Privredna komora RS

Radnicima u FBiH uskratili pomoć jer su im poslodavci iz RS

BANJALUKA - Poslovne jedinice privrednih subjekata iz RS koje posluju u Federaciji BiH nisu obuhvaćene mjerama Vlade FBiH za ublažavanje negativnih posljedica pandemije virusa korona, zbog čega su u Privrednoj komori RS u slučaju neprevazilaženja ove situacije dogovorom najavili preduzimanje koraka kod nadležnih sudova.

Hercegovini trebaju jaki domaći brendovi

TREBINJE - Zaštita inovativnih rješenja, odnosno intelektualnog vlasništva, ali i geografskog porijekla proizvoda, glavne su potrebe koje su izrazili istočnohercegovački privrednici na dvodnevnom skupu "Internacionalizacija - biznis restart", koji je u Trebinju organizovala Privredna komora RS, u sklopu projekta koji finansira Evropska unija.

Privreda prihodovala 21,6 milijardi KM

BANJALUKA - Ukupni prihodi ostvareni u privredi u prošloj godini iznosili su 21,6 milijardi KM, podaci su Privredne komore Republike Srpske.

"Poslovni ljudi da se testiraju i da ne idu u karantin"

​BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske pokušaće da s resornim ministarstvima u Vladi Srpske usaglasi rješenja koja bi poslovnim ljudima omogućila ulazak u Srpsku bez obaveznog odlaska u karantin.

I firme koje nisu stale sabiraju ogromne gubitke

BANJALUKA - Veliki broj onih firmi u Srpskoj kojima rad nije zabranjen, kao što su recimo trgovine ili fabrike, takođe sabiraju ogromne gubitke usljed situacije izazvane virusom korona, zbog čega je, poručuju, i njima potrebna pomoć.

Izazov zatrpao Facebook slikama domaćih proizvoda

BANJALUKA - Kampanja "Kupujmo domaće", koju je pokrenula Privredna komora Republike Srpske, naišla je na masovnu podršku i na Facebooku, čiji brojni korisnici dijele fotografije na kojima su proizvodi nastali u našim fabrikama, te izazov šire na svoje prijatelje, pozivajući ih da i oni učine isto.

Privredna komora RS će izdavati potvrde o pretrpljnoj šteti

BANJALUKA - Privredna komora RS saopštila je da će izdavati potvrdu kojom privredno društvo dokazuje da je pretrpjelo štetu usljed epidemije virusa korona ili mu je rad bio ograničen ili privremeno zabranjen.

Privredna komora RS: Kupovina domaćeg važnija nego ikad

BANJALUKA - Kupovina domaćih proizvoda važnija je nego ikad, poručuju iz Privredne komore RS. Cilj kampanje, koju od danas Komora realizuje u okviru projekta promocije domaće proizvodnje "Naše je bolje", jeste da se dodatno utiče na svijest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

Počela kampanja "Kupujmo domaće"

Privredna komora Republike Srpske, uz podršku banjalučkih preduzeća Metromedia i Nova oprema, pokrenula je kampanju „Kupujmo domaće!“.

Privredna komora RS dostavila prijedlog mjera institucijama

Privredna komora Republike Srpske dostavila je nadležnim institucijama Republike Srpske i Bosne i Hercegovine prijedlog mjera podrške privredi sa ciljem ublažavanja posljedica uticaja virusa korona na privredu Srpske.

Najčitanije