Prijateljstvo

Pravila lijepog ponašanja kada prekidate prijateljstvo

Kada razmišljamo o riječi 'prekid' na pamet nam padaju suzne oči i puno utješnog sladoleda. Ili razmišljamo o depresivnim pjesmama i trudimo se uvjeriti da je 'puno riba u moru'.

Kako riješiti nesuglasice u prijateljstvu?

Prijateljstvo se često uzima zdravo za gotovo, ali kao i kod ljubavnih odnosa, emocionalna povezanost s drugom osobom stvara se na osnovu kombinacije sličnosti i međusobnog razumijevanja.

Studija pokazala: Muška prijateljstva jača

Vjerovali ili ne, prijateljstvo između muškaraca je mnogo jače nego emotivni odnos između djevojke i mladića, pokazala su istraživanja.

Prijateljstvo nakon raskida - da ili ne?

Nakon raskida sebi često postavljamo pitanje - šta dalje? Da li je za vas bolje da sa bivšim partnerom prekinete svaki kontakt ili biste možda mogli da ostanete prijatelji?

Do čvrstog prijateljstva za tri mjeseca

Istraživanja pokazuju da su kolege na poslu ili u školi najčešće predodređene za to da postanu prijatelji, ali ne zbog vremena provedenog zajedno na poslu ili u školi, već zbog zajedničkog druženja izvan tih okvira na primjer, gledanje filmova zajedno, igranje.

Za duži život potreban je iskren prijatelj

"Neki ljudi odlaze kod sveštenika. Neki idu na časove poezije. Ja idem prijateljima". Tako je govorila književnica Virdžinija Vulf apostrofirajući koliko je za nju prijateljstvo ljekovito.

Pet razloga zašto treba da imate muškog prijatelja

Predrasude su da muškarac i žena ne mogu biti prijatelji. Oba pola sposobna su da trezveno razmišljaju i hemiju, ukoliko se i pojavi svedu na minimum. U ovakvom odnosu oba pola mnogo uče, izgrađuju odnos i povjerenje prema suprotnoj strani, stiču određenu vrstu sigurnosti i stvaraju izuzetno čvrsto prijateljstvo. Jednoj ženi najbolji drug vrijedi kao pet drugarica i to nije kliše nego istina.

Šest šoljica kafe i čašica razgovora za neraskidivo prijateljstvo

"Prijateljstvo se ne bira - ono biva" citat je našeg poznatog književnika Meše Selimovića a tim se već decenijama vodi šest Banjalučanki koje svoje prijateljstvo njeguju čak više od pola vijeka.

Pet znakova neraskidivog prijateljstva

Nije vam problem da zajedno sjedite na kafi i ne razgovarate, nego uživate u miru i tišini to je dobar znak

Pet znakova da će prijateljstvo trajati zauvijek

Najbolja i najdublja prijateljstva preživjeće sva potencijalno teška životna iskustva.

Najčitanije