Predstavnički dom FBIH

Odgođena šesta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Iako je formalno otvorena danas, šesta redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je odgođena. Novi termin biće poznat naknadno.

Izmjenom zakona o notarima izbjeći pravni haos u FBiH

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma FBiH danas će raspravljati po hitnom postupku o izmjenama i dopunama više setova zakona, a najveću pažnju zaokuplja onaj o notarima i pravni stručnjaci smatraju da će se njegovim usvajanjem izbjeći stvaranje pravnog haosa.

I poslodavci i sindikat u FBiH žele viškove prihoda

SARAJEVO - Prijedlog zakona o doprinosima u Federaciji BiH, koji je Vlada FBiH donijela prije deset dana, izazvao je burnu raspravu koja se danas vodila u sali Predstavničkog doma federalnog parlamenta, ali i izvan nje.

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma FBiH, nastavak sutra

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) prekinuta je nakon rasprave o desetak tačaka dnevnog reda, a sutra će se u nastavku zasjedanja poslanici, po okončanju diskusije, izjasniti o svim tačkama, javlja portal "Dnevni avaz".

Atlagić: Biću zamjenik predsjedavajućeg zbog srpskog naroda

SARAJEVO - Rukovodstvo Predstavničkog doma FBiH moglo bi biti konstituisano 10. septembra na sjednici koja je zakazana još prije 15 dana, jer se poslanik Mile Atlagić predomislio i želi da preuzme funkciju zamjenika predsjedavajućeg ovog doma iz reda srpskog naroda.

Sjednica Predstavničkog doma prekinuta do izbora novog rukovodstva

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) podržali su prijedlog šefa Kluba HDZ-a Mladena Boškovića da današnja sjednica bude prekinuta do izbora novog rukovodstva ovog doma, a u skladu sa rezultatima proteklih opštih izbora.

Do odluke Ustavnog suda nema ni formiranja vlasti u Federaciji BiH

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ovu godinu završava bez riješenog pitanja Izbornog zakona što dodatno komplikuje i koči formiranje izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH.

Mušić za "Nezavisne": Teza o ugroženosti Hrvata pala u vodu

SARAJEVO - Rad Zastupničkog doma nije blokiran, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma FBiH i potpredsjednik SDA.

Predstavnički dom FBiH usvojio rebalans budžeta

SARAJEVO - Na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) usvojen je rebalans budžeta, kojim je neutrošenih 107 miliona KM iz 2017. godine preusmjereno u aktuelnu budžetsku godinu radi gradnje brzih puteva u ovom entitetu.

Nema kvoruma za sjednicu Predstavničkog doma FBiH

SARAJEVO - Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH neće biti održana zbog nedostatka kvoruma, javlja N1.

Najčitanije