Priština

Priština: Nismo obaviješteni da nam SAD blokiraju 200 miliona

KOSOVSKA MITROVICA - Predstavnici Vlade privremenih prištinskih institucija saopštili su večeras da nemaju informacije o tome da su SAD blokirale 200 miliona evra planiranih za ulaganje na Kosovu, a preko programa "Milenijum čelendž korporejšen" (MCC).

Montgomeri: Priština problem, Vučić se dobro drži

BEOGRAD - Bivši američki ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montgomeri ocjenjuje da je Priština u ovom trenutku glavni problem za nastavak dijaloga i pronalaženje rješenja kosovskog problema, a da se Srbija i Vučić, koji se dobro drži u ovom procesu, uopšte ne vide kao problem.

"Njima priznanje, a mi ništa - ništa od toga"

NOVI SAD - Nema ništa od toga da mi priznamo Kosovo, a ne dobijemo ništa, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Grenel veoma dobro obavlja posao izaslanika za Beograd i Prištinu"

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp potvrdio je da će ambasador Ričard Grenel ostati specijalni izaslanik za Beograd i Prištinu, ocijenivši da on "veoma dobro" radi taj posao.

Đurić: Priština nije primljena u 12 svetskih organizacija

BEOGRAD - Beograd je spriječio učlanjenje samoproglašenog Kosova u 12 velikih međunarodnih organizacija, a 18 država je povuklo priznanje, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Priština obilježava 12 godina od samoproglašene nezavisnosti

PRIŠTINA - Ceremonijom podizanja zastave u Prištini je počelo obilježavanje 12 godina od kada je kosovska skupština jednostrano proglasila nezavisnost.

Grenel za ukidanje taksi bez reciprociteta

PRIŠTINA - Specijalni izaslanik predsjednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel protivi se mjerama reciprociteta koje je najavio premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti.

Kurti: Takse se ukidaju kada se uspostavi reciprocitet

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da će odluka o uvođenju taksi od sto odsto na srpsku robu biti zamenjena merom reciprociteta, ali i da očekuje da će Srbija obustaviti kampanju za povlačenje priznavanja nezavisnosti tzv. Kosova.

Grenel poručio Prištini: Odmah ukinite takse

BEOGRAD - Specijalni izaslanik američkog predsjednika Ričard Grenel pozvao je novu vladu u Prištini da neodložno ukine takse na srpske proizvode koje su razlog za blokadu pregovora Beograda i Prištine.

Mediji: Postignut sporazum o vladi u Prištini

PRIŠTINA - Pokret Samoopredjeljenje i Demokratski savez Kosova postigli su sporazum o formiranju nove vlade, prenijeli su prištinski mediji.

Najčitanije