Prevoz

Linije sve rjeđe, građani očajni zbog gradskog prevoza u Banjaluci

Iako se građani žale da zbog manjeg broja linija i po više od pola sata čekaju autobuse na visokim temperaturama, te da više i ne znaju kad imaju autobus jer na tablama nema redova vožnje, iz Gradske uprave navode da je broj linija isti u redovnom i u redukovanom redu vožnje, samo što je kod redukovanog reda vožnje smanjen broj polazaka u toku dana.

Usvojen novi cjenovnik za javni prevoz u Banjaluci

BANJALUKA - Novi cjenovnik u banjalučkom javnom prevozu usvojen je danas na sjednici Skupštine grada.

I dalje bez dogovora prevoznika i grada Banjaluke: Od 1. jula obustava javnog prevoza

BANJALUKA - I dalje nije postignut dogovor između prevoznika i grada, a s obzirom da nije došlo do konsenzusa, gradski i prigradski saobraćaj će od 1. jula najvjerovatnije biti obustavljen.

Grad obezbjeđuje besplatan prevoz do Sabornog hrama u Tuzli

Grad obezbjeđuje besplatan prevoz svim zainteresovanim sugrađanima koji žele da u nedjelju, 26. juna, prisustvuju obilježavanju 140 godina postojanja Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli.

Gdje se ne plaća gradski prevoz u Evropi

Malo gdje u Evropi je gradski prevoz besplatan, pa i onde je pitanje da li to dovodi do manje upotrebe automobila. To ovih dana veoma zanima njemačke vlasti koje su otpočele svojevrsni eksperiment.

Banjalučki prevoznici napunili kasu, a kukaju da će propasti

Banjalučki prevoznici već dvije godine kukaju da će propasti i da neće moći prevoziti putnike u najvećem gradu Srpske, međutim stanje u kasama tri najveća preduzeća pokazuje da im i nije tako loše jer su lani ostvarili dobit od milion i po KM.

SNSD: Nećemo dozvoliti poskupljenje javnog prevoza u Banjaluci

BANJALUKA - Iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka poručili su da neće dozvoliti da poskupljenje javnog prevoza dočeka građane Banjaluke, navodeći da gradonačelnik Draško Stanivuković ima najveći budžet u istoriji grada i u njemu prostora da subvencioniše prevoz.

Cijene karata u Banjaluci u maju ostaju iste

BANJALUKA - Cijene karata u gradskom prevozu u Banjaluci ostaju iste s obzirom na to da prijedlog novog cjenovnika nije prošao komisiju, te se ova tačka nije ni našla na dnevnom redu jučerašnje sjednice Skupštine grada.

Ilić: Nećemo podržati poskupljenje karata, Stanivuković: Ne znam koje će biti posljedice

BANJALUKA - Povećanje cijena karata u javnom prevozu nije na dnevnom redu, jer je ovaj prijedlog došao dan ranije, pa nismo imali dovoljno vremena da sve pripremimo, rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Komisija odlučuje o poskupljenju gradskog prevoza u Banjaluci, pogledajte prijedlog cijena

BANJALUKA - Na sjednici Skupštine grada Banjaluka, na zahtjev gradonačelnika Draška Stanivukovića, predloženo je da se uvrste tačke Prijedloga odluke kojom se daje saglasnost za povećanja cijena karata u javnom prevozu, a ovaj prijedlog o novom cjenovniku je trentuno pred komisijom.

Motocikl više nije najopasnije prevozno sredstvo

Istraživači sa Univerziteta Kalifornija u SAD u svom istraživanju su se fokusirali na bezbjednost individualnog prevoza.

Mijić: 1,2 miliona KM je pomoć građanima, a ne prevoznicima

BANJALUKA - Ovih 1,2 miliona KM koji su usvojeni na vanrednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka je iznos koji će pomoći građanima, a ne prevoznicima, rekao je za "Nezavisne" Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza".

Sjednica završena: Povučena tačka o 500.000 KM subvencija prevoznicima

BANJALUKA - Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka završena je u rekordnom roku, a pomoć prevoznicima zbog enormnih cijena goriva od 500.000 KM je povučena sa dnevnog reda na zahtjev predlagača, gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Vanredna sjednica Skupštine Banjaluke, rasprava samo o javnom prevozu

BANJALUKA - Počela je vanredna sjednica Skupština grada Banjaluka, a odbornici raspravljaju samo o Prijedlogu odluke o subvencijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada, te Prijedlogu odluke o subvencijama troškova davaocima usluga u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada Banjaluka.

Javni prevoz jedina tačka pred banjalučkim odbornicima

​BANJALUKA - Od ukupno pet tačaka koje su trebale da se nađu na predloženom dnevnom redu, na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Skupštine grada odbornici će ipak raspravljati samo o javnom prevozu.

Najčitanije