Princ Filip

Testament princa Filipa ostaće tajna 90 godina

Testament princa Filipa, vojvode od Edinburga, ostaće tajna najmanje 90 godina radi zaštite "dostojanstva i položaja" kraljice, odlučio je sud.

Britanci predstavili kovanicu s likom princa Filipa

LONDON - Ministarstvo finansija Velike Britanije predstavilo je danas novu, specijalnu kovanicu od pet funti, u čast nedavno preminulog princa Filipa, supruga britanske kraljice Elizabete Druge.

Vilijam i Hari razdvojeni na djedovoj sahrani

Osoblje zaduženo za protokol na sahrani princa Filipa uspjelo je da nađe solomonsko rješenje kako prinčevi Vilijam i Hari ne bi stajali rame uz rame iza djedovog kovčega. Dva brata će razdvojiti najstariji vojvodin unuk, Piter Filips, sin princeze Ane.

Kraljica objavila najdražu fotografiju s pokojnim suprugom

Uoči sahrane princa Filipa, britanska kraljica Elizabeta II podijelila je s javnošću jednu od svojih najdražih fotografija sa suprugom s kojim je bila u braku 73 godine.

Poznato ko prati kovčeg princa Filipa i kako će izgledati sahrana

Četvoro djece preminulog supruga britanske kraljice Elizabete Druge, vojvode od Edinburga Filipa, naći će se u pratnji kovčega na njegovoj sutrašnjoj sahrani.

Letjele varnice zbog uniforme koju princ Endru želi na očevoj sahrani

Nakon što je princ Endru obavijestio svoju majku, britansku kraljicu Elizabetu Drugu, da na sahrani svoga oca princa Filipa želi da se pojavi u admiralskoj uniformi, u Bakingamskoj palati poletjele su varnice, a kraljica je primorana da odlučuje koju oficirsku uniformu on smije da nosi.

Princ Filip doživio stotu, nikada nije kršio dnevnu rutinu

Princ Filip je zdrav doživio duboku starost zahvaljujući redovnom životu, a mnogi misle da je doručak bio ključan.

Elizabeta II o smrti princa Filipa: Ogromna praznina

Britanska kraljica Elizabeta II izjavila je da je smrt njenog supruga princa Filipa, vojvode od Edinburga, ostavila "ogromnu prazninu".

Britanci odaju poštu princu Filipu, cvijeće ispred palate

LONDON - Ožalošćeni Britanci od jutros ostavljaju cvijeće ispred Bakingemske palate u Londonu na kojoj su državne zastave na pola koplja zbog smrti princa Filipa, vojvode od Edinburga i supruga britanske kraljice Elizabete II.

Počasni plotuni povodom smrti princa Filipa

Počasni plotuni biće ispaljeni danas širom Ujedinjenog Kraljevstva povodom smrti princa Filipa, supruga britanske kraljice Elizabete Druge.

Najčitanije