Privreda

Trebinjski potencijali mame austrijske privrednike

TREBINJE- Trebinjski turistički i energetski potencijali imaju ozbiljne šanse za austrijsko tržište i saradnju sa Austrijom, a ambasadorka ove zemlje u BiH Urlike Hartman će ono sa čime raspolaže ovaj grad predočiti u njihovoj komori privrednika.

Privrednici iz Srpske na sajmu u Novom Sadu

BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH organizovaće nastup domaćih privrednika na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji će biti otvoren sutra.

Vidović: Oporavila se privreda i ide uzlaznom putanjom

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da se privreda u Srpskoj oporavila što je vidljivo iz rebalansa republičkog budžeta od četiri milijarde i 16 miliona KM.

Novac zarađen vani uložio u fabriku sokova

SANSKI MOST - U naselju Husimovci, nadomak Sanskog Mosta, otvorena je fabrika za proizvodnju gaziranih sokova "Emina", a investitor je Sead Karajković, koji je kapital zarađen u inostranstvu uložio u pokretanje ovog projekta.

Grad Banjaluka daće 1,2 miliona KM za podršku privrednicima

BANJALUKA - Grad Banjaluka raspisao je javni poziv za dodjelu subvencija poslovnim subjektima pogođenim krizom izazvanom virusom korona, kojima je u 2021. godini bio zabranjen ili ograničen rad.

Ministarka privrede Austrije: Novo zaključavanje bila bi katastrofa po privredu

BEČ - Ministarka privrede Austrije Margarete Šrambek izijavila je danas da bi dalje epidemiološko zaključavanje bila katastrofa za privredu i da do toga ne smije doći.

Dnevnice rastu zbog sve manjeg broja majstora

BANJALUKA - Dnevnice zanatskih radnika, majstora i radnika u građevini, koje se u RS trenutno kreću i do 100 KM, će rasti u narednom periodu, a velika potražnja za majstorima i dalje ne jenjava, te se zbog nedostatka domaćih - radna snaga mora uvoziti iz stranih zemalja

Privredna komora poziva: Vakcinacija radnika bitna i sa ekonomske strane

Privredna komora RS pozvala je preduzeća da se prijave za masovnu vakcinaciju kako bi što više radnika primilo vakcinu protiv virusa korona, a ovaj poziv pozdravili su i privrednici smatrajući imunizaciju veoma značajnom.

U kontejnerima zrno nade za bh. privredu

BANJALUKA - Kontejnerski prevoz robe iz Kine poskupio je čak 2,5 puta, što bi dugoročno moglo predstavljati šansu za bh. privredu, u smislu dolaska potencijalnih evropskih investitora u BiH, smatraju stručnjaci.

Vidovićeva: Stanje privrede ohrabruje, dug put do oporavka

BANJALUKA - Dug je put do konačnog oporavka, ali je stanje privrede kojem svjedočimo ohrabrujuće i vraća vjeru i nadu da će se Republika Srpska vratiti na nivo razvoja koji je prethodio pandemiji i prije očekivanog, izjavila je danas Zora Vidović, ministarka finansija Republike Srpske.

Najčitanije