Primirje

Avganistanski talibani počeli napade uprkos primirju

KABUL - Talibanski pobunjenici započeli su napade u okrugu istočnog Avganistana, gdje su lokalne starješine postigle jednomjesečni prekid vatre, uništavajući time nade u privremeno primirje, saopštili su danas zvaničnici.

Izrael glasao za prekid vatre s Hamasom

TEL AVIV - Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua potvrdio je da je bezbjednosni kabinet te države jednoglasno odobrio prekid vatre u pojasu Gaze.

Primirje: Putin otkrio na šta su se Jermeni i Azeri obavezali

MOSKVA - Od danas je na snagu stupilo primirje između Jermenije i Azerbejdžana, zemalja koje su od 27. septembra vodile krvavi rat oko Nagorno-Karabaha, a predsjednik Rusije Vladimir Putin je saopštio na šta su se obje strane obavezale.

Jerevan i Baku postigli dogovor o primirju od 18. oktobra

Jermenija i Azerbejdžan odlučili su da objave primirje od ponoći 18. oktobra, saopštilo je jermensko Ministarstvo spoljnih poslova.

Koalicija u Jemenu proglasila primirje

RIJAD - Vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom u Jemenu proglasila je primirje u Jemenu koje će na snagu stupiti sutra u 12.00 časova i trajaće dvije sedmice, javila je saudijska novinska agencija SPA.

Kurdski borci spremni na primirje zbog virusa korona

DAMASK - Kurdske jedinice koje sačinjavaju Sirijske demokratske snage (SDF) saglasile su se da se uspostavi primirje u Siriji kako bi se svi napori usmjerili ka borbi protiv pandemije virusa korona.

Stupilo na snagu primirje u Idlibu

ANKARA, MOSKVA - Na području linije kontakta u zoni deeskalacije u sirijskom Idlibu zaustavljene su sve vojne aktivnosti, odnosno na snagu je stupilo primirje, u skladu sa dogovorom koji je postignut u Moskvi na sastanku predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana i Rusije Vladimira Putina.

Za sudbinu Libije presudna odluka generala Haftara

Postignut je određeni napredak na pregovorima o Libiji u Moskvi, rekao je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za štampu sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom. Sporazum o prekidu vatre je potpisao predsjednik Vlade nacionalnog jedinstva Fajez Saradž, dok će se očekuje odluka generala Halife Haftara.

Sirija pristala na primirje

DAMASK --Vlada Sirije je saopštila da je pristala na uslovno primirje u pobunjeničkom uporištu na sjeverozapadu zemlje koje će večeras stupiti na snagu.

Najčitanije