Privreda

Višković: Očekujem da cijena struje za privrednike bude 53 evra

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da očekuje da "Elektroprivreda Srpske" prihvati njegov prijedlog da cijena električne energije za sve privrednike bude 53 evra.

Vlade presuđuju o cijeni struje

BANJALUKA - Na sastanku predstavnika "Elektroprivrede Republike Srpke" (ERS) i privrednih subjekata iz sektora ugostitelja i trgovine na kojem se razgovaralo o novim ugovornim cijenama električne energije po kojima bi se znatno uvećala donesena je odluka da Vlada RS o tome da konačnu riječ.

Kako Njemačka privreda ulazi u novu godinu

Opet ima tamnih oblaka: novi soj virusa, inflacija, problemi u snabdijevanju... Ali anketa Instituta njemačke privrede sprovedena među 2.800 firmi iz svih 48 sektora pokazuje još neviđeni optimizam.

Višković: Cijenu električne energije rješavati u "Elektroprivredi"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da privredni subjekti iz sektora trgovine i ugostiteljstva problem oko cijene električne energije moraju rješavati u "Elektroprivredi Republike Srpske", a ne u Vladi.

Struja za privredu u RS skuplja za četvrtinu

BANJALUKA - Cijene električne energije za privredu u Srpskoj od 1. januara iduće godine porašće sa sadašnjih 38 evra na 53 evra po megavat-času, dok će do kraja 2022. godine od povećanja biti pošteđeni privrednici koji su potpisali dvogodišnji ugovor sa "Elektroprivredom RS" .

Novembarski izvoz oborio sve rekorde

BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je u novembru izvezla robu vrijednu 1,45 milijarde KM, što je prvi put da je u jednom mjesecu izvozni rezultat bh. privrede veći od 1,4 milijarde KM, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Veća podrška privredi put do ozbiljnih investicija u RS

BANJALUKA - Podrška privredi izmjenom i dopunom Odluke o Garantnom programu dovešće do većeg razvoja privrede i mogućnosti većih i ozbiljnijih investicija privrednika u Republici Srpskoj, ističu sagovornici "Nezavisnih".

Više od 2,8 miliona KM podrške privredi

PRIJEDOR - Grad Prijedor je u ovoj godini obezbijedio više od 2,8 miliona KM podrške i podsticaja privredi i preduzetništvu, izjavio je danas načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić.

Višković: Opravdan razlog postojanja IRB-a

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Investiciono-razvojna banka (IRB) opravdala sve razloge svog postojanja, da je potrebna Srpskoj i da se mora ojačati zarad nastavka podrške privredi.

Kako će omikron uticati na ekonomiju

Berzanski analitičari upozoravaju da će neizvjesnost oko novog soja virusa vjerovatno i dalje uticati na ponašanje investitora i kretanja na tržištima.

Najčitanije