Priznanje

Kurti u Briselu pozvao pet zemalja EU da priznaju Kosovo

BRISEL - Premijer privremenih prištinskih institucija Albin Kurti zatražio je večeras u Biselu od pet država članica Evropske unije koje nisu priznale samoproklamovanu nezavisnost Kosova da to učine.

Britanka priznala da je ubila komšinicu i dijelove tijela stavila u kofere

Britanka Garika Konita Gordon priznala je ubistvo Finiks Nets (28), čiji su ostaci pronađeni u dva kofera u šumi Glosterširu u Engleskoj prošlog proljeća.

Krivokapić: Nikada ne bih dao saglasnost za priznanje Kosova

BEOGRAD - Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić smatra da bi odluka o povlačenju priznanja samoproglašenog Kosova dovela do pada Vlade u Skupštini Crne Gore na prvom narednom zasjedanju.

Ljevnaiću najveće priznanje za razvoj planinskog turizma

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, juče je odlikovan najvećom evropskom nagradom na Međunarodnim poslovnim susretima u Sarajevu. "Jubilarna nagradna zlatna plaketa za životno djelo" otišla je u ruke menadžera koji je svojim radom nakon Skijališta Srbije probudio i olimpijsku planinu Jahorinu i plasirao je visoko na mapi evropskih ski-centara. Za uspjehe i rezultate rada, prema riječima organizatora, za ogroman doprinos u razvoju biznisa u turizmu u BiH, regionu i Evropi Ljevanić je prepoznat i kao menadžer koji je doprinio razvoju prijateljstva i saradanje bez granica, za povezivanje ljudi, građana i država na bazi poštovanja ravnopravnosti na širim evropskim i svjetskim prostorima.

U Njemačkoj 185 glumaca otvoreno reklo da su LGBTQ

Pod inicijativom #actout, 185 njemačkih glumaca i glumica različitih seksualnih orijentacija (LGBTQ+) priključilo se kampanji koja poziva na otvorenost u javnosti i na pozornici.

Osumnjičeni Dragan Ševo priznao ubistvo monaha

ŠIPOVO - Osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana Ačića iz manastira Glogovac kod Šipova u BiH, Dragan Ševo, priznao je da je ubio sveštenika, pišu mediji.

Haradinaj: Da smo do zadržali takse, Srbija bi nas priznala

PRIŠTINA - Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj smatra da bi Priština dobila priznanje da je zadržala takse do 4. septembra, kada je održan Vašingtonski sastanak uz posredovanje administracije Donalda Trampa, prenosi Balkani info.

Vučić se usprotivio stavljanju priznanja na sto

BEOGRAD - Američki kongresmen Eliot Engel izjavio je, uoči razgovora Beograda i Prištine u Bijeloj kući, da bi konačan dokument trebalo da dovede do uzajamnog priznanja, ali da sumnja da se tako nešto može postići jer se "predsjednik Srbije Aleksandar Vučić usprotivio stavljanju uzajamnog priznanja na sto".

Radi Aleksiću priznanje od sarajevskih antifašista

TREBINJE- Savez antifašista i boraca NOR-a iz Sarajeva dodijelilo je Radi Aleksiću, ocu Srđana Aleksića, priznanje za ukupan doprinos u razvoju antifašističke misli.

Hoti: Ne postoji tehnički dijalog, već samo onaj o priznanju

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je danas da ponovo pokrenut dijalog sa Beogradom nije tehnički, već, kako je rekao, "dijalog o međusobnom priznanju".

Najčitanije