Pregovori

Pregovori sa MMF-om počinju u oktobru: Namjena kredita diktira uslove

BANJALUKA - Pregovori predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu sa vlastima u BiH počeće idućeg mjeseca, a uslovi pod kojima će ta finansijska institucija odobriti kredit zavise od vrste programa koji će biti realizovan.

U Briselu nastavljeni ekspertski razgovori Beograda i Prištine

Ekspertski timovi Beograda i Prištine nastavili su danas razgovore u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa kome posreduje EU.

Vučić u Bijeloj kući, podjele u delegaciji Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Bijelu kuću, gdje se očekuje potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine, uz prisustvo predsjednika SAD Donalda Trampa.

Grenel: Neću prihvatiti "ne" kao odgovor

Specijalni izaslanik Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine rekao je da se agenda pregovora koncentriše prvenstveno na ekonomska pitanja, kreiranje poslova u regionu, ostvarivanje konkretnih sporazuma koji će omogućiti širenje zapadnih kompanija u, kako je rekao, "dvije države".

Vučić: Odbio sam tačku o priznanju i to više ovde neće biti tema

Odbio sam tačku o priznanju koja je bila u prvoj verziji dokumenta "Ekonomska normalizacija", Trampovi (Donald Tramp, predsjednik SAD) ljudi su to uvažili, te tačke u novim dokumentima nema i to više neće biti tema, rekao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Vašingtonu.

Počela druga runda razgovora u Bijeloj kući, došla i Ivanka Tramp

U Vašingtonu je u Bijeloj kući počela druga runda pregovora Beograda i Prištine, oko 20.30 po srednjeevropskom vremenu, saznaje Tanjug.

O'Brajan: Dijalog će unaprijediti mir kroz ekonomsku saradnju

BEOGRAD - Savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Robert O'Brajan poručio je večeras da će dijalog Beograda i Prištine unaprijediti mir kroz ekonomsku saradnju i poželio dobrodošlicu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru samoproglašenog Kosova Avdulahu Hotiju pred susret u Bijeloj kući.

"Kosovski tim nije spreman za sastanak u Vašingtonu"

KOSOVSKA MITROVICA - Politički analitičar iz organizacije "Demokratija za razvoj" Visar Džambazi izrazio je danas sumnju da će predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp prisustvovati sastanku Beograda i Prištine u Vašingtonu 4. septembra, već očekuje samo finalizaciju ranije postignutih sporazuma.

Završeni razgovori eksperata Beograda i Prištine u Briselu

BRISEL -Prva runda razgovora Beograda i Prištine na nivou eksperta zavšena je danas u Briselu.

EU poziva Vladu Crne Gore i SPC da nastave dijalog

BRISEL - EU poziva Vladu Crne Gore i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori da nastave razgovore o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, rečeno je u Evropskoj komisiji.

Najčitanije