Premijera

Premijera filma o ratnom putu Prve brčanske

ŠEKOVIĆI - U Šekovićima će danas premijerno biti prikazan dokumentarni film o ratnom putu Prve birčanske pješadijske brigade Vojske Republike Srpske autora i producenta Ljubiše Milutinovića.

Premijera opere "Telefon" u NPS: 23 minuta scenskog rolerkostera

SARAJEVO - Opera bufa u jednom činu "Telefon", rađena na muziku Đan-Karla Menotija, premijerno će biti izvedena sutra sa početkom u 19.30 u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS), pod dirigentskom palicom Darija Vučića i u režiji Aleksandra Nikolića.

Nikolić za "Nezavisne": Ružičasta opera "Telefon" krije nešto neprijatno

Kamerna minijatura i ljubavni rolerkoster su riječi koje opisuju novu operu "Telefon" u režijskoj postavci Aleksandra Nikolića, koja se gleda u jednom dahu. Iako prati uspone i padove jednog ljubavnog para, ona je na kraju šarmantni trijumf ljubavi i razumijevanja te je uzbudljiva, puna neobičnih preokreta i scenskih dešavanja.

Premijera "Anastasije" u BSP: Potresna priča koja spaja nebesko i ovozemaljsko

BANJALUKA - Stravični ustaški zločin koji se dogodio 1942. godine u banjalučkim naseljima Drakulić, Šargovac i Motike i danas se smatra jednim od najvećih zločina počinjenih nad civilnim srpskim stanovništvom, a ovu potresnu priču i događaj, banjalučki reditelj Aleksandar Pejaković pokušao je da predstavi na svoj način kroz novu predstavu pod nazivom "Anastasija", čija premijera se očekuje 22. aprila.

"Kralj Betajnove" na daskama tuzlanskog pozorišta

TUZLA - U Narodnom pozorištu Tuzla sutra naveče trebalo bi premijerno da bude izvedena predstava "Kralj Betajnove" Ivana Cankara u režiji Gorana Damjanca.

Premijera predstave "Djeca sunca": Drama koja ne traži krivca, nego promjenu

BANJALUKA - Predstavu "Djeca sunca", rađenu po istoimenom komadu Maksima Gorkog, ljubitelji teatra imaće priliku da pogledaju sutra od 20 časova na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac".

Otkriveno kada stiže novi Renault 4

Luka de Meo, šef franačkog brenda, potvrdio je da će novi Renault 4 biti predstavljen javnosti u oktobru, na Salonu automobila u Parizu. On je naveo i da je zvanični naziv noviteta Renault 4L.

Premijera "Sumnjivog lica" u NP RS: "Ne očekujte tradicionalnog Nušića"

BANJALUKA - Predstavu "Sumnjivo lice" po tekstu Branislava Nušića i u režiji Ivana Plazibata ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) premijerno će izvesti na Velikoj sceni ove kuće u srijedu s početkom u 20 časova.

Ivan Plazibat za "Nezavisne": Naš Nušić će biti gengsta ili Tarantino Nušić

Ivan Plazibat, nagrađivani hrvatski reditelj, drugi put angažovan je u Banjaluci. Nakon predstave "Skupština", koju je radio u decembru 2020. godine u Gradskom pozorištu "Jazavac", trenutno radi s ansamblom Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) na postavci "Sumnjivog lica" Branislava Nušića.

Premijera "Junaka u tregerima": DP RS suštinski učestvuje u edukaciji djece

BANJALUKA - Premijera predstave "Junak u tregerima" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) biće odigrana na velikoj sceni ove kuće 14. aprila s početkom u 18 časova. Predstavu na scenu postavlja reditelj Dubravko Torjanac, a komad je nastao po istoimenoj knjizi banjalučkog književnika Jove Čulića.

Premijera baletskog triptiha "Panta Rhei" 30. marta u NPS

SARAJEVO - Baletski triptih "Panta Rhei" imaće premijeru 30. marta na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu (NPS), a djelo zasnovano na neoklasičnom stilu i savremenom plesnom pokretu okupiće najistaknutije umjetnike širom svijeta.

Natali Portman zasjenila sve prisutne na premijeri

Glumica Natali, 40, pojavila se u fantastičnoj kombinaciji na premijeri u Los Anđelesu.

Premijera predstave "Hedda Gabler" 18. marta u NPS

SARAJEVO - Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 18. marta premijerno će biti izvedena dramska predstava "Hedda Gabler" u režiji bh. reditelja Nermina Hamzagića.

Predstava "Pomahnitali" premijerno u "Jazavcu"

BANJALUKA - Nagrađivana komedija "Pomahnitali", u kojoj uloge tumače poznati beogradski glumci Tatjana Kecman i Miloš Đorđević, premijerno će biti izvedana u Gradskom pozorištu "Jazavac" 22. marta u 20 časova.

Najmračnije izdanje mračnog viteza od četvrtka u bh. kinima

Dugo očekivani film "The Batman", u režiji Meta Rivsa i sa Robertom Patinsonom u glavnoj ulozi mračnog viteza, u bh. kinima u četvrtak, 3. marta, doživjeće bioskopsku premijeru.

Najčitanije