Predstavnički dom

I poslodavci i sindikat u FBiH žele viškove prihoda

SARAJEVO - Prijedlog zakona o doprinosima u Federaciji BiH, koji je Vlada FBiH donijela prije deset dana, izazvao je burnu raspravu koja se danas vodila u sali Predstavničkog doma federalnog parlamenta, ali i izvan nje.

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma FBiH, nastavak sutra

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) prekinuta je nakon rasprave o desetak tačaka dnevnog reda, a sutra će se u nastavku zasjedanja poslanici, po okončanju diskusije, izjasniti o svim tačkama, javlja portal "Dnevni avaz".

Bez dogovora Kolegijuma o nastavku rada Predstavničkog doma

SARAJEVO – Nije postignut konsenzus za održavanje druge redovne sjednice Predstavničkog doma BiH. Ovo je danas nakon sjednice Kolegija ovog doma novinarima u Sarajevu rekao Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH.

Atlagić: Biću zamjenik predsjedavajućeg zbog srpskog naroda

SARAJEVO - Rukovodstvo Predstavničkog doma FBiH moglo bi biti konstituisano 10. septembra na sjednici koja je zakazana još prije 15 dana, jer se poslanik Mile Atlagić predomislio i želi da preuzme funkciju zamjenika predsjedavajućeg ovog doma iz reda srpskog naroda.

Zvizdić zakazao sjednicu Kolegija Predstavničkog doma BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je za utorak, 10. septembra, sjednicu Kolegijuma ovog doma.

Usvojili zaključke koji neće promijeniti pravosuđe

SARAJEVO - Većina poslanika Predstavničkog doma BiH, iako su usvojili zaključke u vezi s Visokim sudskim i tužilačkim vijećom (VSTV) BiH, smatra da oni neće promijeniti stanje u pravosuđu.

Poslanici Predstavničkog doma BiH traže ostavku VSTS

SARAJEVO Poslanici Predstavničkog doma BiH su na današnjem nastavku hitne sjednice, koja je prekinuta 14. juna, zatražili da kompletno Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH podnese ostavku i da se pristupi hitnim izmjenama i dopunama zakona o VSTV.

Rasprava u Predstavničkom domu moguća, ali bez odlučivanja

SARAJEVO - Nakon višemjesečne blokade postoji mogućnost da sutra bude održan nastavak hitne sjednice Predstavničkog doma BiH.

Sjednica Predstavničkog doma prekinuta do izbora novog rukovodstva

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) podržali su prijedlog šefa Kluba HDZ-a Mladena Boškovića da današnja sjednica bude prekinuta do izbora novog rukovodstva ovog doma, a u skladu sa rezultatima proteklih opštih izbora.

Krišto: Nije postignuta saglasnost o dnevnom redu vanredne sjednice PD

SARAJEVO - Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto rekla je da na današnjoj sjednici Kolegijuma nije postignuta saglasnost o dnevnom redu vanredne sjednice ovog doma koja je prekinuta 14. juna, ali da je, bez obzira na to, obaveza Predstavničkog doma da se u nastavku sjednice izjasni o dnevnom redu u drugom krugu glasanja.

Najčitanije