Preporuke

VSTS sudovima dostavio preporuke za unapređenje rada

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH kreirao je set preporuka za buduće korake koje sudovi trebaju preduzeti kako bi rad učinili efikasnijim, a koje se odnose na digitalizaciju, odnosno omogućavanje onlajn pristupa nekim od najčešćih usluga, provođenje kontinuiranih kampanja informisanja i edukacije građana, te poboljšanje usluga i pristupa zaposlenih u kontaktu sa građanima.

Institut izdao preporuke u slučaju poplava

BANJALUKA - Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske saopšteno je da poplave koje su zadesile pojedine gradove i opštine nose potencijalnu opasnost od značajnog pogoršanja higijensko-epidemioloških prilika i mogućnost pojave i širenja zaraznih bolesti.

Politika podjela u BiH spriječila napredak na putu ka EU

BRISEL - Bosna i Hercegovina svoj strateški cilj članstva u EU nije pretvorila u konkretnu akciju, saopšteno je u Evropskoj komisiji prilikom predstavljanja ovogodišnjeg paketa proširenja, koji sadrži izvještaje o napretku zemalja obuhvaćenih procesom proširenja.

Nove preporuke školama u Federaciji BiH

SARAJEVO - Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva je, zbog pogoršanja epidemiloške situacije u vezi s virusom korona, izdao nove preporuke školama u smislu da se nastavnička vijeća i roditeljski sastanci održavaju onlajn.

Objavljene smjernice za bezbjedno korištenje plaža i hotela

Evropska komisija objavila je smjernice koje će omogućiti nastavak turističkih aktivnosti i korištenje hotela, restorana i plaža na bezbjedan način u narednim mjesecima uprkos pandemiji virusa korona.

Ove 4 aplikacije će osigurati vaš iPhone

iPhone i ostali uređaji s operativnim sistemom iOS postaju sve izloženiji hakerskim napadima. Zato smo pripremili listu od nekoliko najboljih aplikacija za iOS koje će vam pomoći u zaštiti podataka.

Ova 3 programa premošćuju jaz između programera i dizajnera

Dizajneri i developeri su vrlo različita bića. Neko bi rekao da imaju veliki problem u saradnji, jer se međusobno ne razumiju, a sa druge strane, mnogi smatraju da oni zapravo ne mogu i ne žele da funkcionišu jedni bez drugih. Jedno je sigurno, u svakodnevnoj saradnji oni su povezani na toliko načina da i jedan i drugi posao nema previše smisla bez onog drugog.

Najčitanije