Prehlada

Kako razlikovati prehladu od upale sinusa

Bolest počinje nakon inkubacije od jednog do tri dana i najčešće traje oko sedam dana.

Može li bijeli luk stvarno pomoći u borbi protiv prehlade

Što se narodne medicine tiče - bijeli luk je čest sastojak zdravih pripravaka, a da li može pomoći u borbi protiv prehlade i gripe?

Prirodna prevencija protiv gripa i prehlade

Kako izreka kaže, ono si šta jedeš. Vitamini, minerali i antioksidansi - oni čine vaš imuni sistem jakim, a bez njih, osjetljiviji ste na viruse i infekcije.

Ova namirnica smanjuje rizik od prehlade i jača zubnu gleđ

Jedna šolja jogurta dnevno smanjuje rizik od prehlade za 25 odsto.

Kako ćete podnijeti grip zavisi od prvog gripa koji ste preboljeli

Naučnici sa UCLA i Univerziteta u Arizoni otkrili su da sposobnost ljudi da se bore protiv virusa gripa određuje ne samo podvrsta gripa koji su imali tokom života, već i redoslijed virusa s kojima se njihov organizam susretao, piše Science Daily. Njihova studija objavljena je u časopisu PLoS Pathogens.

Sva čuda šoljice jogurta

Jogurt je savršena namirnica jer obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje uravnotežuju prehranu, jačaju kosti, ali i tjeraju depresiju

Prehlada puni ambulante

BANJALUKA - Ambulante porodične medicine od početka ovog mjeseca pune virusne infekcije gornjih respiratornih puteva ili, običnim govorom rečeno, prehlade, od kojih su u ovom periodu najčešće obolijevali mališani uzrasta do četiri godine, rekli su u Domu zdravlja Banjaluka.

Kako ojačati imuni sistem tokom zime?

Stanje u kome se nalaze naše ćelije i organi utiče na kvalitet našeg imunog sistema i obratno. Uloga imunog sistema je da organizam zaštiti od spoljašnjih uticaja (virusa, bakterija, parazita i gljivica) od toksina koje luči naš organizam, kao i dotrajalih ćelija. Kada imuni sistem dobro funkcioniše, jednostavno ćete se riješiti prehlade, uzročnika infekcija, a da nećete znati ni da ste se zarazili.

Hemofarmovih 10 savjeta za sprečavanje prehlade

Prehlada je najčešća virusna infekcija u svijetu i vodeći je uzrok posjeta ljekaru, kao i propuštenih dana iz škole i bolovanja.

Namirnice koje će vas zaštititi od prehlade

Najbolji način da u svoj organizam unesete vitamine i zaštitite se od virusa je da se hranite zdravo, namirnicama bogatim vitaminima koje će itekako ojačati vaš imunološki sistem.

Najčitanije