Predstava

Odložena prodaja ulaznica za predstavu Derviš i smrt

Prodaja ulaznica za premijeru predstave Derviš i smrt odložena je do 17. avgusta, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Škoro: Sutra u Kninu predstava Milanovića i Plenkovića

ZAGREB - Domovinski pokret pjevača Miroslava Škore saopštio je da sutra u Kninu neće učestvovati u obilježavanju godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u okviru državnog protokola koji je nazvao "Plenkovićeva i Milanovićeva predstava", uz optužbe da su svečanost pobjede pretvorili u "komemoraciju srpskim žrtvama".

"Crvenkapa" otvara mali teatar pod zvijezdama

BANJALUKA - Izvođenjem predstave "Crvenkapa", Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) na otvorenom, u dvorištu kraj službenog ulaza, nastavlja svoj rad, koji je u martu zaustavila pandemija virusa korona. Tako će mali, ali i veliki posjetioci imati priliku da 8. avgusta u 19 časova prisustvuju "Malom teatru pod velikim zvijezdama".

Tokio: Klaster povezan sa pozorišnom predstavom

Zdravstveni eksperti u Tokiju apelovali su na više od 800 gledalaca jedne pozorišne predstave da se testiraju na virus korona, nakon što je potvrđeno da su članovi mužicke grupe koji su nastupali u toj predstavi zarazili najmanje 20 osoba.

Đorđević: "Derviš i smrt" nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Pozorišna predstava "Derviš i smrt", čija je premijera zakazana za 2. septembar na ljetnoj sceni tvrđave Kastel, biće za publiku događaj kakav još nije vidjela u Banjaluci, jer kombinacija jakih životnih poruka i niza inovativnih scenskih efekata, neće nikoga ostaviti ravnodušnim, rekao je za Srnu Vladimir Đorđević, umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske.

"Šta ćemo sad" za kraj jubilarne sezone u NP Mostar

MOSTAR - Izvedbom predstave "Šta ćemo sad" autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića, proteklog vikenda spuštena je zavjesa na pozorišnu sezonu u Narodnom pozorištu Mostar.

"Škola za žene" na "Pozorišnim igrama" u Jajcu

BANJALUKA - Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske "Škola za žene" autora Žana Batista Poklena Molijera, u režiji Đurđe Tešić, učestvovaće u takmičarskoj selekciji 39. "Pozorišnih/kazališnih igara BiH" u Jajcu, koje će biti održane od 28. avgusta do 3. septembra u Domu kulture Jajce.

Prolongirano gostovanje Mie Begović u Banjaluci

Izvođenje predstave "Sve što sam prešutjela" glumice Mie Begović, koje je bilo zakazano za ovu subotu (27. jun), prolongirano je zbog pogoršanja epidemiološke situacije, saopštili su danas iz agencije "Venturo" koja je organizator događaja.

SARTR: Predstava "Faust - studije" ujedinila region

SARAJEVO - Na sceni Sarajevskog ratnog teatra, kada prođe pandemija i dozvoli se sloboda okupljanja na javnim mjestima, opet će se igrati predstave. Teatar nam nedostaje. Mora nedostajati, kao što vam nedostaje normalan kontakt sa ljudima, tako vam nedostaje i živa umjetnost na sceni. Ona posebna energija u sali, emotivna interakcija koja se nekad desi između glumaca i publike.

Monodrama Mie Begović 27. juna u gradu na Vrbasu

BANJALUKA - Nakon pauze od tri mjeseca, 27. juna u ljetnoj bašti hotela "Jelena" biće odigrana prva pozorišna predstava u Banjaluci, a riječ je o monodrami "Sve što sam prešutjela" poznate hrvatske glumice Mie Begović. Begovićeva u grad na Vrbasu stiže na poziv agencije "Venturo", koja iza sebe ima nekoliko uspješnih organizacija poznatih pozorišnih komada.

Najčitanije