Privredna komora FBiH

Radnicima u FBiH uskratili pomoć jer su im poslodavci iz RS

BANJALUKA - Poslovne jedinice privrednih subjekata iz RS koje posluju u Federaciji BiH nisu obuhvaćene mjerama Vlade FBiH za ublažavanje negativnih posljedica pandemije virusa korona, zbog čega su u Privrednoj komori RS u slučaju neprevazilaženja ove situacije dogovorom najavili preduzimanje koraka kod nadležnih sudova.

Domaće firme zbog viza gube poslove u Njemačkoj

SARAJEVO, BANJALUKA - Privrednici u BiH se suočavaju s problemima upućivanja detaširanih radnika u Njemačku, jer nisu u mogućnosti osigurati radne vize, upozoravaju iz entitetskih privrednih komora.

Produžiti odluku da bh. proizvodi budu ispred inostranih

BANJALUKA - Imajući u vidu da 1. juna 2020. ističe Odluka o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg, Privredna/Gospodarska komora FBiH apeluje da Savjet ministara BiH, što je prije moguće, produži Odluku o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg.

Mirsad Jašarspahić: Treba razmišljati o uvozu radnika

​Privredu treba rasteretiti. U Federaciji BiH je najveći "poreski klin", odnosno razlika između bruto izdvajanja po jednom radniku i iznosa novca koji radnik dobije, kaže Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Privredne komore Hrvatske i FBiH potpisale Sporazum o saradnji

MOSTAR - Na "Međunarodnom sajmu privrede Mostar 2018" u utorak je potpisan okvirni Sporazum o saradnji Hrvatske privredne komore, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Privredne komore Federacije BiH.

Privrednici: Pravilnik o izgledu policijske uniforme problem za bh. kompanije

SARAJEVO - Privredna komora Federacije BiH i Privredna komora Republike Srpske uputile su dopis Ministarstvu bezbjednosti BiH u kojem navode da će novi Pravilnik o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima BiH izazvati probleme velikom broju bh. kompanija koje se bave tom djelatnošću.

Najčitanije