Preduzeće

Javne firme u Republici Srpskoj kao socijalne ustanove

BANJALUKA - Preko javnih preduzeća u Republici Srpskoj prelamaju se politički, ekonomski i socijalni interesi i zbog toga ne treba da čudi to što je 67 javnih preduzeća prošle godine napravilo gubitak od 79 miliona KM.

Izložba posvećena nekadašnjem privrednom gigantu

Izložba "Preduzeće Rudi Čajavec" autora Slobodana Rašića Bobare otvorena je u četvrtak veče u Malom izložbenom salonu Banskog dvora u Banjaluci.

Rukovodioci u ŠG "Borja" i saradnici oštetili budžet Srpske za 760.744 KM

BANJALUKA - Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dopunu izvještaja protiv devet lica zbog osnovane sumnje da su tokom 2020. godine na području opštine Teslić u svojstvu odgovornih i službenih lica u Šumskom gazdinstvu "Borja" i u privatnim preduzećima u Tesliću, izvršili više krivičnih djela kojima je pričinjena materijalno-finansijska šteta od 760.744 KM, za koliko je oštećen budžet Republike Srpske.

Radnici bez plata, smeće se gomila

Zbog ekonomskih teškoća u kojima se nalazi Javno komunalno preduzeće "Komb" iz Bužima u pitanje je dovedeno pružanje osnovnih komunalnih usluga koje pruža ova firma, prije svega odvoza smeća i vodosnabdijevanja.

Preduzeće "Moj pravnik": Nismo osumnjičeni

BANJALUKA - Preduzeće "Moj pravnik" nema status osumnjičenog u međunarodnoj policijskoj akciji "Zajam", kako je to objavljeno 3. marta, tvrde iz tog preduzeća.

Vlada RS usvojila strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća

Vlada Republike Srpske usvojila je Strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća za period 2021-2027. godina, koja je predviđena Akcionim planom za realizaciju mjera Vlade za ovu godinu.

U blokadi više od 18.000 crnogorskih preduzeća

U Crnoj Gori je na kraju juna u blokadi bilo 18.520 preduzeća i preduzetnika, podaci su iz crnogorske Centralne banke.

Austrija će zakonom zaštititi firme od stranog preuzimanja

Ministarka privrede Austrije Margarete Šrambek najavila je danas zakon kojim bi se zaštitile domaće kompanije od preuzimanja iz inostranstva.

Vozači osumnjičeni da su oštetili preduzeće iz Banjaluke za 100.000 KM

BANJALUKA – Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv vozača kamiona R.Ž., D.L. i D.J. zbog sumnje da su oštetili preduzeće "Transkontor" iz Banjaluke za više od 100.000 KM.

Socijalno preduzeće u Banjaluci do kraja godine

BANJALUKA - Socijalno preduzeće u kojem će se osobe slabijeg imovinskog stanja i s poteškoćama u razvoju baviti izradom i prodajom originalnih i ručno rađenih suvenira biće otvoreno do kraja godine u "Mozaiku prijateljstva".

Najčitanije