Presuda

Diplomatski rat zbog presude Mujanoviću

BEOGRAD, SARAJEVO - Presuda Višeg suda u Beogradu protiv Huseina Mujanovića, bivšeg komandanta Armije RBiH, na deset godina zatvora zbog ratnih zločina nad Srbima u logoru "Hrasnica" kod Sarajeva ponovo je uskovitlala odnose između zvaničnog Beograda i Sarajeva.

Optuženi oslobođeni krivice za trgovinu djetetom

BANJALUKA - Dobojlije Alija Aljić (51) i Mehmed Bosak (47), kojeg terete za trgovinu djetetom, i Ismet Bosak (19), kojeg terete za obljubu, danas su u banjalučkom Okružnom sudu oslobođeni optužbi.

Proroku osam mjeseci robije zbog ranjavanja sugrađanina

ISTOČNO SARAJEVO - Tridesetosmogodišnji Ljubiša Prorok iz Istočnog Sarajeva osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na osam mjeseci robije jer je 2014. godine iz pištolja ranio Gorana Bajića.

Londonki doživotna robija zbog planiranja samoubilačkog napada

LONDON - Safija Šaik, pristalica takozvane Islamske države iz Londona, osuđena je na doživotnu kaznu zatvora zbog planiranja samoubilačkog napada tokom proslave Uskrsa u britanskoj prijestonici, gdje je namjeravala da digne u vazduh katedralu Svetog Pavla, obližnji hotel i metro stanicu.

Bivši bubnjar Parnog valjka osuđen na četiri i po godine zatvora

Bivši bubnjar Parnog valjka Dražen Šolc (59) nepravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je 2017. na zagrebačkoj Ilici, pijan i pod uticajem opijata, vozilom usmrtio pješaka i potom otišao s mjesta nesreće.

Novčane kazne za osuđene u predmetu "Balkan investment banka"

BANJALUKA - Bojan Karanović (34) iz Banjaluke, te Ismar Žmirić (36) i Branko Pančić (38) iz Brčkog, optuženi u predmetu "Balkan investment banka", osuđeni su u Okružnom sudu u Banjaluci na po godinu uslovnog zatvora i novčane kazne.

Bivši predsjednik osuđen na 11 godina

BIŠKEK - Sud u Kirgiziji izrekao je danas kaznu od 11 godina zatvora bivšem predsjedniku Almazbeku Atambajevu prema optužbi za korupciju.

Tri godine robije zbog dvije smrti na drumu

BANJALUKA - Dvadesetosmogodišnji Banjalučanin Milovan Savić osuđen je na tri godine robije zbog saobraćajne nesreće koju je 2017. godine izazvao pijan, u kojoj su poginule dvije osobe, dok je jedna maloljetna teže povrijeđena.

Psihijatrijsko liječenje sinu koji je majku napao satarom

BANJALUKA - Četrdesetpetogodišnjem Emiru B., koji je optužen da je prije tri mjeseca u Banjaluci pokušao ubiti sedamdesetpetogodišnju majku Raziju I., Vijeće banjalučkog Okružnog suda izreklo je juče mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja u zatvorenoj zdravstvenoj ustanovi.

Čigoji, Todiću i Boškiću po 14 godina zatvora

SARAJEVO - Sud BiH prvostepeno je danas osudio nekadašnje pripadnike Vojske Republike Srpske Branka Čigoju, Željka Todića i Sašu Boškića na po 14 godina zatvora za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen mjestu u Oborci u opštini Donji Vakuf.

Najčitanije