Privreda

Predstavljanje njemačkih organizacija i firmi sutra u Banjaluci

BANJALUKA - Predstavništvo njemačke privrede u BiH uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH sutra u Banjaluci organizuje manifestaciju pod nazivom "Njemačka u Bosni i Hercegovini".

Lista najuspješnijih kompanija u FBiH: Tri milijardera predvode listu

SARAJEVO - Prvi put tri kompanije iz Federacije BiH ostvarile su prihode veće od milijardu maraka, a na čelu liste nalazi se "Holdina", objavila je bonitetna agencija LRC.

Privredni rast Kine stabilan

PEKING - Privredni rast Kine u prvom kvartalu ove godine bio je stabilan na nivou od 6,4 odsto, uprkos predviđanjima da će biti nastavljeno njegovo usporenje, pokazuju zvanični podaci.

Radojičić: Za nazive firmi oba pisma ravnopravna

BANJALUKA - Privrednici u Banjaluci mogu birati da li će nazive firmi pisati ćirilicom ili latinicom jer je Ustavom Republike Srpske definisano da su oba ova pisma ravnopravna, izjavio je Srni gradonačelnik Igor Radojičić.

Problemi stočara sa uzgojem teladi

PRNJAVOR - Mnogi stočari imaju problema sa uzgojem teladi i mladih junica, a to je od presudne važnosti za kvalitet krava i što dužu laktaciju, rekao je danas u Prnjavoru Milovan Ćućić iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Višković pozvao privrednike da investiraju u Srpsku

BEOGRAD - Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je danas privrednike iz Srbije da investiraju u Srpsku i istakao da je Vlada spremna da im omogućiti niz pogodnosti.

Hrvatska privreda usporila rast u 2018. godini

​ZAGREB - Bruto domaći proizvod (BDP) Hrvatske je porastao u četvrtom kvartalu 2018. godine za 2,3 posto u odnosu na isti period godinu dana ranije, prema prvoj proceni Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljenoj danas.

Za deset godina 2,2 miliona KM podsticaja privredi

PRIJEDOR - Iz budžeta grada Prijedora u posljednjih deset godina izdvojeno je više od 2,2 miliona KM podsticaja privredi kroz šest programa za koje Gradska uprava korisnike bira putem javnih poziva, podaci su gradskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu.

Japanska privreda usporila, taoci SAD i Kine

TOKIO -- Proizvodna aktivnost u Japanu pala je u februaru prvi put u poslhednje dvije i po godine.

Uprkos sankcijama ruska ekonomija bilježi rekorde

MOSKVA - Ruska ekonomija je u 2018. godini ostvarila najveću stopu rasta u posljednjih šest godina, nadmašivši procjene analitičara koje je anketirala agencija "Blumberg".

Najčitanije