Presuda

Marku Čoliću povećana kazna za pokušaj ubistva novinara

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske povećao je zatvorsku kaznu Marku Čoliću (33) na pet godina zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, potvrđeno je za "Nezavisne" u ovoj pravosudnoj instituciji.

Ukinuta oslobađajuća presuda pripadniku američkih "Foka"

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bivši američki marinac, pripadnik elitne jedinice "Foke", Danijel Dejvid Korbert oslobođen od optužbi za nedozvoljeno držanje pištolja sa izbrisanim registarskim brojem, a trojica Beograđana osuđena na zatvorske kazne.

Babi iz Šipova sedam godina robije za podvođenje unuke

BANJALUKA - Šezdesetčetvorogodišnja S.M. iz Šipova danas je u Okružnom sudu u Banjaluci osuđena na sedam godina zatvora zbog podvođenja unuke (11).

Optuženom za pokušaj ubistva policajaca kod Doboja 13 godina robije

BANJALUKA - Mustafa Hasanbašić (42) iz Tešnja osuđen u ponovljenom postupku u Okružnom sudu u Banjaluci na 13 godina zatvora zbog više krivičnih djela, uključujući i pokušaj ubistva policajaca na koje je, po presudi, pucao u mjestu Glavice kod Doboja.

Harvi Vajnstin kriv za silovanje i seksualno zlostavljanje

Nekada jedan od najmoćinijih holivudskih producenata, Harvi Vajnstin, osuđen je danas za silovanje i seksualno zlostavljanje dvije žene i odmah poslat na izdražavanje kazne, čije će dužinu sud naknadno odrediti.

Šipovljaninu zbog obljube djevojčice 12 godina zatvora

ŠIPOVO, BANJALUKA - Simo Savičić iz Šipova osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na 12 godina zatvora zbog obljube djevojčice (11) u toj opštini.

Vikoviću tri godine zatvora zbog krađe

SARAJEVO - Dževada Vikovića (24) Opštinski sud u Sarajevu prvostepeno je osudio na tri godine zatvora zbog krađe iz kuće "teške" oko 6.000 KM, koju je počinio 2014. godine.

Milićeviću četiri godine i 11 mjeseci robije

​DOBOJ - Okružni sud u Doboju osudio je Anđelka Milićevića (28) iz tog grada na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog šverca droge i neovlaštenog držanja eksploziva.

Tinejdžeru 12 godina zatvora zbog ubistva sedmogodišnjakinje

Sud u Beču osudio je juče tinejdžera Roberta K. na 12 godina zatvora zbog ubistva sedmogodišnje djevojčice koje se dogodilo sredinom maja 2018. godine, pišu austrijski mediji.

Radiću dvije godine zatvora za ispaljivanje zolje na zgradu "Agrama"

BANJALUKA - Aleksandar Radić (44) iz Čelinca osuđen je danas u Osnovnom sudu u Banjaluci na dvije godine zatvora za ispaljivanje projektila iz ručnog raketnog bacača "zolje" na zgradu koncerna "Agram" 30. marta 2018. godine u ovom gradu.

Najčitanije