Predsjedništvo BiH

Komšić: Srbija da prepozna Sarajevo kao glavni grad BiH

BEOGRAD - Trenutni odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine nisu "antagonistički", ali su neka pitanja otvorena godinama, što govori da "ipak nešto ne štima", ocjenjuje predsedavajući Predsedništvu BiH Željko Komšić, uz poruku da je Sarajevo glavni grad BiH i da će sve ići lakše kada Srbija to prepozna.

Dodik: Sramota što članovi Predsjedništva idu u Beograd bez zajedničkog stava

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sramota što članovi Predsjedništva BiH sutra u Beograd na trilateralni sastanak BiH-Srbija-Turska idu bez zajedničkog stava, istakavši da predsjedavajući Željko Komšić nema inicijativu za dogovor.

"Džaferović bez saglasnosti otputovao u Francusku"

BANJALUKA - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otputovao je u Pariz na komemoraciju i sahranu nekadašnjem francuskom predsjedniku Žaku Širaku bez saglasnosti svih članova Predsjedništva BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika.

Predsjedništvo BiH na polaganju kamena temeljca brze ceste Beograd - Sarajevo

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH je danas na sjednici u Sarajevu prihvatilo poziv Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, da 8. oktobra prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju brze ceste Beograd - Sarajevo.

Počela sjednica Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Šesta redovna sjednica Predsjedništva BiH počela je danas u Sarajevu.

Predsjedništvo BiH zabrinuto za razvoj događaja u Džami i Kašmiru

​SARAJEVO – Predsjedništvo BiH, odnosno Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, nakon otkazivanja sjednice na kojoj je bilo planirano imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, oglasilo se saopštenjem za javnost o sasvim drugoj temi.

Komšić: Izvjesniji Dodikov scenario

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da želi da vjeruje da će do 5. septembra, kada ističe rok za realizaciju sporazuma o formiranju vlasti u BiH, biti postignut dogovor, ali da se boji da je izvjesniji scenario koji je najavio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik: Neću dozvoliti da se Srbima uzurpiraju prava

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio da će, ukoliko ne bude formirana vlast, 5. septembra, do kada je rok za implementaciju Sporazuma o formiranju vlasti, povući neke poteze te da neće dozvoliti da se Srbima uzurpiraju prava.

Džaferović: Dodik rekao da će tražiti od NS RS da povuče neke odluke

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je danas novinarima da je sjednica Predsjedništva otkazana jer je srpski član Milorad Dodik povukao zahtjev za vanrednu sjednicu, obzirom da su svi ostali pri svojim stavovima kada je u pitanju ANP i predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

"Misija Althea značajna za doprinos stabilnosti u BiH"

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su operativnog komandanta Snaga Evropske unije za Operaciju Althea i zamjenika načelnika štaba vrhovne komande Savezničkih snaga za Evropu, general-pukovnika Olivijera Ritimana.

Najčitanije