Prevoznici

Avio-prevoznici izgubili stotinu miliona dolara

DUBAI - Avio-prevoznici na Bliskom istoku do sada su izgubili oko stotinu miliona dolara zbog širenja virusa korona, izjavio je zvaničnik Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA).

Srpski prevoznici bijesni na Hrvate što im kradu turiste

Hrvatski mediji reagovali su na članak da u kome se piše kako se vlasnici turističkih agencija žale da im bogate turiste, posebno one iz Kine, Koreje i ostalih istočnih destinacija, “kradu” autobusi iz susjednih zemalja, među kojima često bude i hrvatskih.

Vozači i špediteri iz RS poručuju: Sastanak do četvrtka ili totalna blokada

BANJALUKA - Predstavnici prevoznika i špeditera iz Republike Srpske ostavili su Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH rok da do četvrtka organizuju sastanak u vezi sa carinskim terminalom kod graničnog prelaza Rača, zbog čijeg gašenja negoduju.

"Carinski terminal Rača treba da bude sačuvan"

BIJELJINA - Prevoznici iz Republike Srpske neće blokirati granični prelaz Rača, već će jednočasovnim protestom upozorenja ukazati na potrebu da ovaj carinski terminal bude zadržan i da ga Uprava za indirektno oporezivanje BiH /UIO/ bolje održava, rekao je predsjednik Udruženja prevoznika Nikola Grbić.

Prevoznici uvode video-nadzor u vozila javnog saobraćaja

BANJALUKA - Problem kašnjenja, nekih nesavjesnih putnika i krađa, ali i mnoge druge poteškoće sa kojima se često susreću vozači autobusa u RS najbolje bi riješilo ili barem smanjilo uvođenje video-nadzora, za šta su se pojedini prevoznici odlučili ili namjeravaju da ga ugrade u autobuse javnog prevoza.

3.000 godina izgube na granici za godinu

BANJALUKA - Odbor direktora Svjetske banke odborio je projekat vrijedan 90 miliona dolara u prvoj fazi, koji se odnosi na smanjenje vremena i troškova trgovine na zapadnom Balkanu, gdje se trenutno na granicama između šest država godišnje izgubi 26 miliona sati.

Udruženje prevoznika: Gorivo da bude jeftinije 30 feninga

BANJALUKA - Uputićemo sutra zahtjev Vladi RS i Ministarstvu saobraćaja i veza RS, gdje ćemo tražiti da se sastanemo s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, i Željkom Cvijanović, predsjednicom Vlade RS, kako bismo riješili brojne probleme u ovoj djelatnosti, kazao je danas Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS, nakon sastanka predstavnika udruženja prevoznika FBiH i RS.

Radnička karta 44, đačka 30 maraka

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da očekuje da prevoznici prihvate prijedlog grada o povećanju cijene gradskog prevoza u prosjeku od sedam odsto i ako bude dogovora, to će biti novi cjenovnik od 1. marta.

Prevoznici u RS traže hitan sastanak s vlastima: Prijeti nam nestanak

BANJALUKA - Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske zatražilo je hitan sastanak sa predstavnicima vlasti jer im, kako su upozorili, bez adekvatne pomoći prijeti nestanak.

Prevoznici nižim cijenama preotimaju putnike

PRIJEDOR - Prevoznike koji kreću iz Prijedora prema Banjaluci konkurencija je natjerala da snize cijene karata, a najviše profitiraju putnici koji vožnju autobusom u pojedinim špic terminima plaćaju samo tri i po KM.

Najčitanije