Prihodi

Naplata javnih prihoda u RS veća za 214,7 miliona KM

BANJALUKA- Poreska uprava Republike Srpske je u prvih osam mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS, prikupila ukupno 1,818 milijardi maraka, što je za čak 214,7 miliona KM ili 13 odsto više nego u istom periodu lani, uz rast naplate u apsolutno svim segmentima javnih prihoda.

Ljetovanja spasila turističke agencije u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Turističke agencije u BiH, nakon teškog perioda izazvanog pandemijom kovida-19, ove sezone imaju napokon uspješnije poslovanje, jer se veći broj građana odlučio da na ljetovanje ide posredstvom agencija.

U proceduri Nacrt zakona o javnim prihodima: Sarajevo dobije dva puta više

SARAJEVO - Novi zakon o javnim prihodima u Federaciji BiH koji je u formi nacrta došao pred delegate omogućio bi pravedniju preraspodjelu sredstava po kantonima.

Za sedam mjeseci prihodi od indirektnih poreza 4,5 milijardi KM

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza u sedam mjeseci ove godine iznosili su četiri milijarde i 595 miliona KM i veći su za 475 miliona KM ili 11,52 odsto u odnosu na isti period lani, kada su iznosili četiri milijarde i 121 milion KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Šta kaže evropski indeks cijena nekretnina u odnosu na visinu prihoda

Split je treći najskuplji grad u Evropi po cijenama nekretnina u odnosu na visinu prihoda, ako je suditi po stranici Numbeo, koja važi za najveću svjetsku bazu podataka o životnim troškovima i kvalitetu života. Odnos cijene nekretnina i prosječnih prihoda u tom gradu iznosu 20,3.

Naplata javnih prihoda u januaru veća za 10 odsto

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske je u januaru ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 192,1 milion KM, što je za 17,2 miliona KM ili 10 odsto više nego u istom mjesecu prethodne godine, saopšteno je iz Poreske uprave RS.

Slobodne zone nova ekonomska šansa

BANJALUKA - Slobodne zone investitorima, posebno onima s izvozno orijentisanom proizvodnjom, donose brojne poreske i administrativne olakšice, a lokalnim zajednicima rast prihoda i broja zaposlenih.

Analiza UIO: Prihode iz 2019. stižemo tek 2022?

SARAJEVO, BANJALUKA - Naplata prihoda od indirektnih poreza u ovoj godini u odnosu na prethodnu biće manja za 284 miliona KM, a tek zaključno sa 2022. godinom može se očekivati da prihodi od indirektnih poreza premaše one koji su bili na kraju prošle godine.

Više od 88 odsto medija pretrpjelo finansijsku štetu

Više od 88 odsto javnih i privatnih medija u BiH je tokom epidemije virusa korona pretrpjelo finansijsku štetu kada je riječ o prihodu od marketinga i drugih komercijalnih aktivnosti, pokazala je anketa Udruženja BH novinari.

Potrošnja građana u SAD skočila, prihodi im pali

Potrošnja građana SAD snažno se oporavila u maju, ali je, po ocjeni Rojtersa, malo vjerovatno da će se taj trend održati.

Najčitanije