Presuda

Varadi: Nerealna nova revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije

BANJALUKA - Nova revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije za navodni genocid nije realna i to nije put koji vodi ka pravdi i pomirenju, smatra bivši član tima Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Tibor Varadi.

Tužilaštvo HNK nezadovoljno kaznom Suniti, najavilo žalbu

Nakon presude koja je danas, nepravosnažno, izrečena u Kantonalnom sudu Mostar, a kojom je Sunita Hindić (21) osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od 3,5 godine za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika "Villa Ivanković", iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona najavili su žalbu.

Britanac osuđen na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pikasa

LONDON - Jedan muskarac osuđen je danas na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pabla Pikasa, vrijednu 20 miliona funti, u umjetničkoj galeriji u Londonu.

Tehničke poteškoće na raspravi u Hagu, Mladić čita knjigu u sudnici

BEOGRAD - Rasprava u Haškom mehanizmu o žalbama na prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću, koja je danas počela, odvija se uz prekide zbog tehničkih poteškoća, usljed kojih predsjedavajuća sudija Priska Nijambe u nekoliko navrata nije mogla da čuje šta se govori u sudnici, pa je na kraju odredila i jednočasovnu pauzu.

Meksiko: 50 godina zatvora za naručioca ubistva novinarke

MEKSIKO SITI - Sud u Meksiku osudio je na 50 godina zatvora Huana Karlosa Morenu, nalogodavca ubistva poznate novinarke Miroslave Brič, koja je pisala o trgovini drogom, nasilju i korupciji u zemlji.

Državljanin Crne Gore osuđen u BiH na pet godina zatvora

SARAJEVO - Državljaninu Crne Gore Veselinu Dumančiću (58), optuženom za krivično djelo neovlašteni promet droge, Sud BiH je izrekao zatvorsku kaznu od pet godina nakon što je potpisao sporazum o priznanju krivice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Rasprava o žalbama na Mladićevu presudu 25. i 26. avgusta

HAG - Rasprava o žalbama na prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću biće održana 25. i 26. avgusta pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove, saopšteno je danas iz ove institucije.

Dilerima iz Banjaluke i Prijedora 10 godina robije

BANJALUKA - Zoran Šavija (62) iz Banjaluke i Branko Milivojša (58) iz Prijedora osuđeni su u Vrhovnom sudu Republike Srpske na ukupno deset godina robije zbog trgovine drogom.

Zbog neovlaštenog snimanja po dvije godine zatvora za Hasanovića i Mehanović

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Avdiju Hasanovića i Naidu Mehanović zbog krivičnog djela neovlašteno optičko snimanje, a oni su osuđeni na po dvije godine zatvora.

Mladiću iz Laktaša 19 godina za obljubu četiri maloljetne sestre

BANJALUKA - Dragan B. (25) iz Laktaša osuđen je na 19 godina robije po optužnici koja ga tereti za obljubu četiri maloljetne sestre.

Najčitanije