Predstava

Banjalučke predstave pred publikom u Beogradu

BEOGRAD - U okviru manifestacije "Dani Dječijeg pozorišta RS u Beogradu", koja se održava treću godinu zaredom, glumci Dječijeg pozorišta RS će u prvim danima aprila u beogradskom Malom pozorištu "Duško Radović" izvesti predstave "Tri praseta (Nebožder)" i "Medvjedić Timotej".

Pet predstava na pozorišnom festivalu u Bijeljini

​BIJELJINA - Pozorišni festival "Dani komedije" u Bijeljini biće sutra otvoren predstavom Zvezdara teatra "Generalna proba samoubistva", najavljeno je iz Centra za kulturu "Semberija".

Povreda glumca otkazala reprize "Doli Bel"

SARAJEVO Prvih pet repriza predstave Abdulaha Sidrana "Sjećaš li se Doli Bel" u "Kamernom teatru 55" u Sarajevu biće otkazano zbog povrede glumca Emira Hadžihafizbegovića.

Kusturica pozvan u Sarajevo na premijeru "Sjećaš li se Dolly Bell"

Probe za predstavu "Sjećaš li se Dolly Bell" u režiji Kokana Mladenovića počele su u januaru, a na premijeru 15. marta u Kamerni teatar 55, kako "Dnevni avaz“ saznaje, pozvan je i Emir Kusturica.

"Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" premijerno u Banjaluci

BANJALUKA - Kultni tekst Ive Brešana "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", u režiji i adaptaciji Nikole - Kolje Pejakovića, ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske, na Velikoj sceni ove kuće, pretpremijerno će izvesti večeras s početkom u 20 časova, dok je premijera zakazana za sutra u istom terminu.

Večeras premijera: "Medvjedić Timotej" poklon oboljeloj djeci

BANJALUKA - Premijera predstave "Medvjedić Timotej", po tekstu Jana Vilkovskog i u režiji Jaroslava Antonjuka, u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) biće odigrana večeras, s početkom u 18 časova.

"Knjiga o džungli" i "Karlson s krova" pred banjalučkim mališanima

BANJALUKA - Uspješna saradnja i razmjena pozorišnih ostvarenja dva teatra za djecu - malog pozorišta “Duško Radović” iz Beograda i Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke nastavlja se i ove sezone.

Odigrana predstava "Presuda: Tiha likvidacija"

KOTOR VAROŠ - U okviru četvrtog Festivala omladinskih pozorišta "Varoš fest" u Kotor Varoši je odigrana predstava "Presuda: Tiha likvidacija" autora Seada Đulića.

"Mačak u čizmama" najbolji na festivalu u Subotici

BANJALUKA - Predstava "Mačak u čizmama" Dječijeg pozorišta Republike Srpske osvojila je gran-pri nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 25. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici.

Ansambl Narodnog pozorišta RS na festivalu u Baru

BANJALUKA - Ansambl predstave "Sinovi umiru prvi" autora Mate Matišića, u režiji Marka Misirače, nastupiće u četvrtak, 2. avgusta, na festivalu "31. Barski ljetopis", koji se održava u Baru od 16. juna do 12. avgusta.

Najčitanije