Predstavnički dom

Poslanici se posvađali zbog Deklaracije o govoru mržnje Bakira Izetbegovića

SARAJEVO - U okviru rasprave o dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma BiH žučna rasprava se povela o Deklaraciji o osudi govora mržnje lidera SDA Bakira Izetbegolvića, koju je predložio Nenad Nešić, poslanik DNS.

Predstavnički dom FBiH nije podržao program rada Vlade

SARAJEVO – Predstavnički dom Federalnog parlamenta nije odobrio većinom glasova na online sjednici program ovogodišnjeg rada Vlade Federacije BiH. Od neophodnih 50, za program je glasalo 47 poslanika, 16 je bilo protiv, a 12 uzdržano.

Usvojen zahtjev za smjenu zamjenika ministra Siniše Ilića

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića.

Promjene Ustava BiH u ovom trenutku nisu moguće

SARAJEVO - Ustavne promjene u ovom trenutku nisu moguće, posebno u situaciji kad su pred strankama lokalni izbori, stav je većine poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH s kojima smo razgovarali.

Predstavnički dom odbio sve prijedloge za dopunu dnevnog reda

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, nakon pauze, odbacio je sve ponuđene prijedloge za dopunu dnevnog reda.

Online sjednica Predstavničkog doma FBiH prekinuta zbog loše veze

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Federacije BiH koja je danas počela preko online platforme prekinuta je zbog loših uslova za rad.

Stevandić: Ad hok koalicije ne donose uspjeh i stabilnost

SARAJEVO - Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić rekao je Srni da se bez dogovora s legitimnim predstavnicima srpskog naroda ne može očekivati ni uspješan rad parlamenta ni stabilnost BiH.

Počela sjednica Predstavničkog doma, imenovanje Cikotića na dnevnom redu

SARAJEVO - Počela je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na čijem dnevnom redu je potvrđivanje imenovanja Selme Cikotića za ministra bezbjednosti BiH.

Pala inicijativa SDA da pripoji policiju Sudu BiH

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma BiH odbila je inicijativu Stranke demokratske akcije (SDA) za izmjenu Zakona o sudskoj policiji BiH u smjeru da ona bude organizaciona jedinica Suda BiH, a ne kao što je sada slučaj - Ministarstva pravde BiH.

Podržane izmjene i dopune Zakona o sudskim taksama

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas da je Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom BiH usaglašen sa Ustavom i pravnom sistemom BiH, te podržala principe predloženog zakona, saopšteno je iz parlamenta.

Najčitanije