Predstava

Predstava "Dva i po međeda" na festivalu u Zrenjaninu

Koprodukcijska predstava "Dva i po međeda" Mostarskog teatra mladih i DIS Pozorišta mladih iz Banjaluke izvedena je sinoć na Festivalu "Novi prostori" u Zrenjaninu, a riječ je o komediji koja govori o dvojici tinejdžera u potrazi za boljim životom i poslom iz snova.

"Što te nema (sevdah drama)" uskoro pred mostarskom i banjalučkom publikom

Da Aleksa Šantić i devet i po decenija nakon smrti ujedinjuje ljude sa ovih prostora, dokaz je predstava "Što te nema (sevdah drama)", koja govori o životu ovog pjesnika, a koja je koprodukcija tri teatarske kuće: Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Za đake izvedena edukativna predstava "Mirka"

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu danas je izvedena edukativna predstava "Mirka" u kojoj glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske kroz igru i zabavu uče djecu o bezbjednom ponašanju u saobraćaju.

Osobe sa Daunovim sindromom premijerno odigrale "Malog princa"

​BANJALUKA - U Jevrejskom kulturnom centru "Arie Livne" u Banjaluci večeras je premijerno izvedena predstava "Mali princ" koju je priredila prva škole glume za osobe sa Daunovim sindromom u Republici Srpskoj.

Odigrana predstava "Ko je ovde idiot"

MRKONJIĆ GRAD - Glumci "Jugoart" teatra iz Beograda Milan Kalinić i Srđan Ivanović odigrali su u Mrkonjić Gradu predstavu "Ko je ovde idiot", u okviru manifestacije "Dani pozorišta".

Radivojević: Šerbedžijina uloga u "Virdžiniji" kruna karijere

BRIONI - Uloga Džordža Radeta Šerbedžije u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" u režiji Lenke Udovički predstavlja krunu njegovog pozorišnog stvaralaštva, kazao je reditelj Jug Radivojević, koji je od nedavno i direktor Beogradskog dramskog pozorišta.

Sedam predstava pred mrkonjićkom publikom

​MRKONJIĆ GRAD - Jedanaesto izdanje Dana pozorišta Mrkonjić Grad biće održano od 4. do 9. avgusta u pozorišnoj sali Kulturno-sportskog centra "Petar Kočić", a mrkonjićka publika biće u prilici da pogleda ukupno sedam predstava.

"Nevid" teatar radi na novoj predstavi

BANJALUKA - Ekipa "Nevid" teatra uveliko radi na novoj predstavi "Princeza Zlatka u kraljevstvu boja", a koja je dio projekta "Obrazovanje kroz igru", koji se sprovodi kroz zajednički projekat UN-a: "Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH".

"Peća i vuk" posljednja premijera u 63. sezoni Dječijeg pozorišta RS

​BANJALUKA - Predstava "Peća i vuk", koju je napisao slavni ruski kompozitor Sergej Prokofjev, biće sutra premijerno izvedena s početkom u 19 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS). U pitanju je posljednja premijera u 63. sezoni, a za koju je režiju radila Biserka Kolevska.

Banjalučke predstave pred publikom u Beogradu

BEOGRAD - U okviru manifestacije "Dani Dječijeg pozorišta RS u Beogradu", koja se održava treću godinu zaredom, glumci Dječijeg pozorišta RS će u prvim danima aprila u beogradskom Malom pozorištu "Duško Radović" izvesti predstave "Tri praseta (Nebožder)" i "Medvjedić Timotej".

Najčitanije