Predstavnički dom

Usvojili zaključke koji neće promijeniti pravosuđe

SARAJEVO - Većina poslanika Predstavničkog doma BiH, iako su usvojili zaključke u vezi s Visokim sudskim i tužilačkim vijećom (VSTV) BiH, smatra da oni neće promijeniti stanje u pravosuđu.

Poslanici Predstavničkog doma BiH traže ostavku VSTS

SARAJEVO Poslanici Predstavničkog doma BiH su na današnjem nastavku hitne sjednice, koja je prekinuta 14. juna, zatražili da kompletno Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH podnese ostavku i da se pristupi hitnim izmjenama i dopunama zakona o VSTV.

Rasprava u Predstavničkom domu moguća, ali bez odlučivanja

SARAJEVO - Nakon višemjesečne blokade postoji mogućnost da sutra bude održan nastavak hitne sjednice Predstavničkog doma BiH.

Sjednica Predstavničkog doma prekinuta do izbora novog rukovodstva

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) podržali su prijedlog šefa Kluba HDZ-a Mladena Boškovića da današnja sjednica bude prekinuta do izbora novog rukovodstva ovog doma, a u skladu sa rezultatima proteklih opštih izbora.

Krišto: Nije postignuta saglasnost o dnevnom redu vanredne sjednice PD

SARAJEVO - Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto rekla je da na današnjoj sjednici Kolegijuma nije postignuta saglasnost o dnevnom redu vanredne sjednice ovog doma koja je prekinuta 14. juna, ali da je, bez obzira na to, obaveza Predstavničkog doma da se u nastavku sjednice izjasni o dnevnom redu u drugom krugu glasanja.

Krišto: Predstavnički dom treba da radi drugačije

SARAJEVO - Predsjedavajuća Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjana Krišto izjavila je da početak današnje hitne sjednice ovog doma nije način na koji treba da se radi u parlamentu BiH.

Prekinuta hitna sjednica Parlamenta BiH, nije usvojen dnevni red

SARAJEVO - Podijeljenost poslanika o tome treba li se danas razgovarati o stanju u pravosuđu dominirala je raspravom o dnevnom redu hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a nakon rasprave dnevni red sjednice nije usvojen jer nije bilo većine iz Republike Srpske te je sjednica prekinuta.

Počela sjednica Predstavničkog doma bez poslanika SNSD-a, DNS-a i SP-a

SARAJEVO - Druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je danas u Sarajevu, bez prisustva poslanika SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Košarac: Poslanici SNSD-a neće doći na hitnu sjednicu Predstavničkog doma

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac upozorio je da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice ovog doma krije opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži tehnički mandat Savjetu ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske.

U petak hitna sjednica Predstavničkog doma BiH o migrantima i stanju u pravosuđu

SARAJEVO – Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biće održana u petak sa početkom u 10 časova, saopšteno je iz ovog Doma.

Najčitanije