliko je nedostajalo za organizaciju opštih izbora u BiH, prebacuju Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH sa stavke tekuće rezerve.

Dodik: BiH nefunkcionalna i propala država

SARAJEVO - Stav Republike Srpske je da stranci ne mogu da uređuju odnose u BiH, izjavio je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik traži ostavku Džaferovića

​SARAJEVO - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH zatražio je ostavku Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, između ostalog jer iznosi svoje privatne stavove što je krah institucionalnog sistema BiH.

Dodik: Protiv sam operacija EUFOR-a u kojoj vojnici dolaze pred vrtiće i škole

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka s američkim zvaničnicima Karen Donfired i Gabrielom Eskobarom kazao je da je među temama sastanka bio i visoki predstavnik i prisustvo EUFOR-a.

Mitrović: Aerodrom u Trebinju čeka Predsjedništvo

BANJALUKA - Predsjedništvu BiH proslijeđen je dokument koji se odnosi na izgradnju aerodroma u Trebinju, ali još nije razmatran i nije poznato kada će biti, izjavio je ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kongresa SAD

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH razgovarali su danas u Sarajevu sa delegacijom Kongresa SAD o temama bilateralne saradnje, evropskih integracija BiH i zapadnog Balkana, te održavanja izbora.

Dodik napustio sjednicu Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, napustio je dio sjednice Predsjedništva na kojem prisustvuje Bisera Turković, zbog njenog konstantnog kršenja Ustava BiH.

Džaferović u Briselu: Zamolio sam da se BiH dodijeli kandidatski status

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je nakon sastanka s predsjednikom Evropskog savjeta Čarlsom Mišelom danas u Briselu ocijenio da je to vrlo bitan sastanak, važan sastanak za BiH, jer je razgovarao s prvim čovjekom Evropske unije o pitanjima koja se tiču BiH i odnosa BiH i EU.

Džaferović od nedjelje predsjedavajući Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, po načelu rotacije, preuzeće funkciju predsjedavajućeg od nedjelje, 20. marta, saopšteno je danas iz Predsjedništva BiH.

Nehamer: Ohrabrenje stavovi koji podržavaju put ka članstvu u EU

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić ukazali su u razgovoru sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom da su za BiH ohrabrenje stavovi austrijskih zvaničnika koji podržavaju ubrazni put zemalja zapadnog Balkana ka članstvu u EU.

Članovi Predsjedništva sa Borelom: Zahvalnost za posvećenost Evropske unije BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su danas visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednika Evropske komisije Žozepa Borela.

Dodik: Neprihvatljiva najava britanske Ambasade o jačanju vojnog prisustva u BiH

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da najava britanske Ambasade u BiH da bi njihova zemlja mogla pojačati svoje vojno prisustvo u BiH nije prihvatljiva i sigurno neće dobiti podršku Predsjedništva BiH.

Pauer: Došla sam da prenesem Bajdenovu poruku

Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, najavila je sastanak sa Predsjedništvom BiH, te rekla da će da prenese poruku predsjednika Džozefa Bajdena da "SAD stoje uz narod BiH".

Najčitanije