Predstavnički dom

Samo Čović optimističan u vezi s Izbornim zakonom

SARAJEVO, NEUM - Iako je Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ BiH, najavio da bi u narednih deset dana moglo doći do dogovora u vezi s izmjenom Izbornog zakona BiH i da će u tom periodu morati biti ponuđena rješenja, čime bi se relaksirali odnosi u BiH, njegove kolege iz drugih stranka nisu tako optimistične.

Predstavnički dom BiH usvojio Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona

SARAJEVO - Poslanici u Predstavničkom domu BiH usvojili su Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Poslanici će po hitnom postupku razmatrati Izmjene i dopune Izbornog zakona

SARAJEVO – Poslanici Predstavničkog doma BiH usvojili su razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH po hitnom postupku.

Zvizdić: U Upitniku Evropske komisije nije bilo pitanje o broju stanovnika BiH

SARAJEVO – Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, kazao je na današnjoj sjednici kako u Upitniku Evropske komisije nije bilo postavljeno nijedno pitanje koje se odnosi na broj stanovnika BiH.

Počela sjednica Predstavničkog doma, poslanici o Izbornom zakonu

SARAJEVO – Sjednica Predstavničkog doma BiH počela je danas u Sarajevu, a poslanici bi trebalo da se izjasne o zahtjevu grupe poslanika za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora.

Još jedan Prijedlog izbornog zakona pred poslanicima

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sutrašnjoj sjednici trebalo bi da se izjasni o zahtjevu grupe poslanika za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora.

Predstavnički dom BiH podržao uvođenje jedinstvenog broja 112 za hitne situacije

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH večeras je u Sarajevu usvojio u drugom čitanju Prijedlog zakona o dopunama Zakona o komunikacijama, kojim se predviđa uvođenje na nivou BiH jedinstvenog broja 112 za hitne situacije.

Bevanda: Cilj ugovora o zajmu 56,6 miliona unapređenje stabilnosti bankarskog sektora

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda informisao je poslanike u Predstavničkom domu parlamenta BiH da ugovor o zajmu između BiH i Svjetske banke vrijednosti 56,6 miliona evra ima za cilj unapređenje stabilnosti bankarskog sektora.

Bećirović: U BiH nema dogovora oko mnogo lakših stvari, a pogotovo oko izmjena Izbornog zakona

SARAJEVO – Denis Bećirović, poslanik SDP-a BiH kazao je da je mišljenja, kao i većina građana BiH, da se parlamentarna većina ne može dogovoriti niti oko mnogo lakših stvari nego što je to Izborni zakon.

Izmjene i dopune Krivičnog zakona ne idu u hitnu proceduru

SARAJEVO – Predstavnički dom BiH nije danas prihvatio da po hitnom postupku razmatra izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH koje se odnose na zaštitu nacionalnih spomenika u BiH.

Najčitanije