Priština

Hapšenja zbog trgovine ljudskim organima

PRIŠTINA - U Prištini su uhapšene dvije osobe zbog nezakonite trgovine ljudskih organima i ćelijama i ilegalne transplantacije organa, saopstila je danas Kosovska policija, prenela je prištinska Koha.

Brisel: Priština da poštuje sporazum o posjetama

BRISEL - Portparolka Evropske unije Maja Kocijančić izjavila je, povodom odluke prištinskih vlasti da nijednom zvaničniku iz Beograda ne dozvoli ulaz na teritoriju tzv. Kosova, da EU očekuje poštovanje sporazuma o posjetama zvaničnika, koji je postignut u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Dačić: Potez Prištine još jedan šamar EU i međunarodne zajednice

BEOGRAD - Odluka Prištine da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima na Kosovo je potez bez presedana i još jedan šamar, ne Beogradu već prije svega Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici, koja sramno ćuti na kršenje svih civilizacijskih normi koje godinama sprovode Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Ðurić: Šokiran sam da se Priština hvali nestašicom mleka

BEOGRAD - Šokiran sam time što se u Prištini hvale činjenicom da zbog njihove akcije nema mlijeka u bolnicama i Studentskom centru i na rafovima radnji na sjeveru Kosova i Metohije, izjavio je danas direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića

Austrijski državljanin pronađen mrtav u prištinskom hotelu

PRIŠTINA - Državljanin Austrije pronađen je mrtav u jednom hotelu u Prištini, potvrdila je portparolka prištinske policije, Fljora Ahmeti, koja je rekla da nadležni rade na ovom slučaju.

Dačić: Nisam od onih koji će da okrenu drugi obraz

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da će uvijek reagovati kada neko izgovara laži pred međunarodnom zajednicom, kao što je to uradila diplomatska predstavnica Prištine u Njujorku Vljora Čitaku da je u slučaju Srbije i Kosova riječ o dekolonizaciji.

Priština potvrdila: Olbrajtova stiže na skup 12. juna

PRIŠTINA - Prištinske vlasti spremaju 12. juna centralni skup povodom 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo, a nakon pisanja medija da će tome prisustvovati nekadašnje državne sekretarke SAD Hilari Klinton i Medlin Olbrajt, penzionisani američi general i komandant NATO za vrijeme bombardovanja SRJ Vesli Klark i bivši šef Verifikacione misije OEBS na Kosovu Viljam Voker, potvrda je danas stigla samo za dolazak Olbrajtove

Priština planira izgradnju muzeja genocida na mjestu Hrama Hrista Spasa

BEOGRAD - Privremene kosovske institucije planiraju da sruše Saborni hram Hrista Spasa u Prištini i da na njegovom mjestu podignu takozvani muzej genocida, piše beogradski "Kurir".

Dačić: Dijalog sa Prištinom na reanimaciji

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je dijalog sa Prištinom na reanimaciji i da nastavak zavisi od "reanimatora", odnosno od onih koji bi trebalo da mu udahnu život.

Dačić: Sjever KiM ne može pod suverenitet Prištine

BEOGRAD - Sjever Kosova i Metohije ne može pod suverenitet Prištine, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji vjeruje da će pitanje Kosova biti riješeno ako se međunarodna zajednica složi oko toga da ga treba riješiti.

Najčitanije