Predsjedništvo BiH

Džaferović: O Ambasadi u Izraelu, Kosovu i "malom Šengenu" 17. septembra

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović potvrdio je danas novinarima da su obavljene konsultacije u vezi sa zahtjevom za vanredne sjednice koje su zatražili članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić.

Nešić: DNS će uvijek podržati srpskog člana Predsjedništva BiH

Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić poručio je povodom predstojeće posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske da će ova stranka uvijek podržati veto srpskog člana Predsjedništva BiH bez obzira iz koje političke partije dolazi.

Dodik povukao pitanje vitalnog interesa: "Opasnost od miješanja u izbore"

SARAJEVO - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, povukao je, na današnjoj sjednici Predsjedništva, pitanje vitalnog nacionalnog interesa zbog pitanja angažmana strane agencije koja bi trebalo da nadgleda izbore u BiH.

OS BiH pružaju pomoć civilnim organima u Tomislavgradu i Drvaru

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH je na današnjoj redovnoj sjednici donijelo odluku o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima zbog velike opasnosti od širenja COVID-19, u privremenom ustupanju dva sanitetska kontejnera opštinama Tomislavgrad i Drvar.

Prijedlog budžeta upućen u parlamentarnu proceduru

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH u petak je na vanrednoj sjednici utvrdilo i u palamentarnu proceduru po hitnom postupku uputilo Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Vanredna sjednica Predsjedništva BiH u petak

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH održaće sutra vanrednu sjednicu u Sarajevu, saopšteno je iz ove institucije.

Nacrt budžeta stigao u Predsjedništvo

SARAJEVO - Nacrt budžeta institucija na nivou BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu stigao je danas u Sekretarijat Predsjedništva BiH, potvrđeno je Srni u Predsjedništvu.

Čović pisao Džaferoviću: Bez delegacije HDZ-a na sastanku u Predsjedništvu

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović obavijestio je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da delegacija ove stranke neće doći na današnji sastanak u zgradi Predsjedništva zbog, kako je naveo, zanemarivanja načela konstitutivnosti i demokratskog predstavljanja.

Imenovano novo Upravno vijeće Centralne banke BiH

SARAJEVO - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo je danas tri nova člana Upravnog vijeća Centralne banke i to Radomira Božića, Dragana Kulinu i Danijelu Martinović, potvrđeno je za Klix.ba u Predsjedništvu BiH.

Šta Predsjedništvo BiH traži od Savjeta ministara?

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH je usvojilo Informaciju Savjeta ministara BiH o realizaciji Zaključka Predsjedništva BiH sa 10. redovne održane 6. aprila i definisanih mjera za zaustavljanje širenja COVID-a 19.

Najčitanije