Prijedlog

Bursać: Apsurdan i neprihvatljiv prijedlog amandmana SDP-a

SARAJEVO - Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać smatra apsurdnim i neprihvatljivim SDP-ov prijedlog amandmana na Ustav BiH kojima se, između ostalog, uvode funkcije "predsjednika i dva potpredsjednika BiH", kao i "premijera BiH", te poručila da nema nikakvu šansu da budu usvojeni.

SDP predlaže uvođenje funkcija "predsjednika i premijera BiH"

SARAJEVO - SDP predlaže amandmane na Ustav BiH kojima bi uveo funkcije "predsjednika i dva potpredsjednika BiH", kao i "premijera BiH".

Ðukanović će predložiti mandatara do 23. oktobra

PODGORICA - Ustavni rok da predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović predloži mandatara je 30 dana od konstituisanja parlamentarne većine.

Odzvonilo izgradnji mini-hidrocentrala?

BANJALUKA - Izgradnji malih hidrocentrala, koje uništavaju rijeke i ekološki štetno djeluju na okolinu, na šta je ukazivao veliki broj ekoloških udruženja u RS i BiH, mogao bi uskoro doći kraj.

Selmo Cikotić kandidat za ministra bezbjednosti BiH

SARAJEVO - Selmo Cikotić biće kandidat za ministra bezbjednosti BiH, saznaju "Nezavisne novine".

Prijedlog zakona o Ustavnom sudu upućen u proceduru

SARAJEVO - Predstavnici klubova poslanika SNSD-a, HDZ-a i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać.

Razmotren Prijedlog rebalansa budžeta Srpske

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je po hitnom postupku Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 3,316 milijardi KM koji je veći za 60,6 miliona KM ili 1,9 odsto od budžetskog iznosa za ovu godinu.

Socijalisti predložili Đokića, Davidovićevu i Milunovića

BANJALUKA - Predsjedništvo Socijalističke partije donijelo je odluku da za ministra energetike i rudarstva predloži predsjednika partije Petra Đokića, za ministra rada i boračko invalidske zaštite Duška Milunovića, dok će Sonja Davidović biti predložena za ministricu porodice omladine i sporta, saopšteno je iz Socijalističke partije.

Prijedlog za pritvor zbog krijumčarenja 200 kilograma droge

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputiće prijedlog za određivanje pritvora četvorici državljana Crne Gore osumnjičenim za krijumčarenje oko 200 kilograma skanka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Najčitanije