Prihod

Prihod "najveće kockarnice na svijetu" pao 90% zbog virusa

Industrija igara na sreću u Makau, jednom od najvećih turističkih centara na svijetu, nakon zatvaranja hotela i kazina na 15 dana zbog epidemije virusa korona izgubila je 90 odsto mjesečnih prihoda, javila je agencija Blumberg, a prenosi portal Bankar.me.

Turisti u Banjaluci povećali prihod od boravišne takse

BANJALUKA - Zbog velikog broja turista koji su posjetili grad na Vrbasu od početka ovog mjeseca do danas uplaćeno je 22.000 KM boravišne takse, što je dovelo do porasta prihoda od boravišne takse za 41 odsto, rekli su u Turističkoj organizaciji (TOBL).

Kasa putarina sve punija

BANJALUKA - Na autoputevima u RS u prvoj polovini ove godine po osnovu naplate putarine ostvaren je prihod viši od devet miliona KM, samim tim sve je više automobila koji saobraćaju na domaćim autoputevima.

Prihodi od indirektnih poreza veći za 292 miliona KM

BANJALUKA- Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je za sedam mjeseci ove godine prikupila 4,558 milijardi KM prihoda od indireknih poreza ili 292 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz UIO.

Naplata javnih prihoda u RS veća za 53 miliona KM

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske u prvih sedam mjeseci ove godine na račun javnih prihoda Republike Srpske prikupila je ukupno 1,470 milijardi maraka, što je za 52,7 miliona KM ili četiri odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što predstavlja nastavak pozitivnog trenda u naplati javnih prihoda.

Od 1.000 novih inženjera prihod 120 miliona KM

SARAJEVO - Obrazovanjem 1.000 novih IT inženjera Bosna i Hercegovina potencijalno može da prihoduje oko 120 miliona maraka godišnje, pokazuju procjene.

Rekordan prihod Bajerna, više od 650 miliona evra

Najtrofejniji njemački klub Bajern u sezoni 2017/2018 ostvario je prihod od 657,4 miliona evra, što je rekord u istoriji kluba, ali je zbog većih izdataka bruto zarada sa prošlogodišnjih 149 smanjena na 136,5 miliona, saopšteno je na godišnjoj skupštini Bavaraca.

Rast stope prihoda u naredne tri godine

BANJALUKA - Projektovane stope rasta prihoda od indirektnih poreza u BiH za narednu, 2020. i 2021. godinu respektivno iznose 2,6 odsto, 2,8 odsto i tri odsto, navodi Odjeljenje za makroekonomsku analizu Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u najnovijem biltenu.

Rekordan kvartalni profit kompanije Tesla

NJUJORK - Proizvođač električnih automobila, kompanija Tesla, ostvarila je rekordan kvartalni profit od 311,5 miliona dolara.

Legu se ruše kockice, bankrot povukao minus

KOPENHAGEN - Prihodi kompanije Lego, danskog proizvođača igračaka, pali su u prvom polugodištu ove godine, zbog negativnog razvoja situacije na tržištu Sjeverne Amerike.

Najčitanije