Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH

PD FBiH usvojio inicijativu: Napade na novinare tretirati kao napad na službena lica

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (FBiH) usvojio je danas inicijativu da se napadi na novinare tretiraju kao napadi na službena lica.

Nisu izabrani zamjenici predsjedavajućeg Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Elvir Karajbić dao je jednočasovnu pauzu, nakon što je konstatovao da nijedan od tri predložena kandidata za zamjenika predsjedavajućeg ovog doma nije dobio potreban broj glasova.

Izbor Karajbića ide na Ustavni sud FBiH

SARAJEVO - Blokada vlasti u Federaciji BiH dobija nove dimenzije nakon što je u utorak formiran Predstavnički dom federalnog parlamenta i za predsjednika izabran član SDP-a Elvir Karajbić, a iz SDA poručuju da će sve završiti na Ustavnom sudu FBiH.

Nova većina bez SDA i HDZ-a, predsjedavajući Karajbić iz SDP-a

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ izabrao je Elvira Karajbića iz SDP-a za predsjedavajućeg ovog doma.

Troje poslanika u Parlamentu FBiH danas nije preuzelo mandate

SARAJEVO - Tri izabrana poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici nisu preuzeli mandate parlamentaraca.

Sutra konstitutivna sjednica Predstavničkog doma FBiH

SARAJEVO - Dosadašnji predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Edin Mušić sazvao je za sutra u Sarajevu konstitutivnu sjednicu novog saziva ovog doma.

Najčitanije