Predstava

Predstava "To nikad nigdje nije bilo" na daskama NPS

SARAJEVO - Dramska predstava "To nikad nigdje nije bilo" biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) večeras, 18. maja, sa početkom u 19.30.

Dječije pozorište Republike Srpske putuje na "Novosadske pozorišne igre"

NOVI SAD - Tek osnovani Međunarodni festival za djecu i mlade "Novosadske pozorišne igre", a koji snažno podržava značaj i važnost događaja u ovogodišnjoj evropskoj prijestonici kulture Novom Sadu, podigao je zastave u vikendu iza nas, a teatar domaćin Pozorište mladih u čast učesnika izvelo je premijeru "Guliverova putovanja", u režiji Kokana Mladenovića.

Predstava "Hrkači" NP RS u Trebinju u okviru projekta "Narodno sa narodom"

Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) "Hrkači" autora i reditelja Nikole Pejakovića u srijedu, 4. maja gostuje u Trebinju, gdje će u 20 časova nastupiti pred publikom u Kulturnom centru Trebinje.

Predstava "Banjaluka" na poklon građanima povodom Dana grada

BANJALUKA - Povodom proslave Dana grada Banjaluke, Gradska uprava i Gradsko pozorište Јazavac sugrađanima su poklonili karte za predstavu "Banjaluka".

Premijera "Anastasije" u BSP: Potresna priča koja spaja nebesko i ovozemaljsko

BANJALUKA - Stravični ustaški zločin koji se dogodio 1942. godine u banjalučkim naseljima Drakulić, Šargovac i Motike i danas se smatra jednim od najvećih zločina počinjenih nad civilnim srpskim stanovništvom, a ovu potresnu priču i događaj, banjalučki reditelj Aleksandar Pejaković pokušao je da predstavi na svoj način kroz novu predstavu pod nazivom "Anastasija", čija premijera se očekuje 22. aprila.

"Kralj Betajnove" na daskama tuzlanskog pozorišta

TUZLA - U Narodnom pozorištu Tuzla sutra naveče trebalo bi premijerno da bude izvedena predstava "Kralj Betajnove" Ivana Cankara u režiji Gorana Damjanca.

Premijera predstave "Djeca sunca": Drama koja ne traži krivca, nego promjenu

BANJALUKA - Predstavu "Djeca sunca", rađenu po istoimenom komadu Maksima Gorkog, ljubitelji teatra imaće priliku da pogledaju sutra od 20 časova na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac".

Odigrana predstava za mališane iz obdaništa "Neven"

VIŠEGRAD - Povodom vaskršnjih praznika, za mališane obdaništa "Neven" danas je održana tematska predstava "Vaskršnji zeka", u izvođenju dramskih umjetnika iz Banjaluke.

"Sumnjivo lice" na sceni NP RS: Spoj Nušića i Tarantina donio neočekivani prosjek

BANJALUKA - Premijera kultnog komada "Sumnjivo lice" Branislava Nušića najavljena je za srijedu sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, u izvedbi ansambla ove kuće i u režiji nagrađivanog hrvatskog reditelja Ivana Plazibata.

Odabrane predstave za "Mostarsku lisku": Uloga komedije i smijeha višestruka

MOSTAR - Na 19. Međunarodni festival komedije "Mostarska liska" prijavilo se 35 predstava iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, od kojih je sedam predstava za ovo izdanje festivala odabrala selektorka Tina Laco, univerzitetska profesorica, glumica i teatrologinja.

Premijera "Sumnjivog lica" u NP RS: "Ne očekujte tradicionalnog Nušića"

BANJALUKA - Predstavu "Sumnjivo lice" po tekstu Branislava Nušića i u režiji Ivana Plazibata ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) premijerno će izvesti na Velikoj sceni ove kuće u srijedu s početkom u 20 časova.

Ivan Plazibat za "Nezavisne": Naš Nušić će biti gengsta ili Tarantino Nušić

Ivan Plazibat, nagrađivani hrvatski reditelj, drugi put angažovan je u Banjaluci. Nakon predstave "Skupština", koju je radio u decembru 2020. godine u Gradskom pozorištu "Jazavac", trenutno radi s ansamblom Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) na postavci "Sumnjivog lica" Branislava Nušića.

Premijera "Junaka u tregerima": DP RS suštinski učestvuje u edukaciji djece

BANJALUKA - Premijera predstave "Junak u tregerima" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) biće odigrana na velikoj sceni ove kuće 14. aprila s početkom u 18 časova. Predstavu na scenu postavlja reditelj Dubravko Torjanac, a komad je nastao po istoimenoj knjizi banjalučkog književnika Jove Čulića.

U Narodnom pozorištu Mostar počeo rad na novoj predstavi

MOSTAR - U Narodnom pozorištu Mostar (NPM) počeo je rad na novoj predstavi, koja se priprema prema tekstu "Eling" Simona Benta, nastalom prema adaptaciji pripovijetki Ingvara Ambjorsema, a u režiji i adaptaciji slovenačke rediteljke Alme Lapajne.

"Audijencija" 19. aprila u "Jazavcu"

BANJALUKA - Kultna predstava "Audijencija" Vaclava Havela u produkciji "Ateljea 212" i "Scene ASM" iz Beograda, zbog velikog interesovanja publike biće ponovo izvedena u Gradskom pozorištu "Jazavac" 19. aprila u 20 časova.

Najčitanije