Preduzeće

U blokadi više od 18.000 crnogorskih preduzeća

U Crnoj Gori je na kraju juna u blokadi bilo 18.520 preduzeća i preduzetnika, podaci su iz crnogorske Centralne banke.

Austrija će zakonom zaštititi firme od stranog preuzimanja

Ministarka privrede Austrije Margarete Šrambek najavila je danas zakon kojim bi se zaštitile domaće kompanije od preuzimanja iz inostranstva.

Vozači osumnjičeni da su oštetili preduzeće iz Banjaluke za 100.000 KM

BANJALUKA – Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv vozača kamiona R.Ž., D.L. i D.J. zbog sumnje da su oštetili preduzeće "Transkontor" iz Banjaluke za više od 100.000 KM.

Socijalno preduzeće u Banjaluci do kraja godine

BANJALUKA - Socijalno preduzeće u kojem će se osobe slabijeg imovinskog stanja i s poteškoćama u razvoju baviti izradom i prodajom originalnih i ručno rađenih suvenira biće otvoreno do kraja godine u "Mozaiku prijateljstva".

U Srpskoj lani poslovalo 39.970 malih i srednjih preduzeća

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je, prema podacima Poreske uprave i Agencije za posredničke, IT i finansijske usluge /APIF/ za 2018. godinu, poslovalo 39.970 malih i srednjih preduzeća, od kojih 17.616 pravnih lica i 22.354 preduzetnika, navodi se u Godišnjem izvještaju o kojem je Vlada Republike Srpske upoznata na današnjoj sjednici.

Uperili pištolj u čuvara, zapalili devet kamiona i tri objekta

VRANJE - Nepoznati piromani potpuno su uništili preduzeće "5D" porodice Ugričić iz sela Prevalac kod Vranja, čije je sjedište u susjednom selu Panevalje, kada su im noćas oko 2 sata ujutro zapalaili devet kamiona, dve građevinske mašine, kao i dio asfaltne baze. Šteta se procenjejue na preko pola miliona evra.

U Srpskoj po jednog radnika ima čak 2.113 firmi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u posljednjih pet godina broj firmi koje imaju samo po jednog radnika porastao je za 240, tako da ih je na kraju prošle godine bilo 2.113.

Modričani oštetili preduzeće za 314.910 KM

DOBOJ - Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv lica iz Modriče čiji su inicijali V.N. (43) i B.N. (51), zbog sumnje da su kao odgovorna lica u privrednom društvu u Modriči zloupotrebom položaja ostvarila protivpravnu imovinsku korist od 314.910 KM.

Banjalučanin oštetio preduzeće za 257.000 KM

BANJALUKA - Službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv D.K. iz ovog grada za krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica i posebni slučajevi falsifikovanja isprave, čime je pričinjena šteta u iznosu od oko 257.000 KM.

Osniva se registar malih i srednjih preduzeća

SARAJEVO - U akcijskom planu "Razvoj malog i srednjeg preduzetništva u Federaciji", koji je usvojila federalna vlada, predviđa se uspostava jedinstvenog preduzetničkog registra za područje FBiH.

Najčitanije