Prihodi

Naplata javnih prihoda u Srpskoj već premašila milijardu KM

​BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske je u prva četiri mjeseca ove godine prikupila ukupno 1,035 milijardi KM što je za 123,7 miliona maraka ili 14 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, uz rast naplate i kod direktnih poreza, i doprinosa i ostalih javnih prihoda.

Prihodi rastu, u kasi 69,9 miliona KM više

BANJALUKA – Naplata javnih prihoda u Republici Srpskoj nastavila je stabilan rast u ovoj godini i u prvom kvartalu Poreska uprava prikupila je ukupno 754 miliona KM, što je za devet posto ili 69,9 miliona KM više nego u istom periodu lani.

Prihodi nikad veći, budžeti u BiH puni

SARAJEVO - Prihodi od indirektnih poreza u prva tri mjeseca 2022. godine iznosili su 2 milijarde i 229 miliona KM i za čak 406 miliona KM ili 22,29 posto, veći su u odnosu na isti period 2021. godine kada su iznosili milijardu i 823 miliona KM.

Došić: I ove godine bilježimo rekorde u ubiranju prihoda

BANJALUKA - Republička uprava za igre na sreću i u prvim mjesecima ove godine bilježi rekorde u ubiranju prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću i poreza na dobitke od igara na sreću.

Pojačan interes poreskih obveznika koji ostvaruju prihode iz inostranstva

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske posljednjih dana bilježi pojačan interes poreskih obveznika koji ostvaruju prihode iz inostranstva, uključujući i prihode od usluga ostvarene udaljenim radom (freelancer), a koji žele da u zakonski propisanim rokovima izvrše svoje poreske obaveze.

U februaru prikupljeno ukupno 237,4 miliona KM

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske u februaru je prikupila ukupno 237,4 miliona KM, za osam odsto ili 18,2 miliona KM više nego u istom mjesecu prošle godine.

Prihodi veći za 248 miliona KM

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza u prva dva mjeseca 2022. godine iznosili su milijardu i 423 miliona KM i veći su za 248 miliona KM ili 21,14 % u odnosu na isti period 2021. godine kada su iznosili 1 milijardu i 175 miliona KM.

Prikupljeno 709 miliona KM prihoda

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH je u januaru ove godine prikupila 709 miliona KM prihoda od indirektnih poreza ili više za 153 miliona KM nego u januaru prošle godine, saopšteno je iz UIO.

Naplata javnih prihoda u RS veća za 11 mjeseci nego u čitavoj 2020. godini

BANJALUKA - Poreska uprava RS je za 11 mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS, prikupila ukupno 2,480 milijardi maraka, što je za čak 238,8 miliona KM ili 11 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, uz rast naplate u apsolutno svim segmentima javnih prihoda.

U prvih šest mjeseci prihodi i primici 2,272 milijarde KM

BANJALUKA - Prihodi i primici planirani budžetom Republike Srpske u prva dva kvartala ove godine ostvareni su u iznosu od 2,272.3 milijardi KM, navodi se u Konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta Republike Srpske za prvo polugodište.

U prvih šest mjeseci prihodi i primici u RS 2,272.3 milijardi KM

Prihodi i primici planirani budžetom Republike Srpske u prva dva kvartala ove godine ostvareni su u iznosu od 2,272.3 milijardi KM, navodi se u Konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta Republike Srpske za prvo polugodište.

Naplata javnih prihoda u RS veća za 214,7 miliona KM

BANJALUKA- Poreska uprava Republike Srpske je u prvih osam mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS, prikupila ukupno 1,818 milijardi maraka, što je za čak 214,7 miliona KM ili 13 odsto više nego u istom periodu lani, uz rast naplate u apsolutno svim segmentima javnih prihoda.

Ljetovanja spasila turističke agencije u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Turističke agencije u BiH, nakon teškog perioda izazvanog pandemijom kovida-19, ove sezone imaju napokon uspješnije poslovanje, jer se veći broj građana odlučio da na ljetovanje ide posredstvom agencija.

U proceduri Nacrt zakona o javnim prihodima: Sarajevo dobije dva puta više

SARAJEVO - Novi zakon o javnim prihodima u Federaciji BiH koji je u formi nacrta došao pred delegate omogućio bi pravedniju preraspodjelu sredstava po kantonima.

Za sedam mjeseci prihodi od indirektnih poreza 4,5 milijardi KM

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza u sedam mjeseci ove godine iznosili su četiri milijarde i 595 miliona KM i veći su za 475 miliona KM ili 11,52 odsto u odnosu na isti period lani, kada su iznosili četiri milijarde i 121 milion KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Najčitanije