Privredna komora RS

Privredna komora podržava projekat Ponosni market RS

U prostorijama Privredne komore Republike Srpske danas je potpisan memorandum o saradnji na realizaciji projekta "Ponosni market Republike Srpske".

"Nezavisne" istražuju: Znaci oporavka bh. ekonomije tek za godinu dana

BANJALUKA - Prve znakove oporavka bh. privrede možemo očekivati krajem 2021. godine, a oporavak će najviše zavisiti od situacija u zemljama zapadne Evrope, sa kojima BiH ostvaruje više od dvije trećine spoljne trgovine.

Za 34 firme iz RS dodijeljeno 666 detašmana za rad u Njemačkoj

BANJALUKA - Za 34 preduzeća iz Republike Srpske u petak je dodijeljeno 666 detašmana za rad u Njemačkoj u narednoj detašmanskoj 2020/2021 godini, što za naše firme, ali i radnike ima veliki značaj.

Program ekonomskih reformi RS: Potrebno umanjenje poreza i doprinosa

BANJALUKA - Visok stepen usaglašenosti o nekoliko ključnih tačaka Programa ekonomskih reformi RS, poput umanjenja poreza i doprinosa, formiranja stalne grupe za ukidanje pojedinih parafiskalnih davanja, kao i reforma obrazovnog sistema prilagođenog potrebama privrede, postignut je između Ministarstva privrede i preduzetništva RS i Privredne komore RS.

Radnicima u FBiH uskratili pomoć jer su im poslodavci iz RS

BANJALUKA - Poslovne jedinice privrednih subjekata iz RS koje posluju u Federaciji BiH nisu obuhvaćene mjerama Vlade FBiH za ublažavanje negativnih posljedica pandemije virusa korona, zbog čega su u Privrednoj komori RS u slučaju neprevazilaženja ove situacije dogovorom najavili preduzimanje koraka kod nadležnih sudova.

Hercegovini trebaju jaki domaći brendovi

TREBINJE - Zaštita inovativnih rješenja, odnosno intelektualnog vlasništva, ali i geografskog porijekla proizvoda, glavne su potrebe koje su izrazili istočnohercegovački privrednici na dvodnevnom skupu "Internacionalizacija - biznis restart", koji je u Trebinju organizovala Privredna komora RS, u sklopu projekta koji finansira Evropska unija.

Privreda prihodovala 21,6 milijardi KM

BANJALUKA - Ukupni prihodi ostvareni u privredi u prošloj godini iznosili su 21,6 milijardi KM, podaci su Privredne komore Republike Srpske.

"Poslovni ljudi da se testiraju i da ne idu u karantin"

​BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske pokušaće da s resornim ministarstvima u Vladi Srpske usaglasi rješenja koja bi poslovnim ljudima omogućila ulazak u Srpsku bez obaveznog odlaska u karantin.

I firme koje nisu stale sabiraju ogromne gubitke

BANJALUKA - Veliki broj onih firmi u Srpskoj kojima rad nije zabranjen, kao što su recimo trgovine ili fabrike, takođe sabiraju ogromne gubitke usljed situacije izazvane virusom korona, zbog čega je, poručuju, i njima potrebna pomoć.

Izazov zatrpao Facebook slikama domaćih proizvoda

BANJALUKA - Kampanja "Kupujmo domaće", koju je pokrenula Privredna komora Republike Srpske, naišla je na masovnu podršku i na Facebooku, čiji brojni korisnici dijele fotografije na kojima su proizvodi nastali u našim fabrikama, te izazov šire na svoje prijatelje, pozivajući ih da i oni učine isto.

Najčitanije