Priština

Rakić: Demonstrira se sila nad nedužnim narodom

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da pošto se čuju izjave da nije bilo napada i da Srbi nisu pretučeni na Brnjaku, poziva i Prištinu i međunarodne organizacije da dođu i da se uvjere da je to tačno.

Mediji: Snajperisti nadgledaju administrativni prelaz Jarinje

Na administrativnom prelazu Jarinje, gdje su raspoređeni pripadnici Rosu radi skidanja srpskih registarskih tablica, situaciju nadgledaju i snajperisti koje je poslala Priština, prenose prištinski mediji.

MUP u Prištini apeluje da se ne koriste Brnjak i Jarinje

PRIŠTINA - Ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini apelovalo je na građane južne srpske pokrajine da ne koriste administrativne prelaze Brnjak i Jarinje već druge administrativne prelaze, a zbog mogućih prepreka koje mogu na putu da se pojave.

Lajčak: Sastanak bio težak, potpuno različiti pristupi

BRISEL - Sastanak delegacija Beograda i Prištine na viskom nivou bio je težak i pokazao je potpuno različit pristup dvije strane, izjavo je danas visoki predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištne Miroslav Lajčak.

Lajčak: Sastanak delegacija Beograda i Prištine opsežan i dubinski

BEOGRAD/BRISEL - U Briselu je kasno popodne završen sastanak ekspertskih delegacija Beograda i Prištine u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa, a specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ocijenio je da su to bili opsežni i dubinski razgovori o čitavom nizu elemenata dijaloga.

Priština usvojila Rezoluciju o Srebrenici, srpski poslanici napustili sjednicu

PRIŠTINA - Kosovska skupština danas je izglasala rezoluciju kojom se osuđuje navodni genocid u Srebrenici.

Vučić: Ostaće upisano da je Podgorica pretekla Prištinu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom najave usvajanja rezolucije o Srebrenici u kosovskoj skupštini, rekao je danas da je upozoravao na to, i naglasio da jedino iznenađenje to da je Podgorica u tome bila "revnosija" i brža od Prištine.

Ambasada CG u Prištini obezbijediće pravnu pomoć uhapšenom mladiću

PODGORICA - Povodom današnjeg slučaja privođenja mladića iz Podgorice na Gazimestanu, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštava da je Ambasada te zemlje u Prištini kontaktirala kosovske vlasti i da će preduzeti sve potrebne aktivnosti radi zaštite crnogorskog državljanina.

U Prištini 1. jula Parada ponosa

PRIŠTINA - U Prištini će 1. jula biti održana Parada ponosa pod sloganom "Zajedno i ponosni", javlja Reporteri.

Priština traži dio crnogorske obale kod Rafailovića

BUDVA - Opština Budva je preko svog pravnog zastupnika Nikole Plamenca, osporila tužbu privremenih prištinskih vlasti i zatražila njeno odbacivanje kao neuredne, a kojom se traži povrat 4.500 kvadrata zemlje na šetalištu u Rafailovićima, gdje se nekada nalazlo dječje odmaralište.

Najčitanije