Prevoznici

Srpski prevoznici bijesni na Hrvate što im kradu turiste

Hrvatski mediji reagovali su na članak da u kome se piše kako se vlasnici turističkih agencija žale da im bogate turiste, posebno one iz Kine, Koreje i ostalih istočnih destinacija, “kradu” autobusi iz susjednih zemalja, među kojima često bude i hrvatskih.

Vozači i špediteri iz RS poručuju: Sastanak do četvrtka ili totalna blokada

BANJALUKA - Predstavnici prevoznika i špeditera iz Republike Srpske ostavili su Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH rok da do četvrtka organizuju sastanak u vezi sa carinskim terminalom kod graničnog prelaza Rača, zbog čijeg gašenja negoduju.

"Carinski terminal Rača treba da bude sačuvan"

BIJELJINA - Prevoznici iz Republike Srpske neće blokirati granični prelaz Rača, već će jednočasovnim protestom upozorenja ukazati na potrebu da ovaj carinski terminal bude zadržan i da ga Uprava za indirektno oporezivanje BiH /UIO/ bolje održava, rekao je predsjednik Udruženja prevoznika Nikola Grbić.

Prevoznici uvode video-nadzor u vozila javnog saobraćaja

BANJALUKA - Problem kašnjenja, nekih nesavjesnih putnika i krađa, ali i mnoge druge poteškoće sa kojima se često susreću vozači autobusa u RS najbolje bi riješilo ili barem smanjilo uvođenje video-nadzora, za šta su se pojedini prevoznici odlučili ili namjeravaju da ga ugrade u autobuse javnog prevoza.

3.000 godina izgube na granici za godinu

BANJALUKA - Odbor direktora Svjetske banke odborio je projekat vrijedan 90 miliona dolara u prvoj fazi, koji se odnosi na smanjenje vremena i troškova trgovine na zapadnom Balkanu, gdje se trenutno na granicama između šest država godišnje izgubi 26 miliona sati.

Udruženje prevoznika: Gorivo da bude jeftinije 30 feninga

BANJALUKA - Uputićemo sutra zahtjev Vladi RS i Ministarstvu saobraćaja i veza RS, gdje ćemo tražiti da se sastanemo s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, i Željkom Cvijanović, predsjednicom Vlade RS, kako bismo riješili brojne probleme u ovoj djelatnosti, kazao je danas Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS, nakon sastanka predstavnika udruženja prevoznika FBiH i RS.

Radnička karta 44, đačka 30 maraka

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da očekuje da prevoznici prihvate prijedlog grada o povećanju cijene gradskog prevoza u prosjeku od sedam odsto i ako bude dogovora, to će biti novi cjenovnik od 1. marta.

Prevoznici u RS traže hitan sastanak s vlastima: Prijeti nam nestanak

BANJALUKA - Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske zatražilo je hitan sastanak sa predstavnicima vlasti jer im, kako su upozorili, bez adekvatne pomoći prijeti nestanak.

Prevoznici nižim cijenama preotimaju putnike

PRIJEDOR - Prevoznike koji kreću iz Prijedora prema Banjaluci konkurencija je natjerala da snize cijene karata, a najviše profitiraju putnici koji vožnju autobusom u pojedinim špic terminima plaćaju samo tri i po KM.

Nelegalni prevoznici voze i preko granice

BANJALUKA - Pored velikih problema koje u BiH prave divlji prevoznici, posljednjih godina ova nelojalna konkurencija krade i inostrane linije onima koji imaju registrovanu djelatnost.

Najčitanije