Predstavnički dom BiH

Radmanović: Poslovnik ne predviđa onlajn sjednicu

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je Srni da Poslovnikom ovog doma nije predviđeno održavanje onlajn sjednica bilo kojeg tijela parlamenta.

SNSD, Srpski blok i HDZ napustili sjednicu Predstavničkog doma

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH uvrstio je u dnevni red sjednice Prijedlog o smjeni članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH kojima je istekao mandat i imenovanju novih članova CIK-a, a poslanici SNSD-a, Srpskog bloka i HDZ-a BiH bili su protiv.

Vulić: Za mene Dodik ne da je Tito, on je za mene Bog

SARAJEVO - Zukan Helez, zastupnik SDP- a u Predstavničkom domu BiH, pitao je na prisutne pravosudne zvaničnike na sjednici ovog doma zašto nisu uhapsili Milorada Dodika, srpskog člana Predsjeništva BiH, kada je ugrozio ustavnopravni poredak BiH, podsjetivši pri tome na reakciju pravosudnih institucija u Španiji nakon referenduma o nezavisnosti Katalonije.

Tegeltija: Smanjen broj prijava slučajeva korupcije

SARAJEVO – Milan Tegletija, predsjednik VSTV-a, kaže da su pozvani na sjednicu Predstavničkog doma BiH u vrlo jednoj specifičnoj situaciji, jer je na prošloj sjednici donijeti odluka o prestanku mandata ovog VSTV-a.

Komisija za spoljne poslove bez kvoruma, sjednica nije održana

SARAJEVO - Sjednica Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije održana danas u Sarajevu zbog nedostatka kvoruma.

U parlamentu BiH na red došli izvještaji stari nekoliko godina

SARAJEVO - Poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH od druge polovine decembra prošle godine do danas održali su četiri sjednice, a ni na jednoj od njih nisu razmatrali nijedan bitniji zakonski akt.

Komšić i Džaferović odredili termin posjete Đukanovića

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH danas je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića.

Stevandić: Uskoro predlažemo zakon o Ustavnom sudu BiH

BANJALUKA - Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić izjavio je danas da će predstavnici Republike Srpske uskoro u parlamentu BiH predložiti zakon o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Poslanici neće razmatrati plate i naknade u institucijama BiH

SARAJEVO - Prijedlog zakona i izmjenana i dopunama plata i naknada u institucijama BiH koji je u Predstavničkom domu BiH inicirao nezavisni poslanik Damir Arnaut nije usvojen po hitnom postupku na današnjoj sjednici ovog doma, jer postoji opšta, ali ne postoji entitetska većina.

Tegeltija: Savjet ministara ne raspravlja o ANP

SARAJEVO - Dragan Mektić, poslanik SDS-a, je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma BiH u Sarajevu zatražio informaciju o tome da li će Vijeće ministara na dnevni red staviti ANP i odbaciti ga, obzirom da je usvojen Program reformi, koji je sveobuhvatniji i sadržajniji od tog dokumenta, i koji, kako kaže, jeste ANP samo drugog naziva.

Najčitanije