Presuda

Ženu za kosu izvukao iz lokala pa je prijeteći pištoljem ugurao u auto

TRAVNIK - Opštinski sud u Travniku osudio je Zejida Š. na godinu zatvora jer je sa pištoljem došao u lokal u Travniku iz kojeg je za kosu izvukao oštećenu M.P. i uz prijetnju tim oružjem ugurao je u auto udarajući je pritom drškom pištolja.

Pet godina robije za smrtonosni ubod čakijom u Stanarima

DOBOJ - Nenad Nikolić (20) iz Stanara osuđen je na pet godina robije zbog ubistva Dragana Pejanića (42), a kojeg je, po nepravosnažnoj presudi, na području Stanara ubo čakijom u stomak.

Roditelji nakon presude Mujkiću: Kazna ponižavajuća, borićemo se i dalje

BANJALUKA - Nakon što je Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora danas osuđen na šest i po godina zatvora jer je pijan upravljajući golfom usmrtio djevojčicu Vanju Rudić (13) presuda je izazvala negodovanje građana i porodice, koji su se okupili ispred suda Okružnog suda u Banjaluci, smatrajući da je kazna ponižavajuća.

Mujkiću šest i po godina robije jer je pijan golfom usmrtio djevojčicu

BANJALUKA - Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest i po godina zatvora jer je pijan upravljajući golfom usmrtio djevojčicu Vanju Rudić (13) dok je 10. oktobra lani čekala svog oca na trotoaru na raskrsnici ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića u centru Prnjavora.

U utorak presuda "malčanskom berberinu"

NIŠ - Viši sud u Nišu objaviće sutra prvostepenu presudu Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao "malčanski berberin", povodom optužbi za kidnapovanje i zlostavljanje 12-godišsnje djevojčice M.K. krajem 2019. godine.

Presude Mladiću, Simatoviću i Stanišiću u maju 2021.

HAG - Predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, sudija Karmel Ađijus, izvijestio je Savjet bezbjednosti da se drugostepena presuda generalu Ratku Mladiću očekuje u maju sljedeće godine.

Džoni Dep izgubio ulogu zbog presude o nasilju nad ženom

Američki glumac Džoni Dep izjavio je danas da neće igrati u filmu "Fantastične zvijeri" nakon što je izgubio sudski spor protiv britanskog tabloida "San" koji ga je nazvao "muškarcem koji tuče žene".

Ponovo ukinuta presuda Hasanbašiću za pokušaj ubistva policajaca

BANJALUKA - Mustafi Hasanbašiću, optuženom za pokušaj ubistva policajaca Nermina Suljića i Almira Zaimovića iz Doboja, Vrhovni sud Republike Srpske ponovo je ukinuo presudu.

Špirić osuđen na godinu robije

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je danas presudu Milanu Špiriću koji je oglašen krivim što je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, te izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Bračnom paru iz Tuzle 20 godina zbog tjeranja djece na prosjačenje

TUZLA - Almir i Šeherzada Ahmetović, bračni par iz Tuzle, osuđeni su na po deset godina zatvora zbog krivičnog djela trgovina ljudima.

Najčitanije