Privreda

Pozitivan znak za njemačku industriju

MUENCHEN - Trend pada narudžbi u njemačkoj industriji usporio je u oktobru, što je pozitivan znak za njemačku privredu, objavio je u utorak minhenski Institut za privredna istraživanja (IFO).

Finansijski udar na buduće vozače i bh. privredu

SARAJEVO - Nacrt odluke, čija bi primjena dovela do drastičnog poskupljenja procesa polaganja vozačkih ispita, uskoro bi mogao da se nađe pred Savjetom ministara BiH, što u dobrom dijelu auto-škola smatraju finansijskim udarom na buduće kandidate, ali i na privredu, koju potresa manjak profesionalnih vozača.

Privredni rast Kine usporen na šest odsto

PEKING - Privredni rast Kine u trećem kvartalu iznosio je šest odsto, što je najsporiji tempo u posljednje skoro tri decenije, saopštile su danas vlasti.

Privrednici RS i FBiH: Bez podrške vlasti teško do dobrih rezultata

SARAJEVO - Privreda u BiH teško će doći do dobrih rezultata ne bude li formirana vlast na državnom nivou i ne bude li parlament BiH radio ono za što su ga građani izabrali.

Njemačka privreda u slaboj fazi

Njemačka privreda vjerovatno neće skliznuti u dužu recesiju, iako trenutno prolazi kroz slabu fazu, saopšteno je danas iz Ministarstva ekonomije.

Upozorenje šefice MMF-a: Prijeti veliki pad privrede 2020. godine

Globalna privreda doživljava "sinhronizovano usporavanje", izjavila je nova šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), dodavši da će se stanje još pogoršati ako vlade ne riješe trgovinske sporove i ne podrže rast.

Privreda ispašta zbog neformiranja vlasti

SARAJEVO - I dok se stranke koje su voljom građana BiH prije godinu dana dobile najviše glasova međusobno optužuju ko je kriv za neformiranje vlasti na nivou BiH i FBiH, privreda, kako ističu njeni predstavnici, ispašta i trpi posljedice zbog toga.

Sve više žena na čelu firmi u Republici Srpskoj

TREBINJE- Žensko preduzetništvo u Republici Srpskoj je u uzlaznoj putanji, jer je samo u posljednjih nekoliko godina višestruko porastao procenat žena preduzetnica koje, ne samo da ozbiljno rade u svim privrednim granama, već su i na čelu mnogih vodećih kompanija Srpske.

Počinje sajam privrede, poljoprivrede i turizma

​BROD - Sedmi Sajam privrede, poljoprivrede i turizma "Brod 2019" na kojem će proizvode i ponudu predstaviti više od 100 izlagača iz Republike Srpske i BiH, počinje sutra u Brodu.

Dijaspora kumovala ekonomskom uzletu

SANSKI MOST - U proteklih godinu dana na području općine Sanski Most zaposleno je 350 radnika, od čega najveći broj u firmama realnog sektora, koje su u proteklim godinama pokrenute zahvaljujući ulaganjima Sanjana koji žive i rade u inostranstvu.

Najčitanije