Predstavnički dom FBIH

Predstavnički dom FBiH nije podržao smjenu Novalića i Vlade

SARAJEVO – Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nakon cjelodnevnog zasjedanja sinoć nije prihvatio zaključak pet poslaničkih klubova kojima se traži od premijera Fadila Novalića i Vlade FBiH da podnesu ostavke.

Boban: Izborni pobjednici da daju novu kadrove i riješe nas agonije

SARAJEVO - Ivan Boban i Irfan Čengić, opozicioni poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, izjavili su nakon što je završena prva tačka dnevnog reda vanredne sjednice da očekuju smjenu aktuelnog saziva Vlade Federacije BiH.

Sjednice Predstavničkog doma FBiH biće održavane online

SARAJEVO - Predstavnički dom FBiH danas je jednoglasno donio odluku da se sjednice ovog doma od sada održavaju online.

Otkazana vanredna sjednica Predstavničkog doma FBiH

SARAJEVO - Otkazana je za sutra predviđena sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH), potvrdio je predsjedavajući ovog doma Mirsad Zaimović.

Odgođena šesta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Iako je formalno otvorena danas, šesta redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je odgođena. Novi termin biće poznat naknadno.

Izmjenom zakona o notarima izbjeći pravni haos u FBiH

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma FBiH danas će raspravljati po hitnom postupku o izmjenama i dopunama više setova zakona, a najveću pažnju zaokuplja onaj o notarima i pravni stručnjaci smatraju da će se njegovim usvajanjem izbjeći stvaranje pravnog haosa.

I poslodavci i sindikat u FBiH žele viškove prihoda

SARAJEVO - Prijedlog zakona o doprinosima u Federaciji BiH, koji je Vlada FBiH donijela prije deset dana, izazvao je burnu raspravu koja se danas vodila u sali Predstavničkog doma federalnog parlamenta, ali i izvan nje.

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma FBiH, nastavak sutra

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) prekinuta je nakon rasprave o desetak tačaka dnevnog reda, a sutra će se u nastavku zasjedanja poslanici, po okončanju diskusije, izjasniti o svim tačkama, javlja portal "Dnevni avaz".

Atlagić: Biću zamjenik predsjedavajućeg zbog srpskog naroda

SARAJEVO - Rukovodstvo Predstavničkog doma FBiH moglo bi biti konstituisano 10. septembra na sjednici koja je zakazana još prije 15 dana, jer se poslanik Mile Atlagić predomislio i želi da preuzme funkciju zamjenika predsjedavajućeg ovog doma iz reda srpskog naroda.

Sjednica Predstavničkog doma prekinuta do izbora novog rukovodstva

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) podržali su prijedlog šefa Kluba HDZ-a Mladena Boškovića da današnja sjednica bude prekinuta do izbora novog rukovodstva ovog doma, a u skladu sa rezultatima proteklih opštih izbora.

Najčitanije