Privreda

Njemačka inflacija blago ubrzala u junu

Stopa inflacije u Njemačkoj blago je porasla u junu na godišnjem nivou, prema danas objavljenim preliminarnim statističkim podacima, ali je i dalje ispod cilja Evropske centralne banke. što, po ocjeni Rojtersa, dodatno opravdava paket mjera podsticaja za privredu.

Podstaći privredne aktivnosti u svim oblastima

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da je poslije situacije sa pandemijom virusa korona potrebno intenzivirati privredni život i pokušati podstaći privredne aktivnosti u svim oblastima širom Republike Srpske.

Teksas privremeno obustavio otvaranje privrede

Guverner američke savezne države Teksas Greg Abot rekao je danas da je privremeno obustavljeno postepeno otvaranje privrede zbog nedavnog rasta broja oboljelih od Kovida-19.

Erdoan: Uprkos koroni očekujemo zamah u drugom dijelu godine

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan priznao je danas da zemlja poslednjih nedjelja nailazi na teškoće u borbi protiv pandemije korona virusa, ali da će poštovanje mjera zaštite pomoći da se ekonomija oporavi u drugoj polovini godine.

Domaće firme zbog viza gube poslove u Njemačkoj

SARAJEVO, BANJALUKA - Privrednici u BiH se suočavaju s problemima upućivanja detaširanih radnika u Njemačku, jer nisu u mogućnosti osigurati radne vize, upozoravaju iz entitetskih privrednih komora.

Mafija bi usljed korone mogla pokušati da uđe u privredu

Kriminalne organizacije mogle bi da iskoriste korona virus krizu za dublje prodiranje u evropske privredne mreže, upozoreno je danas na sastanku Europola.

Domaći privrednici vitezovi u doba krize

SARAJEVO - Jaka prehrambena i farmaceutska industrija te jak elektroenergetski sektor temelj su za dobar privredni i ekonomski razvoj jedne zemlje, a to je najbolje pokazala pandemija virusa korona, s kojom je suočen cijeli svijet ove godine. Ovo je jedna od teza sa današnjeg predstavljanja strateških smjernica inicijative za jačanje domaće proizvodnje i stvaranje samoodržive ekonomije BiH, a pod motom "Mi to možemo".

Moravjecki: Bogate članice treba da plate više

LEDNICE - Bogatije članice EU treba da uplate više novca u budžet Unije tokom ekonomskog oporavka od pandemije virusa korona, rekao je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki.

OECD predviđa pad slovenačke privrede od 7,8 odsto

Slovenački bruto domaći proizvod (BDP) bi ove godine, zbog krize izazvane virusom korona, mogao da padne za 7,8 posto, prema procjeni Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Japanska privreda u recesiji zbog pandemije

TOKIO - Bruto domaći proizvod Japana umanjen je u periodu od januara do marta za 0,6 odsto, navodi se u vladinim statističkim podacima, što ukazuje na ekonomsku recesiju usljed pandemije virusa korona.

Najčitanije