Predstavnički dom

Usvojen zahtjev za smjenu zamjenika ministra Siniše Ilića

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića.

Promjene Ustava BiH u ovom trenutku nisu moguće

SARAJEVO - Ustavne promjene u ovom trenutku nisu moguće, posebno u situaciji kad su pred strankama lokalni izbori, stav je većine poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH s kojima smo razgovarali.

Predstavnički dom odbio sve prijedloge za dopunu dnevnog reda

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, nakon pauze, odbacio je sve ponuđene prijedloge za dopunu dnevnog reda.

Online sjednica Predstavničkog doma FBiH prekinuta zbog loše veze

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Federacije BiH koja je danas počela preko online platforme prekinuta je zbog loših uslova za rad.

Stevandić: Ad hok koalicije ne donose uspjeh i stabilnost

SARAJEVO - Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić rekao je Srni da se bez dogovora s legitimnim predstavnicima srpskog naroda ne može očekivati ni uspješan rad parlamenta ni stabilnost BiH.

Počela sjednica Predstavničkog doma, imenovanje Cikotića na dnevnom redu

SARAJEVO - Počela je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na čijem dnevnom redu je potvrđivanje imenovanja Selme Cikotića za ministra bezbjednosti BiH.

Pala inicijativa SDA da pripoji policiju Sudu BiH

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma BiH odbila je inicijativu Stranke demokratske akcije (SDA) za izmjenu Zakona o sudskoj policiji BiH u smjeru da ona bude organizaciona jedinica Suda BiH, a ne kao što je sada slučaj - Ministarstva pravde BiH.

Podržane izmjene i dopune Zakona o sudskim taksama

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas da je Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom BiH usaglašen sa Ustavom i pravnom sistemom BiH, te podržala principe predloženog zakona, saopšteno je iz parlamenta.

Budžet za 2020. godinu prošao prvo čitanje

SARAJEVO - Poslanici u Predstanvičkom domu BiH usvojili su Budžet institucija BiH za 2020. godinu u prvom čitanju.

Poslanici u Predstavničkom domu očekuju usvajanje budžeta

SARAJEVO - Većina poslanika u Predstavničkom domu BiH mišljenja je da će ipak doći do dogovora i da će sutra usvojiti budžet institucija BiH u drugom čitanju kako bi ovaj dom završio svoj posao, te ovaj važan dokument otišao u Dom naroda BiH na konačno potvrđivanje.

Najčitanije