Privreda

Dvije nove fabrike u Bosanskoj Krupi uskoro otvaraju vrata

BOSANSKA KRUPA - U narednih mjesec i po dana u Bosanskoj Krupi biće otvorene dvije nove fabrike u kojima će se zaposliti značajan broj radnika, izjavio je Armin Halitović, načelnik ove općine.

Program ekonomskih reformi RS: Potrebno umanjenje poreza i doprinosa

BANJALUKA - Visok stepen usaglašenosti o nekoliko ključnih tačaka Programa ekonomskih reformi RS, poput umanjenja poreza i doprinosa, formiranja stalne grupe za ukidanje pojedinih parafiskalnih davanja, kao i reforma obrazovnog sistema prilagođenog potrebama privrede, postignut je između Ministarstva privrede i preduzetništva RS i Privredne komore RS.

Privredni pad Japana 28 odsto gori od prvobitne procjene

Privredni pad Japana u drugom kvartalu 2020. veći je nego što je prvobitno procijenjeno, prema danas objavljenim konačnim pokazateljima.

Slobodne zone nova ekonomska šansa

BANJALUKA - Slobodne zone investitorima, posebno onima s izvozno orijentisanom proizvodnjom, donose brojne poreske i administrativne olakšice, a lokalnim zajednicima rast prihoda i broja zaposlenih.

Tuzlanski kanton nudi Iranu piletinu i koks, Iran njima datule i agrume

TUZLA – Tuzlanski kanton Iranu može ponuditi piletinu, proizvode iz drvne i elektro industrije, te koks. S druge strane, za ovaj kanton zanimljiv je uvoz hurmi, odnosno, agruma i proizvoda od njih koje proizvodi Iran.

"Metalac MBM" tokom epidemije nije otpuštao radnike

DERVENTA - Preduzeće "Metalac MBM" iz Dervente, uprkos epidemiji virusa korona i otežanom poslovanju, nije otpustilo radnike, te je od juna pokrenulo nove poslove i polako povećalo proizvodnju, rekao je direktor i vlasnik ovog preduzeća Slobodan Golub.

Bh. proizvodima olakšava se pristup tržištu EU

BANJALUKA, BRISEL - Evropska komisija predložila je paket mjera kojima bi se olakšala trgovina na evropskom kontinentu i u regionu Mediterana, a u BiH bi mjere, ako budu usvojene, najviše koristi mogle donijeti poljoprivrednicima.

Višković: Nastaviti rad na kreiranju novih mjera podrške privredi

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Privredna komora Srpske važan partner Vladi Srpske, koja je opredijeljena da zajedno s predstavncima ove komore nastavi da radi na kreiranju novih mjera podrške privredi.

Zahuktava se njemačka industrija, sve više narudžbi

Njemačke fabričke narudžbine porasle su u junu, pokazuju današnji zvanični podaci, koji ulivaju nadu da je najveća evropska ekonomija na putu oporavka nakon pada zabilježenog usljed zatvaranja zemlje zbog pandemije korona virusa ranije tokom godine.

Vlada Srbije odobrila drugi paket mjera za privredu

BEOGRAD - Vada Srbije usvojila je danas zaključak o drugom paketu pomoći za privredu, s ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19, vrijedan 66 milijardi dinara.

Najčitanije