Prirodno

Dodir prirode na koži po recepturi magistra farmacije

Čarobnjacima, zanesenjacima ili narodski rečeno alhemičarima iz srednjeg vijeka cilj je bio da naprave Veliko djelo, tj. Magnum opus. Veliko djelo je podrazumijevalo da alhemičar stvori kamen mudrosti, čudesan eliksir koji liječi sve bolesti i čini vas besmrtnim i kojim se bazični metali mogu pretvoriti u plemenite, najćešće olovo u zlato.

Prirodni lijek koji garantovano topi bubrežni kamenac

Bubrežni kamenac se manifestuje stvaranjem malih i tvrdih naslaga u bubrezima, koje su građene od mineralnih i kiselih soli. Pojavljuje se kao posljedica velikog broja uzroka među kojima su i infekcije urinarnog trakta.

Riješite se masne kose uz ove trikove

Nekima se kosa masti povremeno, najčešće jer su čekali s pranjem kose koji dan duže no što treba, dok je drugima to svakodnevan problem koji najčešće nastaje zbog hormona i pretjeranog lučenja sebuma.

Pobijedite herpes na usni prirodnim putem

Herpes je virusna infekcija koja se manifestuje u obliku malih crvenih kvržica, napunjenih vodom.

Napravite svoj prirodni kompost

Kompostiranje je stara prirodna metoda kojom ćete pretvoriti organske ostatke u plodni humus. Kompost nastaje od ostataka voća, povrća, čaja, kave itd.

Prirodnim sredstvima do čistog doma

Naše su bake svoje domove održavale čistim i mirisnim uprkos činjenici da nisu koristile moderna hemijska sredstva. Upotrebom uobičajenih sastojaka koje svako ima kod kuće, možete sami napraviti bezopasna i učinkovita sredstva za čišćenje.

Ofarbajte kosu prirodnim pripravcima

Svaka kosa zapravo počinje kao bijela, a zatim se oboji prirodnim pigmentom zvanim melanin. Kako vaša kosa raste, melanociti, stanice koje proizvode melanin, prenose pigment na svaki pojedinačni folikul dlake i tako neprimjetno boje svaki dio vaše kose.

Banjalučki profesori napravili platformu za praćenje usjeva bez izlaska na njivu

BANJALUKA - Poljoprivrednici koji se registruju na onlajn platformu "Etfarm" mogu da prate stanje svojih plodova iz udobnosti vlastitog doma, a oni koji je već koriste kažu da tako prate i vremensku prognozu i ostalo što je bitno za rad na njivi.

Pri kraju sanacija zgrade PMF-a: Duplo manja potrošnja energenata

BANJALUKA - Rekonstrukcija zgrade Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci mogla bi biti gotova za mjeseca dana ako to vremenski uslovi dozvole, kazao je Goran Trbić, dekan PMF-a.

Najčitanije