Privreda

Ekonomski rast BiH 3,8 odsto u naredne tri godine

SARAJEVO - U BiH se u naredne tri godine očekuje nastavak ekonomskog rasta sa prosječnim stopama od 3,8 odsto godišnje, navodi se u Informaciji o perspektivama za BiH 2020-2022. godine Direkcije za ekonomsko planiranje (DEP) BiH.

Ekonomski potresi u Njemačkoj odjekuju u BiH

SARAJEVO - Privrednici u BiH, posebno oni izvozno orijentisani, s velikom pažnjom prate privredna kretanja u Njemačkoj, a koja im nikako ne idu u korist.

Njemačka ide prema recesiji? Poslovna klima najgora u posljednjih šest godina

Njemačka poslovna klima u julu je dodatno pogoršana i trenutno je najslabija u zadnjih više od šest godina, pokazalo je u četvrtak istraživanje njemačkog ekonomskog instituta Ifo.

Grčka bh. privrednicima "dalja" od Kine i SAD

​SARAJEVO - Iako su Sarajevo i Atina kopnenim putem udaljeni tek oko hiljadu kilometara, privredna saradnja dvije balkanske zemlje je na niskom nivou.

Nove tehnologije jedini spas za privredu

BANJALUKA - Problem s nedostatkom radne snage u Republici Srpskoj dostigao je svoj vrhunac puno prije nego što su to stručne analize predviđale, a zbog tektonskih poremećaja na tržištu rada poslovna zajednica je pod ogromnim pritiskom.

Privreda u FBiH zaradila tri milijarde

SARAJEVO - Privredna društva u Federaciji BiH su u prošloj godini ostvarila prihode od 49,5 milijardi maraka, što je za 1,5 milijardi KM više nego u 2017. godini, pokazuju podaci Finansijsko-informatičke agencije (FIA).

Predstavljanje njemačkih organizacija i firmi sutra u Banjaluci

BANJALUKA - Predstavništvo njemačke privrede u BiH uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH sutra u Banjaluci organizuje manifestaciju pod nazivom "Njemačka u Bosni i Hercegovini".

Lista najuspješnijih kompanija u FBiH: Tri milijardera predvode listu

SARAJEVO - Prvi put tri kompanije iz Federacije BiH ostvarile su prihode veće od milijardu maraka, a na čelu liste nalazi se "Holdina", objavila je bonitetna agencija LRC.

Privredni rast Kine stabilan

PEKING - Privredni rast Kine u prvom kvartalu ove godine bio je stabilan na nivou od 6,4 odsto, uprkos predviđanjima da će biti nastavljeno njegovo usporenje, pokazuju zvanični podaci.

Radojičić: Za nazive firmi oba pisma ravnopravna

BANJALUKA - Privrednici u Banjaluci mogu birati da li će nazive firmi pisati ćirilicom ili latinicom jer je Ustavom Republike Srpske definisano da su oba ova pisma ravnopravna, izjavio je Srni gradonačelnik Igor Radojičić.

Najčitanije