Priča

Odabrano 15 najboljih priča za djecu

Kompanija Blicnet s velikom radošću informiše da je odabrano 15 najboljih priča konkursa "Blicnet - Priče za djecu".

Na sajtu pricezadjecu.blic.net objavljene prve priče učenika

Među pričama koje su stigle na konkurs "Blicnet - Priče za djecu" odabrane su i objavljene prve priče na sajtu pricezadjecu.blic.net, internet platformi koju je kompanija Blicnet kreirala specijalno za promociju učenika i njihovih autorskih priča. S velikim ponosom i neopisivim zadovoljstvom pozivamo sve, i male i velike, i tate i mame, i bake i djedove, i strine i tete da čitaju djeci priče mladih talentovanih učenika.

Uroš Petrović za "Nezavisne": Prepreke stvaraju vešte ljude

Zagonetne priče njegova su specijalnost, druženja s djecom i njihovim roditeljima duševna hrana, a pisanje potreba u kojoj uživa i od koje živi. Uroš Petrović dobro je poznato ime na domaćoj književnoj sceni, a razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim, ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama postali su omiljeno štivo i odraslima.

Prva verzija bajke o Crvenkapi jeziva i apsolutno nije za djecu

Snježana i sedam patuljaka, Pepeljuga, Uspavana ljepotica, Petar Pan i mnoge druge priče oblikovale su našu maštu i usadile nam moralne kompase kojih se većina nas i danas pridržava. Ipak, jednom kada su naučnici počeli da proučavaju korijene ovih bajki, mnogo mračniji i jeziviji detalji počeli su da isplivavaju...

Dino Šoše objavio konkurs kroz koji će nagraditi najbolji pisani rad

Poznati kantautor Dino Šoše objavio je konkurs pod nazivom "Moja pjesma - tvoja priča", preko kojeg će nagraditi najbolji pisani rad nagradom u iznosu od 500 evra.

Muzička božićna priča u Sarajevu

SARAJEVO - Jubilarni, 10. Božićni koncert koji organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Sarajevo, održan je u prepunoj sali u subotu veče u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

"Priča o braku", drama koja će vas oduševiti

Noa Baumbah (Noah Baumach), pisac i reditelj, svoju slavu je stekao, između ostalog, filmom "Lignja i kit" (The Squid and the Whale), autobiografskim djelom koje govori o porodici u nestajanju ispričanom iz pozicije djeteta.

Premijera "Realne priče" u Beču

Režiserski prvenac srpskog glumca Gordana Kičića "Realna priča" premijerno je prikazan sinoć u Beču, čime je počeo "pohod" po bioskopskim dvoranama van Srbije.

Kičićeva "Realna priča" premijerno u "Cineplexxu Palas"

Film "Realna priča", rediteljski prvenac glumca Gordana Kičića, premijerno je prikazan pred banjalučkom publikom u "Cineplexxu Palas". Premijera ovog ostvarenja je izazvala veliku pažnju javnosti u gradu na Vrbasu, a ovom izvođenju prisustvovali su glavni glumac i režiser Gordan Kičić, kao i njegova koleginica, glumica Nina Janković-Dičić.

"Mačka u zidu" i "Priča o tri sestre" šestog dana SFF-a

Publika na Sarajevo film festivalu šestog dana je imala priliku da pogleda regionalnu premijeru bugarskog filma Mine Mileve i Vesele Kazakove "Mačka u zidu".

Najčitanije