Predsjedništvo BiH

Predsjedništvo šalje poziv Makronu da posjeti BiH

Prva sjednica Predsjedništva BiH u ovoj godini planirana je za 20. januar, ali se još čeka zvanična potvrda i usklađivanje aktivnosti srpskog člana Predsjedništva i lidera SNDS-a Milorada Dodika.

Badnjak u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH u Sarajevu

SARAJEVO - U kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsjedništva u Sarajevu danas je tradicionalno unesen badnjak.

Vulin: Komšić je bošnjački predstavnik u Predsjedništvu BiH

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da je Željko Komšić bošnjački predstavnik u Predsjedništvu BiH koji nije imao priliku da nauči drevnu srpsku mudrost - ne čini drugima on što ne želiš da čine tebi.

Komšić, Dodik i Džaferović putuju u Sloveniju

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik Džaferović će 4. i 5. decembra 2019. godine boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji.

"NATO će prihvatiti Program reformi koji ne mijenja status MAP-a"

SARAJEVO - Ambasadori zemalja KVINTE naglasili su tokom razgovora sa članovima Predsjedništva BiH o Programu reformi BiH da su se konsultovali sa NATO-om i da će ovaj vojni savez prihvatiti reformski program iz BiH koji ne aktivira ništa i ne mijenja status MAP-a, saznaje Srna iz diplomatskih izvora.

Predsjedništvo BiH će zakazati vanrednu sjednicu o migrantima

SARAJEVO - Prеdsјеdništvо Bosne i Hercegovine zahtijeva od Savjeta ministara BiH da u roku od sedam dana dostavi informaciju o stanju u oblasti migracija.

Otkazan susret članova Predsjedništva BiH sa švedskom princezom i princom

SARAJEVO - Otkazan je za večeras najavljeni susret članova Predsjedništva BiH sa švedskom princezom Viktorijom i princom Danijelom, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Komšić: Izmjestiti trasu autoputa zbog povratničkih naselja u Kozarcu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena, budući da predviđna trasa autoputa Banjaluka - Prijedor prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.

Komšić: Srbija da prepozna Sarajevo kao glavni grad BiH

BEOGRAD - Trenutni odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine nisu "antagonistički", ali su neka pitanja otvorena godinama, što govori da "ipak nešto ne štima", ocjenjuje predsedavajući Predsedništvu BiH Željko Komšić, uz poruku da je Sarajevo glavni grad BiH i da će sve ići lakše kada Srbija to prepozna.

Dodik: Sramota što članovi Predsjedništva idu u Beograd bez zajedničkog stava

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sramota što članovi Predsjedništva BiH sutra u Beograd na trilateralni sastanak BiH-Srbija-Turska idu bez zajedničkog stava, istakavši da predsjedavajući Željko Komšić nema inicijativu za dogovor.

Najčitanije