Princeza Dajana

Ona će glumiti princezu Dajanu

Mlada i široj javnosti nepoznata glumica Ema Korin igraće princezu Dajanu u seriji "Kruna" (The Crown).

Ovako je princeza Dajana saznala za najveću izdaju u životu

Godine 1996., princeza Dajana i princ Čarls su se razveli nakon 15 godina braka. Bez sumnje, jedan od glavnih razloga je to što se Dajana, kako je jednom kazala, osjećala "kao treća osoba u braku".

Preminuo bivši ljubavnik princeze Dajane

Trgovac umjetninama Oliver Hoare preminuo je u 73. godini u Francuskoj nakon duge i teške borbe s rakom, piše britanski The Sun. Hoare je bio prijatelj princa Čarlsa (69), a on i princeza Dajana su navodno započeli aferu u martu 1992. kada je njen otac Erl Spenser preminuo.

Lični frizer princeze Dajane otkrio tajnu njene frizure

Princeza Dajana ostala je upamćena kao princeza velikog srca, ali i kao jedna od žena s najboljim stilom 20. vijeka. Njena frizura bila je jedna od popularnijih osamdesetih i devedesetih godina, a njen frizer otkrio je tajne koje stoje iza savršene kratke kose koju je nosila.

Tajni snimci princeze Dajane: Osjećala sam se kao jagnje koje ide na klanje

Desetak dana poslije kraljevskog vjenčanja princa Harija i Megan Markl još uvijek se sabiraju utisci sa ceremonije. I svi se, uglavnom, slažu da vjenčanje nije bilo nimalo slično onom iz 1981. godine, kada su se vjenčali princ Čarls i lajdi Dajana Spenser.

Princeza Dajana i dalje glavna tema kraljevske porodice

Posljednjih nekoliko dana sve oči svijeta uprte su u britanski dvor i fotografije sa vjenčanja princa Harija i Megan Markl. Kada se priča i piše o kraljevskoj porodici, nemoguće je da se ne spomene princeza Dajana i njen brak s princom Čarlsom.

Šokantan Trampov intervju: Prije nego što bih spavao s njom Ledi Di bih poslao ljekaru

Američki predsjednik Donald Tramp još jednom je šokirao javnost svojim vulgarnim rječnikom, ovaj put otkrivši svoje fantazije o seksualnom odnosu sa princezom Dajanom, uz uslov da je prije odnosa prvo 'pregleda' ljekar.

MI6 planirao ubistvo Miloševića, plan primjenjen na princezu Dajanu

LONDON - Bivši pripadnik MI 6 Ričard Tomlinson tvrdi da je Slobodan Milošević bio meta te britanske obavještajne službe koja je za to razradila poseban plan.

Obilježava se 20 godina od smrti princeze Dajane

LONDON - Velika Britanija danas obilježava 20. godina od tragične smrti princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći u Parizu, a u Londonu su njeni poštovaoci počeli da polažu cvijeće, fotografije i lične poruke ispred kapije Kensingtonske palate.

Sve tužne ljubavi princeze Dajane: Od ragbiste, preko tjelohranitelja do Kenedija?

Princ Čarls je oduvijek volio Kamilu, a Dajanom se oženio na nagovor majke. Kamila je katolkinja, a po tradiciji bi prinčeva supruga bi trebalo da bude protestantkinja.

Najčitanije