Prijedor

Zanatlijama u pandemiji propada posao bez dijaspore

BANJALUKA, PRIJEDOR - Frizerima i automehaničarima posao ovog ljeta je gotovo propao usljed nemogućnosti dolaska dijaspore i uvedenih mjera zbog pandemije virusa korona, što je dodatni udar na njihove ionako već ispražnjene kase.

Za treće bijenale radova na papiru konkurisali autori iz 20 zemalja

Na konkurs za učešće na Trećem međunarodnom bijenalu radova na papiru "Prijedor 2020" prijavilo se 126 autora iz 20 država, izjavio je danas direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić.

U Ništavcima pronađeni oružje i municija

Pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice čiji su inicijali M.L. iz mjesta Ništavci, pripadnici policija je pronašla poluautomatsku pušku M-59, 334 metka kalibara 7,9 i 7,62 milimetra, četiri okvira za municiju i druge predmete koji mogu biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je danas Policijske uprave Prijedor.

Ljubimci sela Resavci na svijet donijeli ptiće

PRIJEDOR - Već nekoliko godina na vrhu stuba elektrorasvjete, u neposrednoj blizini mjesne crkve u selu Rasavci, desetak kilometara od Prijedora, svoje gnijezdo i topli dom ima par roda.

Osumnjičeni za pronevjeru 872.000 KM u prijedorskom klubu

PRIJEDOR - Policija je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijela izvještaj protiv Prijedorčana E.M. i D.G. zbog sumnje da su kao odgovorna lica u lokalnom Rukometnom klubu Veterani ukupno pronevjerili oko 872.000 KM.

Pas ugrizao djevojčicu, prevezena u UKC u Banjaluci

PRIJEDOR- U Prijedoru je danas pas napao i ugrizao maloljetno lice, koje je, zbog zadobijenih povreda, prevezeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Pokoni za bebe u Prijedoru

PRIJEDOR- Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem za majke beba rođenih 16. maja, na Dan grada, i 7. jun, na slavu grada - Duhove.

Usred dana kod vozača izmjereno 3,34 promila alkohola u krvi

PRIJEDOR - Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora pozdravio je danas pooštravanje kaznene politike u zakonskim rješenjima o bezbjednosti saobraćaja koja su u proceduri izmjena, a naročito u odredbama koje se odnose na upravljanje vozilima pod dejstvom alkohola i prekoračenje brzine.

Svi maturanti iz odjeljenja imaju prosjek 5.0

PRIJEDOR - Da se rad i trud isplati, pokazali su maturanti prijedorskog Srednjoškolskog centra. Naime, svih 27 učenika iz odjeljenja IV-2, smjer medicinski tehničar, u završnom razredu imali su prosjek 5.0.

U Prijedoru upisano više prvačića nego lani

PRIJEDOR - U školsku 2020/2021. godinu u osnovne škole na području grada Prijedora upisana su 534 prvačića ili za devet više nego lani, podaci su gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Najčitanije