Pritvor

Predložen pritvor policajcima uhapšenim u Kalesiji

TUZLA - Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) u petak je Opštinskom sudu u Tuzli predložio određivanje jednomjesečnog pritvora za policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova TK koji su uhapšeni u akciji u Kalesiji u četvrtak.

Produžen pritvor konobarici osumnjičenoj za ubistvo gazde

TRAVNIK - Četrdesetjednogodišnjoj Sanji Đonlić iz Travnika, koja je uhapšena prije mjesec dana, zbog sumnje da je u kafiću "Astor" u travničkom naselju Kalibunar, ubila 58-godišnjeg vlasnika tog objekta Husu Tahirovića, produžen je pritvor za još dva mjeseca.

Određen pritvor osumnjičenim za krijumčarenje 120 kilograma skanka

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu odredio je pritvor Aldinu Gaštanu iz Blagaja, Vladi Juriću iz Mostara i Ivanu Cvijanoviću iz Kiseljaka koji su uhapšeni u akciji "Sedlo" zbog sumnje za krijumčarenje 120 kilograma skanka.

Zatražen jednomjesečni pritvor za profesora iz Tuzle

TUZLA - Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla dostavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Fuada Isabegovića (50), profesora Engleskog jezika u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaja ubistva.

Kemalu Trnčiću određen jednomjesečni pritvor

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću iz Prijepolja nakon pucnjave koja se u subotu dogodila u sarajevskom naselju Otes, gdje je jedno lice pronađeno mrtvo.

Produžen pritvor trojici Srba za ubistvo Olivera Ivanovića

PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor trojici Srba osumnjičenih da su umiješani u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Žanu Teodoroviću određen jednomjesečni pritvor

TUZLA - Tuzlanski Opštinski sud odredio je jednomjesečni pritvor Žanu Teodoroviću /40/ iz Tuzle zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja, sprečavanje službene osobe u vršenju radnje i nasilničko ponašanje.

Predložen pritvor za inspektora SIPA uhapšenog u Banjaluci

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za inspektora SIPA Darka Marčetića koji je uhapšen u petak u Banjaluci.

Produžen pritvor Marku Čoliću

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor za mjesec dana Marku Čoliću (31) koji je osumnjičen za pokušaj ubistva banjalučkog novinara Vladimira Kovačevića.

Prijedlog za pritvor zbog krijumčarenja 200 kilograma droge

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputiće prijedlog za određivanje pritvora četvorici državljana Crne Gore osumnjičenim za krijumčarenje oko 200 kilograma skanka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Najčitanije