Prevoznici

Banjalučki prevoznici obustavljaju protest

BANJALUKA - Prevoznici koji saobraćaju na banjalučkim gradskim i prigradskim linijama su odlučili da privremeno obustave protest i redukcije polazaka, tako da će se od sutra sve linije voziti po trenutno važećem Redu vožnje, odnosno kao prije početka protesta.

Uskoro vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka o problemima prevoznika

BANJALUKA - Gradska uprava Banjaluka priprema zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine grada o stanju u gradskom i prigradskom prevozu, koji će u najkraćem mogućem roku biti dostavljen Skupštini grada, rekla je za "Nezavisne" Tanja Vukomanović, šefica Tima za komunikaciju Gradske uprave.

Stanivuković: Tužba prevoznika je opravdana

BANJALUKA - Najavljena tužba prevoznika je opravdana sa aspekta da ugovorene obaveze nisu ispoštovane, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, nakon što su jutros prevoznici protestvovali ispred Gradske uprave i najavili da će podnijeti tužbu protiv grada.

Britanski avio prevoznici otkazuju letove zbog kovida

LONDON - Najnoviji talas kovida-19 u Velikoj Britaniji primorao je avio-kompanije, uključujući Izi Džet & lt (EasyJet) i Britiš ervejz (British Airways) da otkažu stotine letova u posljednjih nekoliko dana jer broj oboljelih članova posade aviona ne prestaje da raste.

Stanivuković: Prevoznici ucjenjuju grad i građane

BANJALUKA - Prevoznici su danas došli u poziciji da ucjenjuju grad i građane koji zavise od javnog prevoza, i jasno je da su prevoznici svojim izjavama stali na stranu druge politike, ali svako bira put kojim će ići, pa tako i prevoznici, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković povodom protesta prevoznika koji je održan jutros.

Protest prevoznika u Banjaluci, traže od gradonačelnika da poštuje ugovor

BANJALUKA - Prevoznici javnog prevoza jutros su u devet časova održali protest upozorenja, a s obzirom na to da, kako kažu, nisu ispoštovan ugovor sa gradom Banjaluka.

Protest prevoznika u Banjaluci

BANJALUKA - Prevoznici iz Republike Srpske trenutno održavaju mirni protest u Banjaluci kako bi ukazali na veliko poskupljenje goriva, sporne licence koje im otežavaju rad i dugo držanje na granicama BiH.

Mirni protest prevoznika iz RS zbog cijena goriva i licenci

BANJALUKA - Prevoznici širom Republike Srpske će sutra organizovati mirne proteste zbog visokih cijena goriva, spornih licenci i dugog zadržavanja vozača na graničnim prelazima BiH, rekao je za "Nezavisne novine" Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Prevoznici iz Srpske ne mogu preko granice zbog spornih licenci

BANJALUKA - Prevoznici iz Republike Srpske koji obavljaju međunarodni transport ne mogu preći granicu BiH zbog licenci koje im izdaje Ministarstvo saobraćaja i veza RS, a ne priznaje Ministarstvo komunikacija i transporta BiH.

Licence za prevoznike iz RS posvađale ministarstva

SARAJEVO, BANJALUKA - Prevoznici iz Republike Srpske koji obavljaju međunarodni transport suočeni su sa problemom jer njihove licence koje izdaje Ministarstvo saobraćaja i veza RS ne priznaje Ministarstvo transporta i komunikacija BiH.

Prevoznici prijedorske regije sastali se sa IRB RS

BANJALUKA - Prevoznici sa prijedorske regije upoznali su danas predstavnike Investiciono razvojne banke (IRB) Republike Srpske o problemima u vezi sa dobijanjem i korištenjem sredstava IRB-a kod poslovnih banaka.

Vlast godinama okreće glavu od vapaja prevoznika

BANJALUKA, SARAJEVO - Vlast u BiH godinama ignoriše vapaje prevoznika koji traže da im se smanje nameti na gorivo, a koji im otežavaju ionako teško poslovanje, pokazuje dokumentacija koja je u posjedu "Nezavisnih".

Dalek put do ukidanja plaćanja akciza i dažbina na gorivo

SARAJEVO - Teško da će institucije BiH moći ispuniti zahtjeve preduzeća koja se bave prevozom putnika u javnom prevozu da im bude privremeno ukinuto plaćanje akciza i dažbina na natočeno gorivo s obzirom na to da su akcize i porezi dio zakona koji ne mijenjaju Uprava za indirektno oporezivanje BiH i Vijeće ministara, nego o tome odlučuje prvo Upravni odbor UIO BiH, potom Vijeće ministara, a na koncu Parlamentarna skupština BiH koja je te zakone i donijela.

Prevoznici u BiH traže pomoć: Cijene goriva rastu, a putnika nema

SARAJEVO - Udruženje za međunarodni i međuentitetski drumski prevoz putnika u BiH traži da javni prevoz bude oslobođen određenih akciza, dažbina koje prevoznici imaju na svaku litru plaćenog goriva.

Kažnjeni prevoznici u Banjaluci zbog nepridržavanja reda vožnje

BANJALUKA - Zbog nepridržavanja reda vožnje u javnom prevozu putnika, biće kažnjeni prevoznici "Aldemo turs" i "Pavlović turs".

Najčitanije