Predstavnički dom

Tegeltija: Parlament BiH ni na koji način nije nadređen VSTS-u

SARAJEVO - Nijedan poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici ovog doma nije podržao izvještaj o radu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta na čijem se čelu nalazi Milan Tegeltija.

Tegeltija: Poslanici ne razumiju podjelu vlasti

BANJALUKA - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS) Milan Tegeltija smatra da veliki broj poslanika u parlamentu BiH, osim na deklarativnoj ravni, suštinski ne razumije podjelu vlasti, ne poštuje je, niti može istinski da prihvati nezavisnost pravosudnog sistema.

Poslanici Predstavničkog doma: Potrebna korjenita reforma VSTS-a

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma parlamenta BiH objedinili su raspravu o godišnjim izvještajima Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH za 2017. i 2018. godinu, uz konstataciju da ovo tijelo nije dobro radilo svoj posao, zbog čega su potrebne korjenite izmjene Zakona o VSTS-u BiH.

Vulićeva i Miljanovićeva preuzele mandate u Predstavničkom domu

SARAJEVO - Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Branko Petrić uručio je poslaničke mandate Sanji Vulić i Ljubici Miljanović na početku sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Počela sjednica Predstavničkog doma BiH

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog dom Parlamentarne skupštine BiH počela je danas u Sarajevu.

Poslanici Predstavničkog doma raspravljaju o novom sazivu Savjeta ministara

SARAJEVO – Peta hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je u Sarajevu.

Stevandić: Poslanici iz Srpske jedinstveni

SARAJEVO - Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su poslanici iz Republike Srpske danas glasali jedinstveno i potvrdili kategoriju entitetskog glasanja u Predstavničkom domu.

Usvojeni Zakon o depozitu u bankama u BiH i budžet za 2019. godinu

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma BiH danas su na kraju ove godine u oba čitanja usvojili Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza koji iznosi oko 1,8 milijardi KM.

Konstituisane stalne komisije Predstavničkog doma BiH

SARAJEVO - Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih danas su konstituisane stalne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

U četvrtak o Tegeltiji, Savjet ministara do Nove godine

SARAJEVO - Predstavnički dom BiH u četvrtak na hitnoj sjednici trebalo bi da potvrdi imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a prema očekivanju predstavnika pobjedničkih političkih partija na oktobarskim izborima prošle godine, do Nove godine bi trebalo da bude kompletiran i cijeli saziv Vijeća ministara.

Najčitanije