Predstavnički dom

Nakon verbalnog sukoba Lovrinovića i Vražalice prekinuta sjednica Predstavničkog doma

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je tokom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama kojim se predviđa ukidanje akciza na gorivo u visini od 18 feninga po litru, a njen nastavak zakazan je za 26. jul.

Predstavnički dom: Urgencija Domu naroda da podrži uvođenje skenera na biračka mjesta

SARAJEVO - Predstavnički dom parlamenta BiH usvojio je zaključak da se od Doma naroda zatraži da se hitno okonča procedura usvajanja izmjene Izbornog zakona BiH koja predviđa uvođenje skenera na biračka mjesta.

Nepovjerenje poslanika prema CIK-u: Sumnja u mogućnost da organizuju fer i poštene izbore

SARAJEVO - U toku rasprave o aktivnostima Centralne izborne komisije BiH na organizovanju predstojećih opštih izbora u oktobru, većina poslanika Predstavničkog doma BiH je izrazila sumnju u mogućnost CIK-a BiH da organizuje fer i poštene izbore.

Nastavljena sjednica Predstavničkog doma koja je prekinuta 20. juna

SARAJEVO – Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je prekinuta 20. juna, nastavljena je danas raspravom o aktivnostima Centralne izborne komisije BiH na organizovanju predstojećih opštih izbora.

Poslanici u parlamentu BiH bojkotuju komisije

SARAJEVO - Već mjesecima veliki broj poslanika ne obavlja svoje dužnosti u parlamentu BiH jer ne dolaze na sjednice komisija, a najbolji primjer takvog ponašanja je činjenica da je u protekla dva dana od pet najavljenih održana samo jedna sjednica i to Ustavno-pravne komisije.

Izetbegović i Nikšić u poslaničkoj klupi!?

SARAJEVO - Većina stranaka u Federaciji BiH u borbu za poslaničke fotelje u Predstavničkom domu parlamenta BiH ići će s poznatim licima, jer smatraju da će tako ostvariti izbornu pobjedu u oktobru.

Mušić za "Nezavisne": Teza o ugroženosti Hrvata pala u vodu

SARAJEVO - Rad Zastupničkog doma nije blokiran, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma FBiH i potpredsjednik SDA.

Predstavnički dom odobrio Prijedlog zakona o izbornim jedinicama

SARAJEVO - Popodnevna, vanredna, sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine okončana je ubrzo po početku jednoglasnim odobravanjem Prijedloga zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

Platforma za mir izazvala žestoku raspravu u Predstavničkom domu BiH

SARAJEVO – Poslanici u Predstavničkom domu BiH okončali su žestoku raspravu o Platformi za mir koju je napravio CRS, a u parlamentarnu proceduru uputilo Ministarstvo za ljudska prava BiH.

Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas da razmatra informaciju o sprovođenju Plana hitnih mjera i realizovanja aktivnosti u vezi sa migrantskom krizom čiji su predlagači poslanici HDZ-a Borjana Krišto, Nikola Lovrinović i Predrag Kožul.

Najčitanije