Prisluškivanje

Novinari traže istragu zbog prisluškivanja, OBA i Tužilaštvo nijemi

BANJALUKA, SARAJEVO - Novinari u BiH zatražili su hitnu istragu nakon što je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izjavio da Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH prisluškuje pojedine medije u regionu te naveo i protokolarni broj naredbe koja se na to odnosi.

Novinari iz regiona zabrinuti zbog mogućeg prisluškivanja

BEOGRAD - Savez novinara Srbije i Crne Gore traži da sudska vlast u BiH hitno saopšti da li je, ko i zašto izdao nalog Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH /OBA/ za prisluškivanje medija, među kojima je jedan iz Hrvatske, dva iz Srbije i četiri iz BiH.

Savjet za štampu BiH zahtijeva hitnu istragu o prisluškivanju medija

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za štampu i online medije u BiH izražava veliku zabrinutost zbog jučerašnjih navoda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da Obavještajno-bezbjednosna agencija, OBA, prati i prisluškuje veliki broj medija, saopšteno je iz Savjeta za štampu i onlinje medije u BiH.

Borba: "Mi-6" prisluškuje poslanike, profesore i vladike

PODGORICA - Britanska obavještajna služba "Mi-6" već pola godine u Crnoj Gori prati i prisluškuje poslanike, univerzitetske profesore i vodeće ljude Mitropolije crnogorsko-primorske, a pod prismotrom je 50 osoba, saznaje portal podgoričke "Borbe".

Plenković: Ivan Tolj nije nastupao u ime Vlade Hrvatske

BRISEL - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao u Briselu da nema informacija o navodnoj aferi prisluškivanja u kojoj Slovenija proziva Hrvatsku da je špijunirala Slovence u procesu arbitraže osim onih u opštoj javnosti te istakao da treba voditi računa da su u Sloveniji održavaju izbori.

Evropska komisija bez komentara na slovenačke optužbe o prisluškivanju

BRISEL - Evropska komisija je odbila da komentariše pisanja slovenačkih medija da je hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) navodno prisluškivala slovenačke zvaničnike.

Putina nije moguće prisluškivati

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin za 19 godina državničkog mandata nikada nije prisluškivan, za šta postoje jednostavni razlozi - ne koristi pametni telefon, nema ga na internetu, dok su njegovi radni razgovori posebno šifrovani.

Direktor škole prisluškivao profesore?

ARANĐELOVAC - Na osnovu anonimne dojave, policija u Aranđelovcu pronašla je prislušne uređaje u Muzičkoj školi "Petar Ilić".

Ivanić: Neka Dodik pokaže dokaze o prisluškivanju

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pozvao je predsjednika RS Milorada Dodika ili bilo koga drugog da iznese dokaze o navodnom prisluškivanju Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića od strane OBA.

Mektić: Direktor OBA kaže da nema prisluškivanja

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da je o navodima da Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) prisluškuje visoke zvaničnike Republike Srpske i Srbije razgovarao sa direktorom ove agencije Osmanom Mehmedagićem, koji je odbacio ove navode.

Najčitanije