Presuda

Tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva oca

GORAŽDE - Kantonalni sud u Goraždu osudio je Kutješ Smaju iz Goražda na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva oca.

Horvatinčiću četiri godine i 10 mjeseci zatvora

ZAGREB - Hrvatski preduzetnik, Tomislav Horvatinčić, pravosnažno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora za smrt italijanskog bračnog para polovinom avgusta 2011. godine, koji su stradali kada je njegova jahta velikom brziom udarila u njihovu jedrilicu.

Oglasio se hranitelj porodice osuđen zbog krađe tri metra drva

BIHAĆ - Fikret Dedić, demobilisani borac iz Bužima, trenutno robija u bihaćkom zatvoru Luke zbog krađe drva. On je osuđen je na pet mjeseci i 27 dana zatvora.

Novinaru osam mjeseci zatvora zbog lažiranja otmice

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković osuđen je u Osnovnom sudu u Vršcu na osam mjeseci zatvora zbog lažnog prijavljivanja svoje navodne otmice u junu 2018. godine.

Medicinska sestra trovala novorođenčad, osuđena na doživotnu robiju

Njemački sud osudio je na doživotni zatvor bivšu medicinsku sestru koja je novorođenim bebama bespotrebno davala sedative i anestetike.

Za brutalno ubistvo strine i njenog posinka dobio 29 godina robije

ZAGREB - Damir Minković nepravosnažno je osuđen na 29 godina zbog ubistva 76-godišnje strine Marije Minković i njenog 50-godišnjeg posinka Siniše u Strugama u Zagrebu 24. novembra prošle godine. Prema optužnici, usmrtio ih je zbog koristoljublja.

Tužiocu Begiću tri godine zatvora zbog trgovine uticajem

SARAJEVO - Opštinski sud Sarajevo osudio je tužioca Idriza Begića na tri godine zatvora zbog primanja nagrade ili drugih oblika koristi radi trgovine uticajem.

Bivšem direktoru Direkcije za puteve KS tri godine zatvora

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu proglasio je krivim bivšeg direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Nermina Drndu i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, potvrđeno je Srni iz kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Bivšem policajcu četiri godine robije zbog mučenja Srba

SARAJEVO - Bivši policajac Kahro Vejzović je trećestepenom presudom Suda BiH osuđen na četiri godine zatvora zbog mučenja muškaraca srpske nacionalnosti 1992. godine u Stuparima, saopšteno je iz Suda BiH.

U utorak treća presuda četvorici Mrkonjićana za pljačku dilera deviza

BANJALUKA - Četvorici Mrkonjićana, optuženima da su od dilera deviza Petra Stupara u Mrkonjić Gradu opljačkali 7.000 evra i 2.000 KM, sutra će po treći put biti izrečena presuda u Okružnom sudu u Banjaluci.

Najčitanije