Predstavnički dom BiH

Predstavnički dom izglasao izmjene Izbornog zakona za Mostar

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je večeras u Sarajevu po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH koji će omogućiti provođenje lokalnih izbora u Mostaru.

Rasprava o izmjenama Izbornog zakona: "Građani Mostara zaslužuju da se održe izbori"

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Budžet institucija BiH se neće usvajati po hitnom postupku

SARAJEVO -Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odlučili su, nakon što je završen sastanak lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a u Istočnom Sarajevu, da se budžet institucija Bosne i Hercegovine od 996.000.000 KM neće usvajati po hitnom postupku.

Krišto: U dnevni red sutrašnje sjednice uvršten budžet

SARAJEVO - Borjana Krišto, zamjenik predsjedavajućerg Predstavničkog doma BiH, kazala je nakon sjednice proširenog kolegija da će se budžet zajedničkih institucija BiH naći na sutrašnjem dnevnom redu ovog doma po hitnoj proceduri.

Predstavnički dom o Mostaru 7. jula

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma BiH zakazana je za 7.juli, kazao je "Nezavisnim" Denis Zvizdić, član Kolegija ovog doma.

Sindikat medija i grafičara RS osudio izjavu Sanje Vulić

BANJALUKA - Sindikat medija i grafičara Republike Srpske najoštrije je osudio izjavu poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Sanje Vulić koja je u pauzi zasjedanja ovog doma u srijedu rekla da ona nije kriva novinarima što rade taj posao i što su možda nezadovoljni svojom platom.

Usvojena Rezolucija o osudi ustaških zločina, poslanici HDZ BiH napustili sjednicu

SARAJEVO - Poslanici HDZ BiH danas su napustili sjednicu Predstanvičkog doma BiH tokom rasprave o Rezoluciji osude ustaških zločina.

Vulićeva novinarima: Nisam vam kriva što ste novinari

SARAJEVO – Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, kazala je danas u pauzi zasjedanja ovog doma novinarima da se ne slaže sa prijedlogom da se ukinu paušali državnim zastupnicima, koji iznose 700 KM.

Vulić: Mektić nije više tako popularan u Sarajevu otkako nije ministar

SARAJEVO – U toku je rasprava o negativnom mišljenju Ustnavo pravne komisije Predstanvičkog odma BiH o Prijedlogu zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koji predviđa da za sudije tog suda budu birani isključivo državljani BiH.

Paušali posvađali poslanike: "Ko je gadljiv na novac"

SARAJEVO - Poslanici su u nastavku sjednice Predstavničkog doma BiH završili raspravu o Prijedlogu o izmjeni zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji predlagači su Mirjana Marinković-Lepić i Prerdrag Kojović iz Naše stranke.

Najčitanije