Predstavnički dom parlamenta BiH

PD FBiH usvojio inicijativu: Napade na novinare tretirati kao napad na službena lica

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (FBiH) usvojio je danas inicijativu da se napadi na novinare tretiraju kao napadi na službena lica.

Nisu izabrani zamjenici predsjedavajućeg Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Elvir Karajbić dao je jednočasovnu pauzu, nakon što je konstatovao da nijedan od tri predložena kandidata za zamjenika predsjedavajućeg ovog doma nije dobio potreban broj glasova.

Izbor Karajbića ide na Ustavni sud FBiH

SARAJEVO - Blokada vlasti u Federaciji BiH dobija nove dimenzije nakon što je u utorak formiran Predstavnički dom federalnog parlamenta i za predsjednika izabran član SDP-a Elvir Karajbić, a iz SDA poručuju da će sve završiti na Ustavnom sudu FBiH.

Nova većina bez SDA i HDZ-a, predsjedavajući Karajbić iz SDP-a

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ izabrao je Elvira Karajbića iz SDP-a za predsjedavajućeg ovog doma.

Troje poslanika u Parlamentu FBiH danas nije preuzelo mandate

SARAJEVO - Tri izabrana poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici nisu preuzeli mandate parlamentaraca.

Sutra konstitutivna sjednica Predstavničkog doma FBiH

SARAJEVO - Dosadašnji predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Edin Mušić sazvao je za sutra u Sarajevu konstitutivnu sjednicu novog saziva ovog doma.

Bojić uputio zahtjev da se u salama Parlamenta BiH istaknu zastave RS

SARAJEVO - Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zatraženo je da se u salama Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH istakne i zastava Republike Srpske.

Cvijanovićeva i Novalić sa Džonsonom o Reformskoj agendi

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja se u Sarajevu sastala sa britanskim šefom diplomatije Borisom Džonsonom, sa žaljenjem je konstatovala da su glasanjem u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o Zakonu o akcizama dovedeni u pitanje Reformska agenda i za nju vezan aranžman sa MMF-om.

Dodik: Ozbiljan problem što se o akcizama ne raspravlja po hitnom postupku

GRADIŠKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je, komentarišući odluku parlamenta BiH da se o povećanju akciza ne odlučuje po hitnom postupku, da se upada u ozbiljan problem jer se gube rokovi i da to predstavlja pitanje odgovornosti.

Akcize pred poslanicima treći put

SARAJEVO - Predstavnički dom parlamenta BiH održaće u srijedu vanrednu sjednicu, na kojoj će se naći set zakona koji se odnosi na uvođenje akciza na naftu i naftne derivate, što će značiti dodatnih 15 feninga na ove derivate.

Najčitanije