Prevara

Dvojica Hrvata prevarili firmu iz Velike Britanije

Dvojica muškaraca iz Hrvatske osumnjičeni su da su za oko 140 hiljada evra oštetili firmu iz Velike Britanije.

Direktor kalesijske firme optužen za utaju 100.000 KM poreza

Opštinski sud Kalesija potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Senada Džafića (41) iz Kalesije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo poreska utaja.

Trebinjac prevaren na internetu, oštećen za oko 1.000 KM

​Trebinjac, neupućen u prevare internet trgovine, ostao je bez vrijednog mobilnog telefona nakon što se putem "Olx.ba", sa drugim licem dogovorio o zamjeni mobilnih telefona.

Mladića optužuju da je prokockao novac za izgradnju kuće Dejanu Zoriću

PRIJEDOR - Članovi Organizacionog odbora za izgradnju kuće dječaku Dejanu Zoriću iz Novog Grada, kojeg je napustila majka, tvrde da je Mladen Karan, iz Gornje Ravske kod Prijedora, prisvojio i potrošio oko 20.000 KM iz donacija za ovu humanitarnu akciju.

Lažni agent opet varao građane

SREBRENICA - Protiv poznatog prevaranta Slađana Đorđevića (41) iz Srebrenice policija je podnijela izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je predstavljajući se kao pripadnik bezbjednosne agencije od jedne žene u toj opštini uzeo novac kako bi joj "sredio" donaciju, a zatim joj ukrao oko 700 KM, potvrđeno je "Nezavisnim".

Nađena žena iz Vuhana koja je prevarila aerodromsku kontrolu

PARIZ - Kineska ambasada u Parizu saopštila je da je pronašla ženu iz Vuhana koja je na društvenim mrežama objavila da je uzela tablete za snižavanje temperature kako bi prošla zdravstvene kontrole na aerodromu.

Uhapšen državljanin Srbije zbog prevara u Srpskoj

PRIJEDOR - Pripadnici Policijske stanice Modriča uhapsili su I.S., državljanina Srbije iz Bogatića, zbog sumnje da je u Novom Gradu izvršio krivično djelo prevara, saopšteno je iz prijedorske Policijske uprave.

Zbog tri prevare Ristikić opet uhapšen

TESLIĆ - Zoran Ristikić (57) iz Teslića, stari policijski znanac po brojnim prevarama, ponovo je uhapšen i određen mu je jednomjesečni pritvor zbog tri nove prevare koje mu se stavljaju na teret.

Dvojica državljana BiH i Hrvatske optužena za prevaru

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljana BiH i Hrvatske Miroslava Vrljička, rođenog u Kiseljaku, i Vjekoslava Bošnjaka, rođenog u Fojnici, te pravnog lica "Trgotank" iz Fojnice zbog poreske utaje ili prevare od 673.827 KM.

Osumnjičeni da su računarskom prevarom pribavili 76.800 KM

BANJALUKA - Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen je izvještaj protiv N.K. i V.K. zbog osnova sumnje da su počinili računarsku prevaru i pranje novca, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 76.800 KM.

Najčitanije