Prijemni ispit

Mlade ne zanimaju agrar ni šumarstvo

BANJALUKA - Na Šumarski fakultet Univerziteta u Banjaluci prijavilo se tek 20 kandidata, iako je planiran upis 74 studenta u predstojećoj akademskoj godini.

Prijemni ispiti na fakultetima 1. jula

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Prijemni ispiti za upis studenata u prvi, drugi i treći ciklus studija za narednu školsku godinu na javnim visokoškolskim ustanova u RS biće održani 1. jula, u devet časova.

Zabrinjavajući rezultati: Na Pravnom fakultetu u Banjaluci prazno čak 118 mjesta

BANJALUKA - Mnogi fakulteti na Univerzitetu u Banjaluci nakon objavljivanja rezultata prijemnog ispita u prvom konkursnom roku nisu ni blizu popunjavanja konkursne kvote.

Samo pet kandidata za Rudarski fakultet

BANJALUKA - Polaganju prijemnog ispita za prvi ciklus studija na fakultetima/akademijama Univerziteta u Banjaluci u prvom konkursnom roku juče je pristupilo 2.039 kandidata, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Ovaj kontroverzni prijemni ispit je skoro nemoguće položiti

Gaokao je jedan od najtežih prijemnih ispita za fakultet u Kini. Traje dva dana, nemoguće je postići maksimalan broj bodova, a u velikoj mjeri određuje budućnost kineskih studenata.

Slab odziv na treći prijemni rok na fakultetima: I budžetska mjesta ostaće prazna

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Iako je ostalo čak 1.971 mjesto nepopunjeno na oba univerziteta u Republici Srpskoj, na treći prijemni rok, koji je danas održan na svim fakultetima, prijavio se samo 121 potencijalni brucoš.

Klupe poluprazne na prijemnim ispitima: Za treći rok ostaće još oko 2.000 mjesta

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Iako se očekivalo da će se nakon drugog upisnog roka broj slobodnih mjesta na Saobraćajnom, Filozofskom, Pedagoškom ili Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF) popuniti, klupe su na prijemnim ispitima u ponedjeljak u ovom roku bile poluprazne.

Za medicinu proširene kvote

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Premda je nakon prvog upisnog roka na fakultetima univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu ostalo slobodno čak 2.663 mjesta za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2017/2018, na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu zbog velike zainteresovanosti došlo je do proširenja lista pojedinih fakulteta.

Prijemi ispit za buduće brucoše u RS: Na tri fakulteta već premašena kvota

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Na Medicinskom fakultetu, Fakultetu bezbjednosnih nauka i Filozofskom fakultetu u Banjaluci juče, prvog dana prijemnog ispita, vladala je najveća želja kod budućih brucoša da ostvare dobre rezultate i da baš oni prođu jer je premašena upisna kvota.

Prijemni ispiti 26. juna na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Prijemni ispiti za upis u prvu godinu sva tri ciklusa studija u akademskoj 2017-2018. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće održan 26. juna.

Najčitanije