Prevoz

Slovenački penzioneri od iduće godine putuju besplatno

LJUBLJANA - Rijetki su trenutci kad u hramu slovenske demokratije neki zakonski prijedlog prođe bez glasa protiv, ali upravo se to u utorak dogodilo s prijedlogom da penzioneri i svi stariji od 65 godina koji nisu u radnom odnosu od sredine iduće godine dobiju pravo na besplatan prevoz.

Besplatan prevoz za djecu iz hraniteljskih porodica

BANJALUKA - Uz udžbenike, Grad Banjaluka obezbijediće i besplatan prevoz za djecu iz hraniteljskih porodica.

Besplatne karte đacima dobojskih škola

DOBOJ - Pritisak roditelja i 1.004 đaka koji do 10 dobojskih osnovnih škola putuju autobusom urodio je plodom pa će do kraja polugodišta Gradska uprava od rebalansa budžeta odvojiti dio novca i uplatiti prevoznicima, koji su iznenada odlučili da cijena mjesečnih karata umjesto 25 KM bude 50 KM.

Urbana mobilnost lijek za gužve i ekologiju

​BANJALUKA, PRIJEDOR - Kako bi se smanjili problemi sa saobraćajnim gužvama, potrebno je po ugledu na evropske gradove motivisati građane da koriste javni gradski prevoz, čime bi se i povećala bezbjednost u saobraćaju, smatraju stručnjaci.

Zabrana prevoza eksplozivnih materija povodom komemoracije u Potočarima

BANJALUKA - Na dionicama regionalnih puteva Konjević Polje-Bratunac i Bratunac-Srebrenica od danas je na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju povodom predstojeće komemoracije u Potočarima i pratećih manifestacija.

Putnici u javnom prevozu ugroženi zbog vrućine

SARAJEVO, BANJALUKA - Zbog nepodnošljive vrućine u vozilima javnog prevoza koja nemaju klima-uređaje, u mnogima od njih najugroženiji su stariji putnici, kao i djeca, te je Udruženje roditelja maloljetne djece u BiH pokrenulo inicijativu da se u vozila javnog prevoza u Sarajevu ugrade klime i apelovalo na ostale prevoznike širom BiH da to isto učine.

Grad Banjaluka organizuje besplatan prevoz na "Exit"

​Grad Banjaluka organizovaće besplatan prevoz na "Exit", najveći muzički festival u regionu i jedan od najpoznatijih u Evropi, koji će biti održan od 4. do 7. jula u Novom Sadu.

Zabrana prevoza eksplozivnih materija za praznike

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj od ponoći do ponedjeljka, 29. aprila, kao i 1. i 2. maja, na snazi će biti zabrana prevoza eksplozivnih materija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Javni prevoz treba da bude pristupačan svima

BANJALUKA - Osobe s invaliditetom rijetko koriste javni prevoz, jer iako brojni autobusi imaju neophodne rampe, problem predstavlja nedostatak svijesti kod vozača i nedostatak navike kod ovih osoba da se mogu kretati i ovom vrstom prevoza.

I u novoj turističkoj sezoni prevoz na Banj brdo

BANJALUKA - Grad Banjaluka će i u novoj turističkoj sezoni organizovati prevoz do popularnog gradskog izletišta - Banj brdo, te će uskoro biti raspisana javna nabavka za izbor najpovoljnijeg ponuđača, koji bi organizovao prevoz panoramskim vozićem, najavljeno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Najčitanije