Priznanje

Osumnjičeni Dragan Ševo priznao ubistvo monaha

ŠIPOVO - Osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana Ačića iz manastira Glogovac kod Šipova u BiH, Dragan Ševo, priznao je da je ubio sveštenika, pišu mediji.

Haradinaj: Da smo do zadržali takse, Srbija bi nas priznala

PRIŠTINA - Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj smatra da bi Priština dobila priznanje da je zadržala takse do 4. septembra, kada je održan Vašingtonski sastanak uz posredovanje administracije Donalda Trampa, prenosi Balkani info.

Vučić se usprotivio stavljanju priznanja na sto

BEOGRAD - Američki kongresmen Eliot Engel izjavio je, uoči razgovora Beograda i Prištine u Bijeloj kući, da bi konačan dokument trebalo da dovede do uzajamnog priznanja, ali da sumnja da se tako nešto može postići jer se "predsjednik Srbije Aleksandar Vučić usprotivio stavljanju uzajamnog priznanja na sto".

Radi Aleksiću priznanje od sarajevskih antifašista

TREBINJE- Savez antifašista i boraca NOR-a iz Sarajeva dodijelilo je Radi Aleksiću, ocu Srđana Aleksića, priznanje za ukupan doprinos u razvoju antifašističke misli.

Hoti: Ne postoji tehnički dijalog, već samo onaj o priznanju

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je danas da ponovo pokrenut dijalog sa Beogradom nije tehnički, već, kako je rekao, "dijalog o međusobnom priznanju".

Priznanje za knjigu "Mašta, taština i ništa"

BANJALUKA - Dobitnik godišnje nagrade Udruženja književnika Republike Srpske za ovu godinu je, jednoglasnom odlukom žirija, Tihomir Levajac za knjigu "Mašta, taština i ništa" u izdanju banjalučkog "Art printa".

Fon der Lejen priznaje greške EU u odnosu prema Italiji

RIM - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen priznala je greške u ophođenju EU prema Italiji tokom pandemije virusa korona i obećala pomoć u vrijednosti od više miliona za zaposlene koji su zbog krize prijavljeni na skraćeno radno vrijeme.

Dačiću priznanje džentlmen godine

BEOGRAD - Na 12. ceremoniji dodjele priznanja "Dama i džentlmen godine", održanoj večeras u Belexpo centru, nagrađene su istaknute žene i muškarci iz javnog, privrednog i društvenog života Srbije i Evrope, a priznanje džentlmen godine uručeno je prvom potpredsjedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

"Njima priznanje, a mi ništa - ništa od toga"

NOVI SAD - Nema ništa od toga da mi priznamo Kosovo, a ne dobijemo ništa, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Još jedna država povukla priznanje Kosova

FRITAUN - Sijera Leone povukla je priznanje Kosova kao nezavisne države, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti toj zemlji.

Najčitanije