Priprema

EU predstavila hitne mjere za pripremu za drugi talas virusa korona

BRISEL - Evropska komisija predstavila je hitne kratkoročne mjere kako bi se EU pripremila i po mogućstvu preduprijedila novo širenje infekcije virusa COVID-19.

Vodič kroz trudnoću za buduće očeve

Razdoblje trudnoće može biti uzbudljivo ne samo za majke već isto toliko i za očeve, stoga je važno da znate šta se sve događa tokom trudnoće kako biste bili spremni na dolazak bebe, ali i pružili podršku ljepšoj polovici tokom fizičkih i emocionalnih promjena.

Kako se svijet priprema za drugi talas COVID-19

Prvi udar virusa korona na sjevernoj Zemljinoj hemisferi je izdržan, uz zastrašujuće brojke o masovnosti obolijevanja i žrtvama, zbog čega se, uz upozorenja stručnjaka, mnoge zemlje pripremaju za takozvani drugi talas COVID-19, koji se očekuje na jesen.

Sočan, mekan i lagan: Kolač od samo tri sastojka

Koliko jaja, toliko ide i brašna i šećera, jednostavna je formula za kolač koji se pravi bez praška za pecivo zbog čega je potrebno nešto više strpljenja kako bi se miješanjem napravili mjehurići zraka u tijestu.

Mislite da znate napraviti jaja?

Priprema jaja na bilo koji način vjerovatno zvuči kao najlakše što u kuhinji možete napraviti, ali većina bi se iznenadila da zna koliko čestih greški ljudi ponavljaju, a zbog kojih im jaja nikad ne ispadnu kako bi htjeli.

Profesionalni kuvar otkrio najveće greške kod pripreme mesa

Profesionalni kuvar Adam Liaw, pobjednik drugog serijala MasterChef Australia, ukazao je na najčešće greške koje se prave u kuhinji, pozivajući svoje pratioce na Twitteru da se slobodno ne slože s njim, ali ističući da su njegove tvrdnje tačne.

Napravite ledeni čaj koji pobjeđuje stres i upale u tijelu

Kako ne bismo samo "ispirali" tijelo običnom vodom koju ovih dana pijemo u znatnim količinama, s vremena na vrijeme priuštite sebi neki od domaćih pripravaka koji su ne samo ukusni, već i ljekoviti.

Domaća krema od četiri sastojka postala hit među ženama

Domaća krema za lice se bazira na prirodnim sastojcima, zbog čega je pogodna za sve tipove kože.

Najčitanije