Presuda

Džoni Dep izgubio ulogu zbog presude o nasilju nad ženom

Američki glumac Džoni Dep izjavio je danas da neće igrati u filmu "Fantastične zvijeri" nakon što je izgubio sudski spor protiv britanskog tabloida "San" koji ga je nazvao "muškarcem koji tuče žene".

Ponovo ukinuta presuda Hasanbašiću za pokušaj ubistva policajaca

BANJALUKA - Mustafi Hasanbašiću, optuženom za pokušaj ubistva policajaca Nermina Suljića i Almira Zaimovića iz Doboja, Vrhovni sud Republike Srpske ponovo je ukinuo presudu.

Špirić osuđen na godinu robije

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je danas presudu Milanu Špiriću koji je oglašen krivim što je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, te izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Bračnom paru iz Tuzle 20 godina zbog tjeranja djece na prosjačenje

TUZLA - Almir i Šeherzada Ahmetović, bračni par iz Tuzle, osuđeni su na po deset godina zatvora zbog krivičnog djela trgovina ljudima.

Novcem Udruženja platio sebi boravak u Americi

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću pravosnažno je osudio Senada Felića (59), bivšeg predsjednika Saveza za sport i rekreaciju invalida Unsko-sanskog kantona, na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

Odobašiću pet godina zbog podvođenja maloljetnice

BANJALUKA - Mehmedu Odobašiću Vrhovni sud RS potvrdio je presudu i pravosnažno ga osudio na pet godina robije zbog podvođenja maloljetnice.

Varadi: Nerealna nova revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije

BANJALUKA - Nova revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije za navodni genocid nije realna i to nije put koji vodi ka pravdi i pomirenju, smatra bivši član tima Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Tibor Varadi.

Tužilaštvo HNK nezadovoljno kaznom Suniti, najavilo žalbu

Nakon presude koja je danas, nepravosnažno, izrečena u Kantonalnom sudu Mostar, a kojom je Sunita Hindić (21) osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od 3,5 godine za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika "Villa Ivanković", iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona najavili su žalbu.

Britanac osuđen na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pikasa

LONDON - Jedan muskarac osuđen je danas na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pabla Pikasa, vrijednu 20 miliona funti, u umjetničkoj galeriji u Londonu.

Tehničke poteškoće na raspravi u Hagu, Mladić čita knjigu u sudnici

BEOGRAD - Rasprava u Haškom mehanizmu o žalbama na prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću, koja je danas počela, odvija se uz prekide zbog tehničkih poteškoća, usljed kojih predsjedavajuća sudija Priska Nijambe u nekoliko navrata nije mogla da čuje šta se govori u sudnici, pa je na kraju odredila i jednočasovnu pauzu.

Najčitanije