Predstava

Događaji koji su obilježili 2019: Godina entuzijazma u kulturi

BANJALUKA - Kultura se desila i u odlazećoj 2019. godini. Preživjela je, naravno, i ovaj put. Pisalo se, govorilo, desili su se mnogi scenski i vizuelni nastupi. Nobelovu nagradu za književnost komentarisali su političari. Autori pobjedničkih predstava na pozorišnim festivalima bavili su se aktuelnim političkim pitanjima.

Predstava "Kako zasmijati Boga" na festivalu u Sarajevu

BANJALUKA - Ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske nastupiće na Međunarodnom festivalu "Dani Jurislava Korenića" u Sarajevu sa predstavom "Kako zasmijati Boga".

Umjesto "Gospođe ministarke" na programu "Svetozar T`reći"

Na Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame, koji se održava u Istočnom Sarajevu, večeras će Ivan Perković odigrati monodramu "Svetozar T`reći" nakon što je, zbog bolesti glumice Ljiljane Stjepanović, otkazana ranije najavljena monodrama "Gospođa ministarka".

Predstava "Otac i sin" pred bečkom publikom

Narodno pozorište RS gostovaće u nedjelju, 8. decembra, sa predstavom "Otac i sin" (Dečja posla) u bečkom Akcent teatru.

U Prijedoru premijera predstave "Šovinistička farsa"

PRIJEDOR - Glumački ansambl prijedrorskog Pozorišta sutra će premijerno odigrati predstavu "Šovinistička farsa", rađenu prema tekstu Radoslava Pavlovića, a u režiji Željka Kasapa.

Predstava "Nije čovjek ko ne umre" za udruženje "Neven"

Predstavu "Nije čovjek ko ne umre" Pozorište Prijedor igraće u subotu, 23. novembra, u humanitarne svrhe, a prihod od ulaznica dobiće Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju "Neven" Prijedor.

Predstavom protiv predrasuda

​BANJALUKA - Izvedbom pozorišne predstave "Moj otvoreni um", danas je u Domu omladine u Banjaluci svečano promovisan istoimeni projekat koji ima za cilj razbijanje stereotipa i predrasuda među mladima, u dobi od 14 do 17 godina.

Sofija Juričan: Publika svaki put u pozorište dolazi po katarzu

Sofija Juričan glumica je beogradskog "Ateljea 212" koja je sa ovom kućom dvije godine zaredom gostovala na Međunarodnom festivalu glumca "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Lica sa Daunovim sindromom odigrala predstavu u NP RS

BANJALUKA - U Narodnom pozorištu Republike Srpske večeras je premijerno odigrana predstava "Mali princ" u kojoj glumi šest lica sa Daunovim sindromom i ovo je prvi put da u Srpskoj i u okruženju na velikoj sceni nacionalnog teatra nastupaju osobe s tim sindromom.

Predstava "Skinimo maske" oduševila publiku u Novom Gradu

Predstava "Skinimo maske" sinoć je održana u Novom Gradu, a nosilac ovog projekta je Teatar scena iz Novog Grada, uz aktivno učešće DIS Teatra iz Banjaluke, Pozorišta mladih iz Bihaća kao i neformalne grupe mladih iz Bosanske Krupe koju je predvodio Salih Sulejmanović.

Najčitanije