Predsjedništvo BiH

Predsjedništvo BiH usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH za 2018.

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH usvojilo je danas u Sarajevu Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, koji će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Džaferović: Niko nema pravo da kaže 'nećemo'

SARAJEVO - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, kazao je danas da se Ustav i zakoni koji su doneseni u instucijama BiH moraju poštivati i da je BiH 2009. godine zatražila članstvo u NATO i da to dobro svi znaju.

Danas redovna i vanredna sjednica Predsjedništva BiH

SARAJEVO - U Sarajevu će danas biti održane redovna i vanredna sjednica Predsjedništva BiH.

Sastanak Komšića, Nelsona i Filda u Predsjedništvu BiH

SARAJEVO - U zgradi Predsjedništva BiH počeo je sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića sa američkim i britanskim ambasadorima u BiH Erikom Nelsonom i Metju Fildom.

Dodik: Nije fer da stranci modeliraju sjednice Predsjedništva BiH

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je potpuno nepotrebno i nije fer da bilo ko od stranaca, pa bili to Amerikanci ili Britanci ili bilo ko drugi, modelira karakter sjednice Predsjedništva.

Dodik za "Nezavisne": Predsjedništvo BiH o mandataru 20. avgusta

​SARAJEVO - Milorad Dodik, srpski član Predjedništva BiH, kazao je danas za "Nezavisne" da je on tražio da predsjedavajući Željko Komšić zakaže vanrednu sjednicu na kojoj će se razmatrati imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministra.

Komšić: Sjednica Predsjedništva o imenovanju čim se ispoštuju procedure

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je Srni da će sjednica Predsjedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke.

Hrvatski ambasador u Predsjedništvu BiH: Osuđujemo izjavu Džaferovića

SARAJEVO - Na poziv Kancelarije predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića danas je u Predsjedništvu BiH održan sastanak savjetnika Branimira Jukića i Slavena Kovačevića sa ambasadorom Republike Hrvatske, Ivanom Sabolićem.

Magazinović uputio otvoreno pismo Predsjedništvu BiH zbog Trgovske gore

​SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović uputio je otvoreno pismo članovima Predsjedništva BiH povodom problema odlagališta radioaktivnog i nuklearnog otpada na lokaciji Trgovske gore.

Erdoan: Spremni smo za sastanak BiH-Hrvatska-Srbija

SARAJEVO - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan danas je, tokom sastanka sa članovima Predsedništva BiH, izrazio spremnost da se, kako je naveo, oživi trojni mehanizam, odnosno održi sastanak BiH-Hrvatska-Srbija, saopštilo je Predsjedništvo BiH.

Najčitanije