Prodaja

Teška situacija za trgovce autima u BiH: Prodaja će pasti do 50 odsto

BANJALUKA - Trgovci novih i polovnih automobila usljed novonastale situacije sa korona virusom u BiH našli su se u teškoj poziciji, prodaja vozila je stala i očekuje se znatan pad tržišta automobila u narednom periodu.

Niti se ko raspituje niti ko kupuje stanove

BANJALUKA, SARAJEVO - Širenje virusa korona poremetilo je tržište nekretnina u BiH, tako da u agencijama koje se bave ovom djelatnošću priznaju da ih već danima niko ni ne zove, dok je o prodaji, kako kažu, suvišno i govoriti.

Rad od kuće katapultirao tražnju za laptopima

SEUL, TOKIO - Sve veći broj zaposlenih širom svijeta radi od kuće u okviru mjera za usporavanje širenja virusa korona, što je vinulo tražnju za laptopima i perifernom mrežnom opremom, kao i za komponentama poput čipova, jer su kompanije užurbano počele da prave virtuelne kancelarije.

Kada je pravo vrijeme da prodate svoj auto?

Kada se odlučite na prodaju svog automobila, željeli biste da dobijete za njega najbolju moguću cijenu.

Udvostručena prodaja električnih automobila u EU

RIM - Više od 290.000 električnih automobila prodato je u zemljama EU prošle godine, što je skoro dvostruko više nego 2018. godine, pokazuju danas objavljeni industrijski podaci.

Pad proizvodnje i prodaje šumskih sortimenata

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u prošloj godini proizvedeno je oko 1,93 miliona metara kubnih raznih šumskih sortimenata ili manje za 4,1 odsto nego u 2018. godini, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Volkswagen vlada Evropom, ali i svijetom

Najviše automobila u 2019. godini u svijetu prodala je njemačka grupacija Volkswagen.

Globalna prodaja automobila u padu drugu godinu zaredom

Analitičari prognoziraju da će i 2020. biti podjednako teška za auto-industriju.

Reorganizacija "Elektroprivrede" cilj reformi

BANJALUKA - Reformske mjere u oblasti tržišta električne energije odnose se na unapređenje regulatornog okvira u elektroenergetskom sektoru i restrukturisanje i reorganizaciju "Elektroprivrede Republike Srpske", ističe se u Programu ekonomskih reformi od 2020. do 2022. godine.

"Kralj banana" kupio Adriju

LJUBLJANA - Kompanija Er Adrijatik, koja je u vlasništvu Izeta Rastodera, kupila je posrnulu avio-kompaniju Adrija ervejz za 45.000 evra.

Najčitanije