Priština

Nebenzja: Priština namjerava da istisne UNMIK

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja je rekao da je namjera Prištine da istisne UNMIK sa Kosova i Metohije, te izrazio zabrinutost što još nisu kažnjeni odgovorni zaprebijanje ruskog saradnika UNMIK-a 2019. godine u ovoj pokrajini.

Predstavnica SAD pri UN: Vučić i Hoti pokazali ogromnu hrabrost

NJUJORK - Zamjenica američke ambasadorke pri UN, Čerit Norman Šalet, danas je na sjednici SB UN ocijenila kao istorijski dan kada su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti u Bijeloj kući potpisali sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa i pohvalila dvojicu lidera da su pokazali ogromnu hrabrost upustivši se u pregovore.

Grenel: Obama i Bajden ignorisali Beograd i Prištinu osam godina

Specijalni izaslanik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izjavio je da je sporazum u Vašingtonu postignut jer su obje strane rekle da je vrijeme da se sagleda njihova situacija i da su ih timovi bivšeg američkog predsjednika i potpredsjednika, Baraka Obame i Džozefa Bajdena, ignorisali osam godina.

Tramp u Pensilvaniji: Sporazumom Beograda i Prištine spaseno mnogo života

MIDLTAUN - Američki predsjednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Midltaunu, u Pensilvaniji osvrnuo se i na sprorazum između Beograda i Prištine i ocijenio taj sporazum kao svoj i uspjeh SAD.

Odložen dijalog Beograda i Prištine

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je sastanak ekspertske runde dijaloga Beograda i Prištine, zakazan za 28. septembar u Briselu, odložen.

Dačić: I za nas ZSO zatvorena tema, jer mora da se realizuje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da je i za Beograd pitanje Zajednice srpskih opština zatvorena tema, o kojoj se ne pregovara jer je već potpisano i treba da se realizuje.

Grenel o "14 kauboja u Prištini": Da, to je istina

VAŠINGTON - Izaslanik američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel podijelio je danas na svom Twitter nalogu tekst objavljen u "Gazeti ekspres" pod naslovom "14 kauboja u Prištini" i kratko prokomentarisao: "Da, to je istina".

Grenel: Vidimo se u Prištini i Beogradu ove sedmice

VAŠINGTON - Sprovođenje sporazuma koji su sklopljeni sa Prištinom i Beogradom glavni su prioriteti administracije američkog predsjednika Donalda Trampa, izjavio je večeras specijalni predstavnik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, pred dolazak u Prištinu i Beograd sljedeće nedjelje.

Tramp: Zaustavili smo masovna ubijanja između Srbije i Kosova

Američki predsjednik Donald Tramp u predizbornoj kampanji u Severnoj Karolini rekao je, između ostalog, da će možda biti izabran za Nobelovu nagradu za mir i u tom kontekstu pomenuo nedavno potpisan sporazum između Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Poslanik u Prištini: Predali smo Kosovo Srbiji

PRIŠTINA - Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Fitore Pacoli uputila je kritike kosovskom premijeru Avdulahu Hotiju.

Najčitanije