Prevara

Beograđani osumnjičeni da su prevarili hiljade ljudi u Evropi za preko 60 miliona evra

BEOGRAD - Policija Srbije u saradnji sa policijama i tužilaštvima Njemačke, Austrije i Bugarske, Evropolom i Evrodžastom, uhapsila je pet državljana Srbije zbog sumnje da su, zajedno sa saizvršiteljima iz EU, finansijskim prevarama oštetili više hiljada osoba za više od 60 miliona evra.

Prevarantkinja tražila da uđe u kuću da se ugrije pa ukrala 5.000 KM

TREBINJE - Za sada nepoznata žena pokrala je Trebinjku i Bilećanku od kojih je otuđila 5.000 maraka, a pokušala je da na prevaru uđe u još neke kuće, ali su je vlasnici otjerali.

U Italiji maske prodaju za 5.000 evra po komadu, prijeti im zatvor

Trgovci putem interneta koji naplaćuju nevjerovatno visoke cijene za maske za lice i druge proizvode koje oglašavaju kao zaštitu od virusa korona, suočeni su s krivičnim prijavama u Italiji.

Dopisivala se s muškarcem na Facebooku pa ostala bez 900 KM

Pripadnici MUP Srednjobosanskog kantona uhapsili su 39-godišnjeg muškarca N.B. iz Visokog zbog prevare na Facebooku, potvrdio je Hasan Hodžić, portparol MUP SBK.

Dvojica Hrvata prevarili firmu iz Velike Britanije

Dvojica muškaraca iz Hrvatske osumnjičeni su da su za oko 140 hiljada evra oštetili firmu iz Velike Britanije.

Direktor kalesijske firme optužen za utaju 100.000 KM poreza

Opštinski sud Kalesija potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Senada Džafića (41) iz Kalesije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo poreska utaja.

Trebinjac prevaren na internetu, oštećen za oko 1.000 KM

​Trebinjac, neupućen u prevare internet trgovine, ostao je bez vrijednog mobilnog telefona nakon što se putem "Olx.ba", sa drugim licem dogovorio o zamjeni mobilnih telefona.

Mladića optužuju da je prokockao novac za izgradnju kuće Dejanu Zoriću

PRIJEDOR - Članovi Organizacionog odbora za izgradnju kuće dječaku Dejanu Zoriću iz Novog Grada, kojeg je napustila majka, tvrde da je Mladen Karan, iz Gornje Ravske kod Prijedora, prisvojio i potrošio oko 20.000 KM iz donacija za ovu humanitarnu akciju.

Lažni agent opet varao građane

SREBRENICA - Protiv poznatog prevaranta Slađana Đorđevića (41) iz Srebrenice policija je podnijela izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je predstavljajući se kao pripadnik bezbjednosne agencije od jedne žene u toj opštini uzeo novac kako bi joj "sredio" donaciju, a zatim joj ukrao oko 700 KM, potvrđeno je "Nezavisnim".

Nađena žena iz Vuhana koja je prevarila aerodromsku kontrolu

PARIZ - Kineska ambasada u Parizu saopštila je da je pronašla ženu iz Vuhana koja je na društvenim mrežama objavila da je uzela tablete za snižavanje temperature kako bi prošla zdravstvene kontrole na aerodromu.

Najčitanije