Predstavnički dom

Političari više neće odlučivati o sukobu interesa

SARAJEVO, BANJALUKA - Poslanici Predstavničkog doma parlamenta BiH pokrenuli su inicijativu za izmjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti BiH, kojim traže da se političari isključe iz komisije koja utvrđuje da li je neko ili nije u sukob interesa.

Izborni zakon svi predlažu ali ništa ne prolazi

SARAJEVO - Jedanaest mjeseci pred opće izbore u BiH lideri i politički faktori još nisu dogovorili neophodne izmjene Izbornog zakona, niti ima bilo kakvih naznaka da će to učiniti uskoro, iako je različitih prijedloga sve više.

Upitna podrška hrvatskom prijedlogu Izbornog zakona

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH konačno će se 15. novembra izjasniti o Prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH, koji je proljetos u parlamentarnu proceduru uputio Klub hrvatskog naroda u Domu naroda BiH, a kojeg je ovaj dom usvojio još u julu.

Predstavnički dom FBiH vanredno o penzijama i transplantaciji organa

​SARAJEVO - Vanredna sjednica Predstavničkog doma FBiH biće održana polovinom ovog mjeseca, a na njoj će biti samo dvije tačke, Prijedlog zakona o Penzionom fondu FBiH i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja.

"Kolegiju preča putovanja od parlamenta"

SARAJEVO - Ovo je najveća kriza od Dejtona do danas, a Kolegiju su važnija putovanja od rada Predstavničkog doma, smatra većina poslanika ovog doma nakon što je maratonska sjednica, koja je počela u srijedu u 10 sati, prekinuta u ponoć zbog nedostatka kvoruma.

Zakon o platama ide u skraćenu, a ne u hitnu proceduru

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odlučio je danas da Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH bude razmatran po skraćenom, a ne po hitnom postupku, kako je tražio Savjet ministara.

Prijedlog izmjena Izbornog zakona na dnevnom redu 15. novembra

SARAJEVO - Prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji je 20.oktobra iz Doma naroda BiH upućen Predstavničkom domu po hitnom postupku, neće biti sutra na sjednici.

Majkić: U BiH nije poznat tačan broj donacija oružja

SARAJEVO - Dušanka Majkić (SNSD), poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH rekla je danas u Sarajevu da u BiH, u kojoj nedostaje novca na svim poljima, niko ne zna koliko je odobreno i dato donacija oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Špirić: Savjet ministara BiH pokazuje malokrvnost

SARAJEVO - Posebna zajednička sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH održava se danas u Sarajevu.

Predstavnički dom BiH sutra o Izbornom zakonu BiH: HNS-ov prijedlog osuđen na propast

SARAJEVO - Predstavnički dom BiH konačno bi, nakon tri mjeseca čekanja, na sutrašnjoj sjednici mogao da se odredi o prijedlogu Hrvatskog narodnog saveza (HNS) u vezi s izmjenama Izbornog zakona BiH, koji je, kako sada stvari stoje, osuđen na propast jer neće dobiti zeleno svjetlo od poslanika SDA, njihovih kolega iz Saveza za promjene i opozicionih poslanika.

Reklame

Najčitanije