Prijetnje

Prijetnje novinarima portala Žurnal, udruženja zahtijevaju istragu

SARAJEVO - Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima uputili su javni zahtjev MUP-u Kantona Sarajevo, državnoj sigurnosnoj agenciji SIPA i nadležnom tužilaštvu za provođenje hitne i efikasne istrage o prijetnjama upućenim novinarima portala Žurnal, a nakon serije tekstova o mogućim kriminalnim radnjama povezanim s pranjem novca i narko dilerima.

Uhapšen Milićanin, nožem prijetio ženskoj osobi

ZVORNIK - U Milićima je uhapšen V.M. zbog sumnje da je u ugostiteljskom objektu u ovom gradu prijetio ženskoj osobi uz upotrebu noža, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Prijetnje smrću političarima na istoku Njemačke

BERLIN - U njemačkoj saveznoj pokrajini Tiringiji su uoči lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju učestale prijetnje smrću istaknutim političarima.

Šehovac: Tužilaštvo može dati informaciju o slučaju prijetnji Jugoviću

ISTOČNO SARAJEVO - Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je Srni da Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu može dati informaciju u kojoj fazi je istraga o slučaju prijetećih SMS poruka koje je dobijao načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Jugović traži da se objave saznanja o prijetećim porukama koje je dobijao

PALE - Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je danas da je zatražio od Policijske uprave Istočno Sarajevo da javnosti predoči sva zvanična saznanja o slučaju prijetećih SMS poruka koje je dobijao i saopšti u kojoj je fazi njihovo rasvjetljavanje.

Optužena za prijetnje Vučićevoj djeci se kaje

BEOGRAD - Šapčanka Aleksandra Janković Aranitović (49), optužena, jer je 24. jula putem Twittera uputila prijetnje djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavila je danas na početku suđenja da se "mnogo kaje" i da nije imala namjeru da ugrozi ničiju bezbjednost, naročito ne predsjednika i njegove djece.

Sud u Briselu odlučuje o prijetnjama Stevandiću

BANJALUKA - Pred belgijskim pravosuđem u toku je postupak protiv Ibrahima Tuhčića iz BiH zbog prijetnji koje je putem društvenih mreža uputio lideru Ujedinjene Srpske Nenadu Stevandiću i članovima njegove porodice.

Đokić ostaje u pritvoru zbog prijetnji sudiji

BANJALUKA - Draženu Đokiću iz Brčkog, koji je sredinom prošlog mjeseca uhapšen i pritvoren zbog prijetnji banjalučkom sudiji Olgi Pantić, Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor.

Prijeteći grafiti i plakati na ulazu u Pupovčevo rodno selo

ZAGREB - Preko table s imenom sela Ceranje Donje nepoznate osobe napisale su grafit "Ubi Srbina" i zalijepile plakat sa fotografijom predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorada Pupovca, kojeg su nazvali "velikosrpskim ludakom koji teroriše cijelu Hrvatsku".

Sveštenik iz Mostara: Srbima upućene ozbiljne prijetnje

MOSTAR - Sveštenik iz Blagaja kod Mostara Branimir Borovčanin rekao je da je izvjesni Haris Čustović uputio opasne prijetnje mostarskim Srbima koji su juče došli u Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u ovom mjestu da prisustvuju liturgiji i tradicionalnom saboru za Veliku Gospojinu.

Najčitanije