Prevara

Policija u USK upozorila na internet prevare

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona upozorilo je na više prijava krivičnih djela koja su okarakterisana kao računalna prevara, a izvršena su putem telefona ili društvenih mreža.

Bilećanin uplatio 222 marke za bazen, pa ga nikad nije dobio

BILEĆA- Bilećka policija je identifikovala lice inicijala S.K. iz Zenice koje je u julu ove godine prevarilo Bilećanina LJ. I. za isporučenje bazena sa pokrivačem koji bi koštao 222 marke, ali ga nikada nije isporučio.

Državljanin BiH varao turiste, uzimao avanse pa ih blokirao

U jeku turističke sezone i odmora nekoliko državljana Srbije doživjelo je veliku neprijatnost kada se ispostavilo da će umjesto u apartman na grčkoj obali - morati da idu u policiju.

Upozorenje prodavačima na OLX.ba: Lažni kupci skidaju novac sa računa

BANJALUKA – Policijska uprava Banjaluka upozorava građane, koji na platformi OLX.ba prodaju određenu robu, na prevare putem aplikacija za dopisivanje.

Dvojac osumnjičen da je oštetio Medžlis IZ za 150.000 KM

NOVI GRAD - Jasmin K. iz Bihaća, bivši predsjednik Islamske zajednice u Novom Gradu, i Ramiz K. iz Novog Grada, sekretar i blagajnik Medžlisa, osumnjičeni su da su zloupotrebama oštetili Medžlis IZ za više od 150.000 maraka.

Direktori preduzeća iz Hrvatske i Srbije optuženi za prevare

VINKOVCI - Policija u Hrvatskoj danas je prijavila deset direktora hrvatskih i srpskih preduzeća koje sumnjiči da su poreskim prevarama i lažnim knjiženjima oštetili državni budžet za najmanje 7,6 miliona kuna (oko 990.000 evra).

Za mladoženju iz SAD platila 12.000 KM, ali se nije udala

DOBOJ - Mlada sa područja dobojske regije ostala je bez 12.000 KM, ali i bez mladoženje sa kojim se dopisivala, a koji joj se predstavio kao vojnik iz SAD te joj obećao da će je oženiti.

Šestorka optužena za prevaru od 176 miliona dolara

KOPENHAGEN - Državno tužilaštvo Danske saopštilo je danas da je optužilo šest osoba za prevaru poreske službe u vrijednosti od 1,1 milijardu kruna (176 miliona dolara).

Naručio telefon i igricu preko interneta pa prevaren za 3.100 KM

BANJALUKA - Banjalučanin Stefan Đ. (28) osumnjičen je da je prevario oštećenog koji je putem sajta "Olx.ba" od njega naručio mobilni telefon iPhone i konzolu za video-igrice, te mu prije isporuke uplatio 3.100 KM.

Sajber stručnjaci: Lažni kovid pasoši "po cijeni kikirikija"

LONDON - Lažni kovid pasoši se prodaju preko interneta po bagatelnim cijenama u velikoj prevari koja je alarmirala vlasti brojnih država koje žele da ožive putovanja i ekonomije, ocijenili su sajber stručnjaci.

Najčitanije