Predstavnički dom BiH

Budžet institucija BiH 7. jula pred poslanicima

SARAJEVO - Budžet institucija BiH za 2021. godinu biće razmatran u redovnoj proceduri 7. jula na sjednici Predstavničkog doma BiH.

Žučna rasprava zbog imenovanja članova Vijeća RAK-a

SARAJEVO - Žučna rasprava i povišeni tonovi danas u Predstavničkom domu BiH bili su zbog imenovanja članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

Poslanici se posvađali zbog Deklaracije o govoru mržnje Bakira Izetbegovića

SARAJEVO - U okviru rasprave o dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma BiH žučna rasprava se povela o Deklaraciji o osudi govora mržnje lidera SDA Bakira Izetbegolvića, koju je predložio Nenad Nešić, poslanik DNS.

Usvojen zahtjev za smjenu zamjenika ministra Siniše Ilića

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića.

Promjene Ustava BiH u ovom trenutku nisu moguće

SARAJEVO - Ustavne promjene u ovom trenutku nisu moguće, posebno u situaciji kad su pred strankama lokalni izbori, stav je većine poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH s kojima smo razgovarali.

Pala inicijativa SDA da pripoji policiju Sudu BiH

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma BiH odbila je inicijativu Stranke demokratske akcije (SDA) za izmjenu Zakona o sudskoj policiji BiH u smjeru da ona bude organizaciona jedinica Suda BiH, a ne kao što je sada slučaj - Ministarstva pravde BiH.

Podržane izmjene i dopune Zakona o sudskim taksama

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas da je Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom BiH usaglašen sa Ustavom i pravnom sistemom BiH, te podržala principe predloženog zakona, saopšteno je iz parlamenta.

Budžet za 2020. godinu prošao prvo čitanje

SARAJEVO - Poslanici u Predstanvičkom domu BiH usvojili su Budžet institucija BiH za 2020. godinu u prvom čitanju.

Poslanici u Predstavničkom domu očekuju usvajanje budžeta

SARAJEVO - Većina poslanika u Predstavničkom domu BiH mišljenja je da će ipak doći do dogovora i da će sutra usvojiti budžet institucija BiH u drugom čitanju kako bi ovaj dom završio svoj posao, te ovaj važan dokument otišao u Dom naroda BiH na konačno potvrđivanje.

Osmanović: Svi koji su glasali protiv budžeta ne žele lokalne izbore

SARAJEVO - Poslanik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović smatra da svi koji su danas glasali protiv Prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, ne žele da se održe lokalni izbori.

Najčitanije