Predsjedništvo BiH

Dodik: Protiv sam operacija EUFOR-a u kojoj vojnici dolaze pred vrtiće i škole

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka s američkim zvaničnicima Karen Donfired i Gabrielom Eskobarom kazao je da je među temama sastanka bio i visoki predstavnik i prisustvo EUFOR-a.

Mitrović: Aerodrom u Trebinju čeka Predsjedništvo

BANJALUKA - Predsjedništvu BiH proslijeđen je dokument koji se odnosi na izgradnju aerodroma u Trebinju, ali još nije razmatran i nije poznato kada će biti, izjavio je ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kongresa SAD

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH razgovarali su danas u Sarajevu sa delegacijom Kongresa SAD o temama bilateralne saradnje, evropskih integracija BiH i zapadnog Balkana, te održavanja izbora.

Dodik napustio sjednicu Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, napustio je dio sjednice Predsjedništva na kojem prisustvuje Bisera Turković, zbog njenog konstantnog kršenja Ustava BiH.

Džaferović od nedjelje predsjedavajući Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, po načelu rotacije, preuzeće funkciju predsjedavajućeg od nedjelje, 20. marta, saopšteno je danas iz Predsjedništva BiH.

Nehamer: Ohrabrenje stavovi koji podržavaju put ka članstvu u EU

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić ukazali su u razgovoru sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom da su za BiH ohrabrenje stavovi austrijskih zvaničnika koji podržavaju ubrazni put zemalja zapadnog Balkana ka članstvu u EU.

Dodik: Neprihvatljiva najava britanske Ambasade o jačanju vojnog prisustva u BiH

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da najava britanske Ambasade u BiH da bi njihova zemlja mogla pojačati svoje vojno prisustvo u BiH nije prihvatljiva i sigurno neće dobiti podršku Predsjedništva BiH.

Dodik čestitao pravoslavnu Novu godinu

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku povodom pravoslavne Nove godine, uz želju da 2022. bude srećna i uspješna.

Dodik: Stanje u BiH dovedeno do totalnog apsurda

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu rekao je da je bošnjačka strana pokrenula jednu harangu protiv Republike Srpske, nemajući legitimna sredstva.

Dodik: Politički motivisan progon, pokušaj da se sahrani Srpska

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za medije u Banjaluci je rekao da je namjera Tužilaštva BiH destabilizacija Republike Srpske.

Dodik: Srpska ima kapacitet da se bori za sebe

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da diplomatskim aktivnostima sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i drugim saradnicima pokušavaju da razbiju stereotip koji se dugo zadržava u BiH o jednom, univerzalnom krivcu, i da objasne situaciju.

Dodik: Srpska nema nijedan plan o otcjepljenju, ali u RS se o tome priča

ISTOČNO SARAJEVO - Srpska nema nijedan plan o otcjepljenju, ali u Republici Srpskoj se o tome priča, kao što se priča i u BiH i regionu. Nema plana da se provede politika otcjepljenja, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

Bez odluke o angažovanju Oružanih snaga BiH u Konjicu

SARAJEVO - Na dnevnom redu vanredne sjednice Predsjedništva BiH, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić, bio je prijedlog odluke o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima u privremenom angažovanju inženjerskih jedinica Oružanih snaga BiH na području Konjica.

Dodik: Srpska će naći načina da u Njemačkoj tuži Šmita za lažno predstavljanje

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za medije je rekao da će Republika Srpska naći načina da u Njemačkoj tuži Kristijana Šmita za lažno predstavljanje.

Dodik glasao protiv svih tačaka dnevnog reda, Komšić i Džaferović za

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti inostrane politike, kao ni o odlukama iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvatanje sporazuma i određivanje potpisnika, te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po odluci Predsjedništva BiH.

Najčitanije