Presuda

Osuđen pa advokatici šapnuo da je sudija ne voli

SARAJEVO - Adnan Baličevac osuđen je u Kantonalnom sudu u Sarajevu na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog učešća u grupi koja se bavila trgovinom droge.

Sarma će se "kuvati" 14 i po godina u zatvoru

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na 14 i po godina zatvora Novosađanina Miću Nikolića zvanog Sarma, a njegove saradnike na kazne od godinu i po do 13 godina zatvora povodom optužbi da su krijumčarili skank iz Albanije i sa teritorije Kosova i Metohije, do hapšenja 2012.

Dvije i po godine zatvora zbog nesreće u kojoj su poginule dvije osobe

NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Ivana Bošnjaka (23) na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u alkoholisanom stanju, nakon koje su život izgubile dvije osobe.

Ljubo i Bekrija Seferović ponovo oslobođeni optužbi za smrt Dženana Memića

SARAJVO - Ljubo i Bekrija Seferović, optuženi za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je smrtonosne povrede zadobio Dženan Memić, danas su u Kantonalnom sudu u Sarajevu ponovo oslobođeni optužbi.

Potvrđena presuda, za smrt majke i kćerke 15,5 godina robije

Vrhovni sud Federacije Bosne u Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda Novi Travnik, kojom je Nermin Rustempašić, koji je, vozeći automobil u pijanom stanju, usmrtio majku i kćerku te nanio povrede trojici dječaka, osuđen je na 15 godina i šest mjeseci zatvora.

Oslobođeni krivice za ratne zločine nad srpskim i hrvatskim civilima

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom su Jadranko Šaran, Samir Šabić i Zijad Kadić oslobođeni krivice za ratne zločine nad srpskim i hrvatskim civilima i ratnim zarobljenicima u Bosanskoj Krupi 1995. i 1996. godine, kao i za neopravdano odgađanje povratka zarobljenika.

Slovenački sud poništio smrtnu kaznu generalu strijeljanom 1946.

Slovenački vrhovni sud poništio je iz procesnih razloga presudu iz 1946. kojom su komunističke vlasti osudile na smrt i strijeljale domobranskog generala Leona Rupnika zbog izdaje i saradnje s okupatorom, prenose danas slovenački mediji.

Kojić: Montirani proces Danetu Lukajiću

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je danas da se pravosuđe Hrvatske bavi isključivo procesuiranjem i osuđivanjem Srba u montiranim procesima, kao što je sa pukovnikom u penziji Vojske Republike Srpske (VRS) Danetom Lukajićem.

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio presudu pukovniku VRS Danetu Lukajiću

ZAGREB - Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je prvostepenu presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je pukovnik u penziji Vojske Republike Srpske (VRS) Dane Lukajić osuđen na šest godina zatvora zbog, kako je navedeno, počinjenih ratnih zločina nad zarobljenicima na Manjači kod Banjaluke.

Tri godine zatvora zbog prevara prilikom registracije vozila

TUZLA - Kantonalni sud Tuzla osudio je Igora Nišandžića (43) iz Srebrenika na tri godine zatvora zbog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Najčitanije