Presuda

Presuda u korist "Eko toplana": Građani dužni da plate korišteno grijanje

BANJALUKA - Korisnici usluga "Eko toplana" Banjaluka koji su koristili isporučenu toplotnu energiju dužni su je i plaćati bez obzira na nepostojanje ugovora u pisanoj formi.

Seferovići i majka žrtve osuđeni zbog prodaje djevojčice

BANJALUKA - Ljubo (35) i Jasmin Seferović (21), otac i sin iz Sarajeva, i Almasa Sulčejmanović (38) iz Mostara osuđeni su zbog prodaje petnaestogodišnje djevojčice L.S. radi zasnivanja braka.

Dvojcu za pljačku penzionera 12 godina i osam mjeseci

BANJALUKA - Dobojlija Nevenko Novaković (29) i Modričanin Dejan Popović (25) pravosnažno su osuđeni na 12 godina i osam mjeseci robije zbog krađe novca od bračnog para S.M. i LJ.M. i za krađu 500 maraka iz mercedesa Đ.N.

Vulin: Presuda je pokušaj suđenja srpskoj državi i narodu

BEOGRAD - Današnja presuda nekadašnjim čelnicima Službe državne bezbjednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću pokušaj je suđenja srpskoj državi i srpskom narodu, ocijenio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Četiri godine robije za pljačku 2.595 KM

ZENICA - Kantonalni sud u Zenici osudio je prvostepeno na po godinu zatvora četvoricu optuženih zbog pljačke trgovine "Mis prom" u Varešu, iz koje su, po presudi, ukrali novac i cigarete, ukupne vrijednosti 2.595 KM.

Svjetski mediji o Mladiću: "Oslobađanje neizvjesno"

HAG - Svjetski mediji bave se danas izricanjem drugostepene presude nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, koje je najavljeno za popodne, navodeći da će sud u Hagu potvrditi ili poništiti raniju presudu kojom je osuđen na doživotni zatvor.

Hajdareviću 11 godina zbog ubistva žene

SARAJEVO - Elvira Hajdarevića Kantonalni sud u Sarajevu osudio je na kaznu zatvora od 11 godina zbog ranjavanja žene J.K. lani na radnom mjestu u jednoj firmi u Vogošći, a koja je nakon nekoliko dana podlegla povredama koje je zadobila.

Kemal Čaušević osuđen na devet godina zatvora

SARAJEVO - Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, danas je u Sudu BiH osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora zbog pribavljanja protivpravne koristi i pranja novca.

Izricanje presude Kemalu Čauševiću

SARAJEVO - Sud BiH izreći će danas presudu Kemalu Čauševiću i Anesu Sadikoviću, optuženim za zloupotrebu službenog položaja, pranje novca i primanje dara.

Nakon 22 godine optužen za ubistvo konduktera

ISTOČNO SARAJEVO - Nikodin Komadara iz Sarajeva, zvani Nidžo, nakon 22 godine optužen je za ubistvo Željka Minića, konduktera "Romanija prevoza", koje se desilo u Palama.

Najčitanije