Predstavnički dom

Danas zasjeda Predstavnički dom parlamenta BiH: Više para za najbolje sportiste

SARAJEVO - Državne reprezentativne selekcije i zaslužni pojedinci u sportu mogli bi da dobiju nešto bolji finansijski status ukoliko na današnjoj sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH bude usvojen Prijedlog zakona o dopunama Zakona o sportu, predlagača Mirsada Đonlagića.

Sjednica Predstavničkog doma FBiH ipak će biti održana: U srijedu samo budžet na dnevnom redu

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Federacije BiH biće održana u srijedu, a na dnevnom redu biće samo budžet Federacije BiH, dok će u petak biti održana vanredna sjednica Doma naroda, na kojoj će se takođe raspravljati o budžetu.

Džaferović: SDA protiv prijedloga izmjena Izbornog zakona

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefik Džaferović iz SDA kaže da je ova stranka protiv Prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koji je predložio Klub hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Slaba aktivnost u oba doma parlamenta BiH: 16 parlamentaraca nije postavilo nijedno pitanje

SARAJEVO - Čak devet poslanika i sedam delegata Parlamentarne skupštine BiH u prvih devet mjeseci ove godine nije postavilo nijedno usmeno ili pismeno pitanje Vijeću ministara BiH, dok dva poslanika nisu uopće diskutirala o razmatranim mjerama na dnevnom redu održanih sjednica.

Košarac: Kolegij Predstavničkog doma nema podršku SNSD-a

SARAJEVO - Staša Košarac, šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu BiH rekao je danas da Kolegij Predstavničkog doma od prvog dana nema podršku SNSD-a koji nije ni učestvovao u izboru njegove ovakve strukture.

Krišto: Usvajanjem Zakona o akcizama nije urušena demokratija

SARAJEVO - Borjana Krišto, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kazala je danas novinarima u Sarajevu da jutrošnjim usvajanjem seta Zakona o akcizama nije urušena demokratija u ovom domu, kako to spočitavaju protivnici ovog zakona.

Okončana sjednica Predstavničkog doma, prihvaćen prijedlog izmjena Izbornog zakona

SARAJEVO – Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je završena, a naredna 55. koja je trebala biti održana danas pomjerena je za četvrtak, 21. decembar.

Akcize usvojene u cik zore

SARAJEVO – Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojili su jutros iza 4 sata set zakona o akcizama, kojim se za 0,15 feninga povećavaju akcize na biogoriva i biotečnosti, te putarine.

Moguć zahtjev za smjenu Krišto i Džaferovića?

SARAJEVO - Opozicione političke stranke i Savez za promjene mogle bi u petak da upute zahtjev za smjenu Borjane Krišto, predsjedavajuće Predstavničkog doma i njenog zamjenika Šefika Džaferovića.

Počela rasprava o setu zakona o akcizama nakon niza pauza, poslanici i dalje pitaju ko je predlagač

SARAJEVO – Raspravom Jasmina Emrića iz A-SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH počela je rasprava o zahtjevu Doma naroda za razmatranje po hitnom postupku seta zakona o akcizama.

Reklame

Najčitanije