Presuda

Svjedočenje radnika iz BiH "presudilo" Avganistancu koji je ubio Nijemca

VITENBURG - Državljanin Avganistana danas je u sudu u Vitenburgu (Njemačka) osuđen na doživotnu kaznu zbog hladnokrvnog ubistva njemačkog državljanina, inače starca koji je boravio u staračkom domu.

Maloljetniku devet godina robije zbog ubistva vršnjaka

MOSTAR - Maloljetnik J. Dž. (17) danas je, zbog ubistva svog vršnjaka D. V., u Opštinskom sudu Mostar osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od devet godina i tri mjeseca.

Vejzoviću šest godina zatvora zbog zločina nad srpskim civilima

SARAJEVO - Apelaciono odjeljenje Suda BiH osudilo je nekašanjeg policajca Kahru Vejzovića na šest godina zatvora zbog zločina nad civilima srpske nacionalnosti počinjenim u Stuparima kod Kladnja 1992. godine.

Žalbe na kaznu od 20 godina robije za Trebinjca Spasa Milišića

TREBINJE - Branilac Trebinjca Spasa Milišića (31), koji je za svirepo ubistvo sugrađanina Nemanje Šupljeglava (30) dobio zatvorsku kaznu od 20 godina, kao i okružni javni tužilac u ovom slučaju uložili su žalbe na visinu kazne koju je prije dva mjeseca izreklo Vijeće Okružnog suda u Trebinju.

Osuđeni za šverc narkoticima: Sumonji dvije godine, Tomaševiću osam mjeseci

BANJALUKA - Banjalučani Vladimir Sumonja (29) i Luka Tomašević (26) danas su u banjalučkom Okružnom sudu osuđeni na zatvorsku kaznu od dvije godine i osam mjeseci zbog šverca marihuane, spida i ekstazija.

Zariću tri godine robije

SARAJEVO - Nakon što je priznao krivicu, dvadesetdvogodišnji Dejan Zarić osuđen je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu na tri godine robije zbog pokušaja ubistva Muamera Pauneskua (37).

Cvijanović: Sramna presuda za ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je sramnom prvostepenu presudu Suda BiH kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Savčić: Potvrđeni dvostruki aršini u radu pravosuđa BiH

BANJALUKA - Presuda Suda BiH kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika još jednom potvrđuje dvostruke aršine u radu pravosuđa BiH koje je u funkciji kažnjavanja samo Srba, ocijenio je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić.

Maloljetnici osuđeni jer su ucjenjivali i primoravali djevojčice na seks

ZAJEČAR – Nepravosnažnom presudom, trojica maloljetnika iz Zaječara, sada starosti 17, 16 i 15 godina, koji su priznali da su djevojčice koje su tada imale 13 i 15 godina, prijetnjom da će njihove golišave fotografije objaviti na društvenim mrežama, primorali na seksualni odnos, osuđeni su na pojačan nadzor organa starateljstva, odnosno Centra za socijalni rad u Zaječaru.

Blagajnik Lutrije BiH prevario invalida za dobitni listić "Binga"

Kantonalni sud u Novom Travniku donio je presudu kojom je Osmana Imamovića iz Busovače osudio na godinu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

Najčitanije