Prevoz

ŽRS sklopile trogodišnji ugovor sa "Arcelor Mitalom" o prevozu željezne rude

DOBOJ - Javno preduzeće "Željeznice Republike Srpske" sklopile su sa kompanijom "Arcelor Mital" iz Zenice trogodišnji ugovor o prevozu željezne rude, u kojem je predviđeno da količina na godišnjem nivou iznosi 1.550.000 tona, objavljeno je na internet stranici ove kompanije.

AMS RS: Besplatno uklanjanje vozila u kvaru

​BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) obavještava sve vlasnike motornih vozila registrovanih u Republici Srpskoj da je na snagu stupio novi Zakon o osnovama bezjednosti saobraćaja na putevima RS prema kojem imaju pravo besplatnog uklanjanja vozila u kvaru sa puteva i javnih površina u Srpskoj do najbliže bezbjedne lokacije za sve učesnike u saobraćaju ili do najbližeg auto-moto društva.

U Banjaluci besplatan javni prevoz u novogodišnjoj noći

BANJALUKA - U toku novogodišnje noći, biće organizovan besplatan javni prevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prevoza, i to:

Vikendom i praznicima u januaru javni prevoz u Banjaluci i poslije ponoći

BANJALUKA - Tokom januara 2022., u dane praznika i vikendom poslije ponoći, biće obezbijeđen javni prevoz građanima i turistima u Banjaluci, potvrdio je za "Nezavisne" Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Doboj: Prevoz spas za djecu s poteškoćama u razvoju

DOBOJ - Usluge dobojskog Dnevnog centra za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju, kao i nastava koja se u OŠ "Vuk Karadžić" odvija po posebnom programu, nedostupna je za dvadesetak djece koja žive u ruralnom području jer ne postoji organizovan prevoz pa se roditelji dovijaju kako znaju i umiju.

Usidreni brodovi dižu cijenu robe

Ne prestaju problemi u svjetskim lancima snabdijevanja. Trenutno gotovo 600 brodova čeka na istovar, odnosno utovar robe pred najvećim svjetskim lukama. To je dvostruko više nego početkom godine.

Mobilna aplikacija prati i prigradsku liniju u Banjaluci

Mobilna aplikacija "Bl Bus Tracker", koja omogućava jednostavno praćenje autobusa u javnom gradskom saobraćaju, proširena je informacijama prve prigradske linije Banjaluka – Ramići broj 42, koju održava prevoznik „Autoprevoz“.

Održan sastanak predstavnika grada Banjaluka sa prevoznicima

BANJALUKA - Kako bi se obezbijedilo nesmetano funkcionisanje javnog prevoza na području grada danas je u Gradskoj upravi Banjaluka održan sastanak predstavnika grada sa prevoznicima, te u narednom periodu slijedi analiza stanja i gubitaka koje su pretrpjeli.

Jeftinije mjesečne karte za javni prevoz u Banjaluci

U budžetu grada Banjaluka predviđeno je 145.000 KM na ime subvencija mjesečnih karata u javnom gradskom i prigradskom prevozu za penzionere čime bi cijena mjesečne karte od 1. avgusta bila snižena za 20 odsto, saopšteno je iz Gradske uprave.

U kontejnerima zrno nade za bh. privredu

BANJALUKA - Kontejnerski prevoz robe iz Kine poskupio je čak 2,5 puta, što bi dugoročno moglo predstavljati šansu za bh. privredu, u smislu dolaska potencijalnih evropskih investitora u BiH, smatraju stručnjaci.

Najčitanije