Prisluškivanje

Plenković: Ivan Tolj nije nastupao u ime Vlade Hrvatske

BRISEL - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao u Briselu da nema informacija o navodnoj aferi prisluškivanja u kojoj Slovenija proziva Hrvatsku da je špijunirala Slovence u procesu arbitraže osim onih u opštoj javnosti te istakao da treba voditi računa da su u Sloveniji održavaju izbori.

Evropska komisija bez komentara na slovenačke optužbe o prisluškivanju

BRISEL - Evropska komisija je odbila da komentariše pisanja slovenačkih medija da je hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) navodno prisluškivala slovenačke zvaničnike.

Putina nije moguće prisluškivati

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin za 19 godina državničkog mandata nikada nije prisluškivan, za šta postoje jednostavni razlozi - ne koristi pametni telefon, nema ga na internetu, dok su njegovi radni razgovori posebno šifrovani.

Direktor škole prisluškivao profesore?

ARANĐELOVAC - Na osnovu anonimne dojave, policija u Aranđelovcu pronašla je prislušne uređaje u Muzičkoj školi "Petar Ilić".

Ivanić: Neka Dodik pokaže dokaze o prisluškivanju

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pozvao je predsjednika RS Milorada Dodika ili bilo koga drugog da iznese dokaze o navodnom prisluškivanju Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića od strane OBA.

Mektić: Direktor OBA kaže da nema prisluškivanja

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da je o navodima da Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) prisluškuje visoke zvaničnike Republike Srpske i Srbije razgovarao sa direktorom ove agencije Osmanom Mehmedagićem, koji je odbacio ove navode.

Kako da znate da li neko prisluškuje vaš telefon?

Ukoliko sumnjate da neko prisluškuje vaš telefon, donosimo vam nekoliko načina pomoću kojih možete to provjeriti.

Tramp: Da se ispita da li je FBI špijunirao moju kampanju

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp poručio je danas da će, već sutra, tražiti da Ministarstvo pravde ispita da li su FBI ili Ministarstvo špijunirali njegovu predsjedničku kampanju u političke svrhe i da li su bilo kakvi zahtjevi za to došli iz administracije njegovog prethodnika Baraka Obame.

Tadićeva i Jukićeva bile ilegalno prisluškivane?

SARAJEVO - Glavni tužilac BiH Gordana Tadić i potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić su, najvjerovatnije, ipak, bile ilegalno prisluškivane.

Operacija Kremlin: Američka obavještajna služba pokušava da „pročita“ Putina

MOSKVA - Nacionalna obavještajna služba SAD će možda dobiti nalog da pripremi izvještaj „o mogućim namjerama i političkim zadacima Vladimira Putina“. Zakon pod nazivom Kremlin na razmatranje u Kongresu SAD podnio je demokrata Radža Krišnamurti.

Najčitanije