Privreda

Privreda u nokdaunu, ali se ne predaje

BANJALUKA, SARAJEVO - Godina koja je iza nas bila je jako negativna za ekonomiju i još se ne može predvidjeti trend oporavka, smatraju stručnjaci iz ove oblasti.

Mišustin najavio mjere za stabilizaciju domaćih cijena hrane

MOSKVA - Ruski premijer Mihail Mišustin najavio je danas da će vlada pripremiti mere za stabilizaciju domaćih cijena hrane, dan nakon što je predsjednik Vladimir Putin kritikovao zvaničnike i aktere na prehrambenom tržištu zbog podizanja cijena hljeba, brašna, šećera i suncokretovog ulja.

Koliko je drugi talas korone dosad koštao Sloveniju

Slovenačka privredna komora pokušala je da procijeni obim štete nanesene privredi zbog sprovođenja protivepidemijskih mjera.

Krizni štab analizirao posljedice pandemije na privredu RS

BANJALUKA - Krizni štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na današnjoj sjednici usvojio je Informaciju o ekonomskim kretanjima i najznačajnijim mjerama preduzetim za saniranje posljedica izazvanih pandemijom virusa COVID-19, saopšteno je nakon sjednice.

"Nezavisne" istražuju: Znaci oporavka bh. ekonomije tek za godinu dana

BANJALUKA - Prve znakove oporavka bh. privrede možemo očekivati krajem 2021. godine, a oporavak će najviše zavisiti od situacija u zemljama zapadne Evrope, sa kojima BiH ostvaruje više od dvije trećine spoljne trgovine.

Panel nezavisnih ekonomista: Pad Njemačke biće 5,1%

Panel nezavisnih ekonomskih savjetnika njemačke vlade predviđa da će najveća evropska ekonomija ove gdoine zabilježiti pad od 5,1 odsto, što je nešto optimističnija prognoza od one koju su nedavno iznijeli ministri.

Uspješni domaći pivrednici: Brendovi GMP i COMO osvajaju tržišta

BANJALUKA - Nedavno je u Banjaluci otvoren ekskluzivni salon namještaja i dekoracija COMO. Pod istim imenom pokrenut je i vlastiti brend visokokvalitetnog namještaja, koji je plod višegodišnjeg truda, rada i iskustva uspješnog tima koji stoji iza dobro poznatog brenda i fabrike namještaja "GMP kompani".

Ekonomski povratak EU na nivo prije pandemije tek krajem 2022.

BRISEL - Evropska komisija u svojoj posljednjoj ekonomskoj prognozi za kraj 2020. godine predviđa privredni pad od 7,8 procenata na nivou Evrozone, odnosno 7, 4 na nivou cijele EU.

Novi lockdown bi sahranio privredu

BANJALUKA - Kako Republika Srpska ne bi doživjela novi lockdown koji bi ostavio katastrofalne posljedice na privredu i doveo u pitanje opstanak preduzeća i radnih mjesta, budžeta, a time i cjelokupnog života u RS, svi moraju biti mnogo odgovorniji nego dosad kada je riječ o poštivanju mjera za suzbijanje korona virusa, poručuju nadležni iz različitih oblasti.

Dvije nove fabrike u Bosanskoj Krupi uskoro otvaraju vrata

BOSANSKA KRUPA - U narednih mjesec i po dana u Bosanskoj Krupi biće otvorene dvije nove fabrike u kojima će se zaposliti značajan broj radnika, izjavio je Armin Halitović, načelnik ove općine.

Najčitanije