Pritisak

Kako da provjerite pritisak u gumama bez da idete na pumpu?

Redovno provjeravanje pritiska u gumama je veoma važno, ne samo da će vam pomoći da imate glatku vožnju, već će i pozitivno uticati na potrošnju goriva i tako vam sačuvati novac.

Nestašica lijekova za visok krvni pritisak

BANJALUKA - U apotekama je gotovo nemoguće pronaći lijekove kordipin i nifelat, koje koriste pacijenti s visokim krvnim pritiskom.

Snizite pritisak hranom

Imate visok pritisak, a želite da ga snizite prirodnim putem, a ne samo medikamentima?

Najčešće zablude o visokom pritisku

Ako je vama ili nekome u vašoj porodici dijagnostikovan visoki krvni pritisak, važno je da znate razlikovati činjenice od mitova o ovom čestom i ozbiljnom zdravstvenom stanju.

Samo jedan muškarac u Doboju mjerio očni pritisak u besplatnoj akciji

DOBOJ - Samo jedan muškarac sakupio je hrabrost i došao na besplatno mjerenje očnog pritiska, koje je organizovano u Službi oftalmologije dobojskog Doma zdravlja, pa su ambulantu napunile žene.

Besplatno mjerenje očnog pritiska 14. marta u UKC RS

BANJALUKA - Klinika za očne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i Udruženje oftalmologa će u periodu od 11. do 17. marta obilježiti Svjetsku nedjelju borbe protiv glaukoma i na taj način podići svijest građana o ovom veoma čestom oftalmološkom oboljenju.

Može li borovnica da snizi krvni pritisak?

​Naučnici sa Kraljevskog koledža u Londonu analizirali su zdravlje 40 zdravih volontera, provjeravali im krv i urin, kao i krvni pritisak i to koliko im dobro arterije funkcionišu.

Jelovnik koji pomaže da pritisak ne pada

Nizak krvni pritisak može da se reguliše uz pomoć dijete i pravilne ishrane, tvrde nutricionisti. Za nizak pritisak se ne propisuju lijekovi, pa je zato izmjena režima ishrane dobro rješenje. Ovakva dijeta bi trebalo da otkloni i neprijatnosti kao što su nedostatak energije, pospanost, vrtoglavica, slabost, mućenje vida, teško disanje i teško kretanje.

Na koliko bara duvati gume?

U pravilu se brojke kreću oko 1,9 do 2,1 za zadnje gume odnosno 2,1 do 2,3 bara za prednje gume.

Niži krvni pritisak za oštriji um

Niži krvni pritisak može da smanji rizik od umanjenja mentalnih sposobnosti, što često dovodi do Alchajmerove bolesti.

Najčitanije