Priština

Palmer: Svi ljudi u BiH žele da budu Evropljani

VAŠINGTON - Dejtonske institucije su BiH omogućile mir, ali nas to podsjeća da posao nije završen jer je važno osigurati da je sistem funkcionalan, rekao je Metju Palmer, zamjenik pomoćnika i specijalni izaslanik za zapadni Balkan državnog sekretara SAD u razgovoru novinarima iz regiona u organizaciji Balkan Insajdera.

"SAD naoružavaju Prištinu na štetu mira na Balkanu"

MOSKVA - Zamjenik portparola Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksej Zajcev rekao je da Rusija sa žaljenjem i i zabrinutošću prate informacije o američkim isporukama naoružanja i vojne tehnike vlastima u Prištini.

Počeli ekspertski razgovori Beograda i Prištine u Briselu

BRISEL - Delegacija Beograda na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem stigla je jutros u Brisel gdje učestvuje u nastavku razgovora o normalizaciji odnosa sa Prištinom na ekspertskom nivou.

Dačić: Beograd će imati odgovor na najave iz Prištine o lobiranju

BEOGRAD - Srbija će imati odgovor na najavu Prištine da će nastaviti da lobira za priznanje samoproglašenog Kosova, poručio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Đurić: Tražili smo kaznu za Staro Gacko i druge zločine OVK

BRISEL - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najvio je da eskpertska delegacija Beograda sutra nastavlja razgovore sa EU posrednicima u dijalogu Beograda i Prištine.

Završeni razgovori eksperata Beograda i Prištine u Briselu

BRISEL -Prva runda razgovora Beograda i Prištine na nivou eksperta zavšena je danas u Briselu.

Đurić: U Briselu o obavezama Prištine, nestalim i ekonomiji

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će se na predstojeće sastanku Beograda I Prištine u Briselu razgovarati o obavezama Prištine iz Briselskog sporazuma, a ne o priznanju nezavisnosti samoproglašenog Kosova.

EU želi SAD na svojoj strani u dijalogu Beograd - Priština

BRISEL - Nakon ponovnog pokretanja dijaloga Beograda i Prištine sa obje strane Atlantika mogu se čuti pozivi da se zarad postizanja sveobuhvatne i održive normalizacije odnosa EU i SAD moraju usaglasiti oko samog procesa i njegovih ciljeva.

Mas ide u Srbiju

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas ocijenio je danas da je dobro što je došlo do nastavka dijaloga Beograda i Prištine i najavio svoju posjetu Srbiji i Kosovu.

Borelj: Očekuje se važan iskorak

BEOGRAD - Šef diplomatije EU Žozep Borelj očekuje da će naredni sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine, planiran za četvrtak, 16. jul, u Briselu, dovesti do važnog iskoraka ka normalizaciji odnosa.

Najčitanije