Princeza Dajana

Zanimljiv detalj na svim zvaničnim fotografijama Dajane i Čarlsa

Britanska kraljevska porodica poznata je po tome da kontroliše svaki detalj u životima svojih članova, iako su se, vremenom, neke stvari ipak malo "olabavile".

Princ Vilijam pozdravio istragu o Dajaninom intervjuu

Britanski princ Vilijam pozdravio je nezavisnu istragu o okolnostima u vezi sa intervjuom koji je 1995. godine za Bi-Bi-Si dala njegova majka, princeza Dajana, prenosi AP.

Kristen Stjuart u novom filmu kao princeza Dajana

Glumica Kristen Stjuart igraće britansku princezu Dajanu u novom filmu o pokojnoj pripadnici britanske kraljevske porodice i njenom razvodu od princa Čarlsa.

Princ Čarls otkrio Hariju da nije njegov biološki sin

Iako stranim medijima već neko vrijeme kolaju glasine kako 35-godišnji britanski princ Hari nije sin 71-godišnjeg princa Čarlsa, magazin Glob sada je otišao korak dalje tvrdeći kako je upravo Čarls bio taj koji je sam odlučio Hariju reći kako nije njegov biološki sin.

Dajanino pismo otkriva da je znala šta će se dogoditi s Harijem?

Paul Burel, bivši batler tragično preminule princeze Dajane, objavio je dosad neviđeno pismo u kom je ona otvoreno iskazala bezuslovnu ljubav prema svojim sinovima, prinčevima Hariju i Vilijamu.

Za haljinu princeze Dajane 280.000 dolara

Princeza Dajana nosila je posebno dizajniranu haljinu na večeri u Bijeloj kući, 1985. godine, kada je plesala sa američkim glumcem Džonom Travoltom. Haljinu je za više od 280.000 dolara kupila fondacija koja brine za kraljevske palate.

Mjuzikl o princezi Dajani na Brodveju

​Mjuzikl "Dajana" će sljedeće godine biti postavljen u pozorištu na Brodveju. Priča o tragično preminuloj britanskoj princezi koja je "uzdrmala" kraljevsku porodicu i odlučila se za sopstveni put, zbog čega je postala besmrtna.

Pariz želi da nazove trg po princezi Dajani

PARIZ - Pariska Gradska vjećnica želi da imenuje jedan mali trg po princezi Dajani, a koji se nalazi na mjestu saobraćajne nesreće u kojoj je 1997. godine poginula voljena britanska plemkinja, izjavio je danas jedan zvaničnik.

Ona će glumiti princezu Dajanu

Mlada i široj javnosti nepoznata glumica Ema Korin igraće princezu Dajanu u seriji "Kruna" (The Crown).

Ovako je princeza Dajana saznala za najveću izdaju u životu

Godine 1996., princeza Dajana i princ Čarls su se razveli nakon 15 godina braka. Bez sumnje, jedan od glavnih razloga je to što se Dajana, kako je jednom kazala, osjećala "kao treća osoba u braku".

Najčitanije