Priroda

Dezodoransi iz kuhinje

Ako želite da korisite provjerenu kozmetiku, zasučite rukave i napravite sami prirodna sredstva za njegu.

Kopriva, čudotvorni korov: Od lijeka do tkanine

Proljeće je došlo, a cvijeće i drveće kiti se krunama mladih pupoljaka. Sama šetnja bila bi dovoljna za još jedno punjenje baterija, ali ustreptale livade nude mnogo više od toga.

Sarajke stvaraju umjetnička djela oslikana bojama ljubavi i sreće

Ukoliko čuješ glas u sebi koji ti kaže da ne možeš slikati, onda slikaj kako znaš i umiješ, jer taj glas će biti utišan, kazivao je Vinsent van Gog, jedan od najcjenjenijih svjetskih umjetnika, o slikarstvu, koje se definiše kao umjetnički izraz ideja i emocija sa određenim estetskim kvalitetima u likovnom jeziku.

Misteriozno kamenje koje se kreće Dolinom smrti

U američkom nacionalnom parku zloslutnog imena Dolina smrti nema mnogo tragova života, tome svjedoče i nazivi kao što su Pogrebna planina, Prolaz mrtvaca, Kanjon suvih kostiju... Međutim, na tom mjestu se nalazi neobična staza za trkanje.

Planinarski dom na planini Mulež stavljen pod krov

SANSKI MOST- Planinarski dom na planini Mulež, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, stavljen je proteklog vikenda pod krov, a u Sportsko planinarskom društvu „Mulež“ , koje je realizator ovog projekta, ističu kako je njegova realizacija nastavljena i u teškim okolnostima uslijed pandemije virusa korona.

Kusturica: Stati na put uništavanju prirode

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da se mora stati na put uništavanju prirode.

Kako ostati smiren kada u šumi sretnete radoznalog medvjeda

Grupa planinara u Meksiku uspela je da ostane toliko smirena da je čak snimila i selfi sa radoznalim medvedom koji im je prišao na šumskoj stazi.

Opasni otpad u BiH

Industrijski i opasni otpad u Bosni i Hercegovini uglavnom se skladišti nezakonito i mimo svih pravila koja važe u normalnim zemljama i razvijenom svijetu.

Napravite prirodni antibiotik za borbu protiv sezonskih bolesti

​Tokom zimskog perioda naš imunitet slabi i postaje manje otporan na viruse i bakterije. Stoga žilu kucavicu zdravog organizma valja očvrsnuti i pripremiti na sezonu prehlada i gripe, u čemu najbolje pomažu prirodni saveznici zdravlja.

Prirodni gas za bolje poslovanje i očuvanje prirode

​BROD - Na teritoriji Rafinerije nafte Brod počela je izgradnja gasnog cjevovoda dužine 1.850 metara, čime je pokrenuta druga faza projekta gasifikacije, a završni radovi na montaži cjevovoda u krugu preduzeća planirani su do kraja godine, saopšteno je iz "Optima grupe".

Najčitanije