Priznanje

Radi Aleksiću priznanje od sarajevskih antifašista

TREBINJE- Savez antifašista i boraca NOR-a iz Sarajeva dodijelilo je Radi Aleksiću, ocu Srđana Aleksića, priznanje za ukupan doprinos u razvoju antifašističke misli.

Hoti: Ne postoji tehnički dijalog, već samo onaj o priznanju

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je danas da ponovo pokrenut dijalog sa Beogradom nije tehnički, već, kako je rekao, "dijalog o međusobnom priznanju".

Priznanje za knjigu "Mašta, taština i ništa"

BANJALUKA - Dobitnik godišnje nagrade Udruženja književnika Republike Srpske za ovu godinu je, jednoglasnom odlukom žirija, Tihomir Levajac za knjigu "Mašta, taština i ništa" u izdanju banjalučkog "Art printa".

Fon der Lejen priznaje greške EU u odnosu prema Italiji

RIM - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen priznala je greške u ophođenju EU prema Italiji tokom pandemije virusa korona i obećala pomoć u vrijednosti od više miliona za zaposlene koji su zbog krize prijavljeni na skraćeno radno vrijeme.

Dačiću priznanje džentlmen godine

BEOGRAD - Na 12. ceremoniji dodjele priznanja "Dama i džentlmen godine", održanoj večeras u Belexpo centru, nagrađene su istaknute žene i muškarci iz javnog, privrednog i društvenog života Srbije i Evrope, a priznanje džentlmen godine uručeno je prvom potpredsjedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

"Njima priznanje, a mi ništa - ništa od toga"

NOVI SAD - Nema ništa od toga da mi priznamo Kosovo, a ne dobijemo ništa, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Još jedna država povukla priznanje Kosova

FRITAUN - Sijera Leone povukla je priznanje Kosova kao nezavisne države, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti toj zemlji.

Osmanijeva traži od Vatikana da prizna Kosovo

PRIŠTINA - Predsjednica skupštine privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani zatražila je danas od predstavnika Vatikana u Prištini Žan-Mari Speica da papstvu prenese da razmotre priznavanje nezavisnosti Kosova.

Da li se Čitaku slučajno "spotakla" o Jamajku

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije tražilo je zvaničnu potvrdu Kingstona da Jamajka nije priznala tzv. Kosovo, nakon što je dobilo usmenu potvrdu, rečeno je Tanjugu u tom Ministarstvu.

Flin povlači priznanje krivice

VAŠINGTON - Bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Donalda Trampa, Majkl Flin, podnio je dokumenta za povlačenje svog priznanja krivice u istrazi o miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, navodeći da su savezni tužioci prekršili sporazum s njim.

Najčitanije