Prijetnja

Vulin: Jedini hibrid koji stiže u Crnu Goru iz Srbije je kukuruz

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je danas crnogorskog kolegu da zbog dobrosusjedskih odnosa objasni kakve su to hibridne prijetnje stizale u Crnu Goru iz Srbije.

Državljanin BiH napravio haos u Austriji: "Sve ću vas pobiti"

BEČ - Alkohol i svađa sa komšijom izazvali su veliku akciju bečke policije u austrijskom okrugu Pencing u ponedjeljak naveče, a u glavnoj ulozi našao se 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, portparola policije Harald Soros.

Kina zabrinuta: "Svemirske snage" SAD direktna prijetnja miru

PEKING - Kina je ocijenila da su novoformirane vojne "Svemirske snage" Sjedinjenih Američkih Država "direktna prijetnja miru i bezbjednosti u svemiru".

Optužen da je pijan prijetio graničnom policajcu

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Draška Trivunića (37) jer je pod dejstvom alkohola prijetio pripadniku Granične policije BiH A.S. prilikom kontrole na Graničnom prelazu Karakaj.

Stric prijetio nećaki da će joj ubiti brata pa je silovao

ZAGREB - Muškarac u kući svog brata u mjestu u centralnoj Hrvatskoj u desetak dana tri puta je silovao djevojčicu. On je tri puta tokom noći dolazio u sobu u kojoj je spavala sa sestrom. Za ova zlodjela nepravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i 10 mjeseci.

Prijetnje bombom u 35 tržnih centara i 30 medicinskih ustanova

SANKT PETERBURG - Oko 30 tržnih centara i 35 medicinskih ustanova u Sankt Peterburgu primilo je anonimne prijetnje o podmetnutim bombama, izjavio je za Tass izvor iz hitne službe.

Sjekirom razbio auto, napao ženu pa komšiji prijetio pištoljem

SARAJEVO - U sarajevskom naselju Boljakov Potok dogodio se incident u kojem je muškarac prvo sjekirom oštetio automobil, napao žensku osobu, a potom komšiji prijetio vatrenim oružjem.

Alžirac prijeti Srbima i Francuzima: Treba vam svima isjeći glave

BEOGRAD - Pavle Bihali, lider pokreta Levijatan, objavio je na Twitteru nalogu snimak za koji tvrdi da je dobio iz Francuske, a u kom jedan mladi Alžirac brutalno prijeti srpskom i francuskom narodu.

Incident u Sarajevu: Roditelj prijetio pištoljem doktoru na KCUS

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu roditelj bolesnog djeteta na Pedijatriji je pištoljem prijetio šefu Klinike za pedijatriju, prenose federalni mediji.

Radikalizovani zatvorenici prijetnja Evropi

BRISEL - Hiljade zatvorenika, koji će nakon odslužene kazne biti oslobođeni iz evropskih zatvora, predstavljaju potencijalnu prijetnju po bezbjednost, jer postoji mogućnost da su radikalizovani, izjavio je evropski komesar za bezbjednosna pitanja Džulijan King.

Najčitanije