Presađivanje

Kako pravilno presaditi sobnu biljku u samo nekoliko koraka

Održavanje biljaka na životu jedna je stvar, ali znati kada, i što je još važnije, kako presaditi biljku zahtijeva potpuno novi nivo znanja.

Amerikancu uspješno presađeno lice i obje šake

Posle 23 časa na operacionom stolu, Džo Dimeo postao je prvi čovjek u istoriji kojem je uspješno presađeno lice i obe šake.

Presađivanjem korala Emirati prave vještačke koralne grebene

Nedaleko od istočne obale Ujedinjenih Arapskih Emirata, volonteri i ronioci avanturističkog centra u Fudžejri presađivanjem morskih korala prave vještačke koralne grebene koji će, kako se nadaju, doprinijeti ponovnom buđenju morskog života, poremećenog višedecenijskim klimatskim promjenama i izgradnjom u tom području.

Naučnici žele da pokušaju presaditi ljudsku glavu

Italijanski naučnik Serđo Kanavero i njegov kineski kolega Ren Sjaoping razvijaju tehniku za presađivanje ljudske glave i tvrde da su to već uspješno isprobali na psu, ali dio naučne javnosti smatra da su njihovi postupci opasni i neetični.

Kanavero: Prvo presađivanje glave 'u neposrednoj blizini'

Kontroverzni neurohirurg Serđo Kanavero vratio se s tvrdnjom da je prvo presađivanje glave na svijetu "u neposrednoj blizini", nakon što su kineski naučnici uspješno izveli prvo presađivanje glave na ljudskom lešu, prenose mediji.

Najčitanije