Priština

Hapšenje u Prištini: Razbijen lanac trgovine organima

U policijskoj operaciji u regionu Prištine uhapšene su četiri osobe osumnjičene za krivična djela "protivzakonite transplantacije i trgovine ljudskim organima".

Vučić: Rezolucija Prištine deo začaranog kruga ludila

ČAČAK - Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je usvajanje rezolucije u Prištini o navodnom genocidu Srbije na KiM dio "začaranog kruga ludila" iz kojeg nema izlaza i ocijenio da oni koji stalno vode politiku govoreći da su žrtve ne razmišljaju o budućnosti.

Priština usvojila rezoluciju o "Genocidu Srbije na Kosovu"

PRIŠTINA - Poslanici Skupštine Kosova usvojili su rezoluciju o "Genocidu Srbije na Kosovu".

Priština sprema rezoluciju o "genocidu"?

BEOGRAD - Priština je pred usvajanjem rezolucije kojom će izvršiti dodatni pritisak na Srbiju i zahtjevati priznanje "počinjenog genocida na Kosovu" i naknadu štete.

Čelnici KK Priština: Povući ćemo neke poteze kako bismo igrali u ABA ligi

Priština, košarkaški klub iz istoimenog grada na Kosovu i Metohiji, 2017. godine je željela da se priključi ABA ligi.

Merkel i Makron hoće lično da se uključe u dijalog Beograda i Prištine

​BEOGRAD - Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Francuske Emanuel Makron ponudili su na nedavnom sastanku u Berlinu da se lično i direktno uključe u dijalog Beograda i Prištine, ako Kosovo pristane privremeno da suspenduje takse na robu iz Srbije, objavio je na svom sajtu "Blic", pozivajući se na diplomatske izvore.

"Ne ukidamo takse, suspendovaćemo ih na 120 dana - ne potčinjavamo se Vučiću"

PRIŠTINA - Nakon sastanka sa liderima privremenih prištinskih institucija, predsjednik parlamenta, Kadri Veselji, rekao je da je Berlinski samit bio koristan.

Skupština Kosova radi na nacrtu Rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu

PRIŠTINA - Ad hoc komisija Skupštine Kosova za izradu nacrta Rezolucije o genocidu, zločinima protiv čovječnosti i ratnim zločinima na Kosovu počinjenih od strane bivšeg srpskog državnog režima, održala je sastanak na kome je diskutovano o prijedlogu teksta te rezolucije.

Tri učenika izbodena nožem u Prištini

PRIŠTINA - Tri učenika izbodena su u Poljoprivrednoj školi u Prištini, a jedan je zadobio teške povrede.

Prištinska vlada ukida takse za robu životinjskog porijekla

PRIŠTINA - Prištinska vlada odlučila je na današnjoj sjednici da ukine takse na robu životinskog porijekla, a ministar finansija Bedri Hamza je tim povodom izjavio da je ta roba Kosovu neophodna, prenijela je Gazeta Expres.

Najčitanije