Proces

Nova njemačka vlada želi BiH i Balkan u EU

BERLIN, BANJALUKA - Nova koalicija u Njemačkoj, koja će vladati naredne četiri godine, potpisala je koalicioni sporazum u kojem su najavili da će raditi na ubrzanju evropskih integracija zemalja zapadnog Balkana.

Lekler: Idemo u pravom smjeru

Šarl Lekler kaže da njegova ekipa ide u pravom smjeru jer je osvojio mjesto najbolje od ostalih na Velikoj nagradi SAD-a, imajući prednost više od 20 sekundi ispred najbližeg McLarena.

EU uslovljava pomoć za jači izborni proces

BANJALUKA, SARAJEVO - Evropska unija spremna je podržati primjenu tehničkih rješenja za jačanje integriteta izbornog procesa u BiH, ali preduslov je usvajanje strategije i akcionog plana za poboljšanje integriteta izbornog procesa, rekao je "Nezavisnim novinama" Ferdinand Konig, portparol Kancelarije EU u BiH.

Odlazak Merkelove neće zaustaviti Berlinski proces

BANJALUKA, BERLIN - Zapadni Balkan bi do kraja 2023. godine trebalo da uvede 5G mrežu u barem nekoliko većih industrijskih centara, a do kraja 2025. da pokrije najmanje jedan regionalni koridor 5G signalom.

Procesi u BiH među najdužima u Evropi, do sudskog epiloga 418 dana

BANJALUKA, BRISEL - Sudski procesi u BiH su među najdužima u Evropi i u prosjeku traju 418 dana, ne računajući postupke za komunalne usluge, podaci su Evropske komisije.

Igor Vukojević i Igor Paspalj objavili zajedničku pjesmu

Kantautor Igor Vukojević i gitarista Igor Paspalj objavili su pjesmu "Proces".

Muzej Republike Srpske učestvovao na forumu "Lekcije iz Nirnberga"

BANJALUKA - Muzej Republike Srpske učestvovao je na Međunarodnom naučno- praktičnom forumu "Lekcije iz Nirnberga", koji je održan proteklog vikenda u Muzeju pobjede u Moskvi povodom 75. godišnjice početka Nirnberškog procesa.

Turković: Mali Šengen postaje dio Berlinskog procesa

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković izjavila je da inicijativa "Mali Šengen" postaje dio Berlinskog procesa pod okriljem EU.

Apis i "zavjerenici" strijeljani prije 103 godine, posmrtno rehabilitovani

BIJELJINA - Poslije smrtne presude vojnog suda u Prvom svjetskom ratu, na Solunskom polju 26. juna 1917. godine strijeljani su generalštabni pukovnik srpske vojske Dragutin Dimitrijević Apis, te majori LJubo Vulović i Rade Malobabić, osuđeni kao organizatori atentata na regenta Aleksandra Karađorđevića.

Tajna "Solunskog procesa": Čovjek iz sjenke koji je vladao Srbijom

Srpska istorija prepuna je manje ili više značajnih i uticajnih ličnosti, ali je rijetko koja tako kontroverzna kao ona Dragutina Dimitrijevića Apisa.

Najčitanije